Ako na tvorbu materského mliečka?

denij
30. jan 2012

Maminky vedeli by ste mi poradiť ako skvalitniť materské mliečko,poprípade zvýšiť jeho tvorbu,či jedlom alebo nejakými prípravkami,zopár trikov viem,ale i tak by som chcela vedieť niečo viac,vopred ďakuje za rady🙂

salma22
30. jan 2012

@denij ja pijem caj pre kojici matky a vineu alebo polievky ine triky neviem 🙂

miskap
30. jan 2012

Dojčiť často,prispôsobiť sa bábätku, teda na požiadanie. Pri dojčení vyprázdniť prsník pomocou stláčania, striedať oba prsníky aj pri jednom dojčení. Veľmi dobre pomáha senovka grécka, ktorá okrem iného má vplyv na vylučovanie ( močenie a potenie ) a aj na zvýšenie produkcie mliečka. Môže sa užívať prášková ( ale je hnusná), prípadne v kapsuliach-je to rýchle a jednoduché. Ak by si potrebovala, dám ti kontakt, ktorý dávam svojim mamičkám pri poradenstve 😉 Kľudne napíš do IP. Inak, bola tu na MK aj debata o senovke, ale tam rozobrali tú práškovú, pokiaľ viem. Niekedy sa robí aj odvar, ale ten nie je tak účinný.
Viac pozri na www.mamila.sk

doda242
30. jan 2012

VELA, VELA KOJ 🙂 a este raz vela dojci, ponukni babu kedykolvek a pomedzi to i este odstriekavaj ( ale chvilku vydrz nejaky cas, do takeho tyzdna) a jednoznacne vinea - ten hroznovy cukor je zazracný, ale aj probiotika napr probio-fix ale su aj ine, a rascova polievka.

kamilka22
30. jan 2012

No u mna zaberala psychicka pohoda, hlavne byt naladena tak, ze mliecka proste je dost. Velky prisun tekutin, vyvazena strava - na toto pozor, lebo je mi jasne, ze kazda mama sa "obcas zabudne najest" a to by sa stavat nemalo. A treba casto prikladat, Mne ked sa zdalo, ze je mliecka menej, tak stacilo drobca castejsie prikladat a do troch dni bola laktacia zasa rozbehnuta.

pastelka99
30. jan 2012

jesť veľa polievok, rascová vajíčková atď ...a babätko veľa veľa a neustále prikladať,myslím dojčiť, pozor nie odsávať, iba keď sa malé napije, nadojčí a potom odsať ...mne čaje nepomohli akurát sa mi malá vyhádzala a bola planá :(
ináč aj vinea biela je fajn, to som veľa pila a celkovo veľa veľa tekutín musíš piť

andy1705
30. jan 2012

mne najlepsie fungovala vinea 🙂

feb13
30. jan 2012

Na zvysenie tvorby pomaha jedine castejsie dojcenie. Vsetko ostatne funguje asi ako placebo. Ja som vyskusala vselico mozne, fakt ti to mozem potvrdit. Samozrejme optimalny prisum tekutin je dolezity, ale nadbytok aj tak vycikas zbytocne budes pit 6 litrov.
Skvalitnit mieko - pri vyvazenej pestrej strave je mlieko dostatocne kvalitne. Musis jest vela masa, je to castou chybou ze maminky sa sustreduju len na vitaminy a na bielkoviny zabudaju, pritom tie su mozno este dolezitejsie. A pokial to dieta toleruje dobre, tak pit vela plnotucneho mlieka a vseobecne ziadne redukcne a nizkotucne diety... papat vitaminy pre kojace matky, ja kym som ich nebrala som mala takmer neprekonatelnu tuzbu pit svoje odsate mlieko, potom sa to upravilo, asi mi tie latky chybali co isli babatku. To je asi vsetko.

pimpulienka
30. jan 2012

nne taktiež zaberala vybublinkovana vinea, tu som pila už v pôrodnici aj čaje pre dojčacie maminky, celkovo piť veľa tekutin, pravidelne kojiť a odsavať mliečko, Jamieson prenatal vitaminy pre tehotne a kojace maminky..

aklimka81
30. jan 2012

mne aj Caro, este som ho ani nedopila a uz mliecko tieklo jak blaznive 🙂 a ricinus ch5 (homeopatika) a samozrejme vela babatko prikladat, kojenim ta k mliecku privediet..

majka1981
30. jan 2012

treba dojcit na poziadanie, aj ked babo pilo este len pred hodinou.
obmedzit cumlik, ak nie totalne vylucit.
dostatocne vela pit (tak 3 litre priblizne, ak nie aj 4), pit caj pre kojacie maminky (toto mne strasne zaberalo, az som vytekala 😀)
ponukat obidve strany na pitie

ema72
30. jan 2012

mne velmi pomaha cvicenie. Asi to urychluje metabolizmus alebo co .... Takze z posilovne musim bezat rychlo domov a prsia ako betony a plnia sa dobre min. dalsie dva dni. A este jedno nealko pivko denne, tiez urobi dobre

janica81
30. jan 2012

a mne veľmi pomohla vinea 😀 naozaj.... ked som vypila za flasu, vecer ked ho byvalo pomenej sa hned nalialo 😀

ripmajka
30. jan 2012

mne pomohlo kojenie na požiadanie a hlavne veľa čistej vody. Naozaj veľa , (ja som po každom kojení vypila aspoň 2dcl) lebo ak som zabudla , poprípade v lete som to cítila na množstve mliečka . O kvalitu sa nemusíš zaujímať ak máš normálnu pestrú vyváženú stravu , lebo ono sa to pekne v prskách namixuje tak ako to bábatko práve potrebuje 🙂 Naozaj pozri na tú stránku www.mamila.sk . Mne hodne pomohla. Ale fakt najviac asi pomáha kojenie na požiadanie , lebo telo sa riadi potrebami bábätka .

evkaspa
30. jan 2012

Treba si dať pozor na Ricinus communis 5Ch. Nie je ho vhodné užívanie dlhšie ako 7 dní! Po tomto čase už má opačný účinok, t.j. znižuje produkciu mliečka. Úplnou náhodou som to zistila na nejakej českej stránke o dojčení. Nechtiac som si takto škodila viac ako dva mesiace.
Okrem krátkodobého užívania Ricinusu mi pomáhalo aj pitie Vinei - radšej nechať vyprchať bublinky príp. broskyňovo-mrkvového džúsu od Aro (v sklenej flaši).

katulka3333
6. aug 2018

@miskap prosim ta ak mam senovku aj benadikt v tbl mam brat 1tbl senovky a jednu tbl benadiku rano a vecer to iste ?