Baby prosim naozaj reaguje len tie ktorých ss to tyka 🙂 Dakujem
Moja mala ma momentalne 8M ale do roka by som ju rada odstavila od kojenia 🙂 Je plne kojena a aj vecer zaspava na prse.
Ako ste nato isli ? Kedy ste zacali s postupnym odstavenim ? 🙂
Nechcem davat UM - dam normalne kravske mlieko 🙂
ja som odstavila v 10 mesiacoch, lebo mi prislo ze uz to ma viac ako zabavu nez na poriadne kojenie, a proste rano som si povedala ze nedam. a predstavte si, dcerka ani raz nezaplakala, nic! jediny krat si nevypytala, bola spokojna, vesela, v noci stacilo pohladkat alebo dat cucnut vody z flasky. ale teda bola zrejme pripravena, u nasilu odstavenych asi len proste nedat. myslim ze do troch dni si dieta zvykne, u nas tak cumel bol, prvy den plakala tak 5 minut vzdy ked si spomenula, na druhy den minutu a na treti den uz len pomrnkavala a odvtedy bez dudla
@smejko25 aj ja pridam, moj maly ma 15 mesiacov a tiez chcem pomaly odstavit kedze som zasa tehotna. v noci ho uz nekojim, nebudi sa uz v noci, mlieko nepyta, ked sa nahodou prebudi mam nachystanu kapsicku ovocnu, alebo riedky puding uvareny v tych plnitelnych kapsickach. Trochu si cucne, zapije vodou a zaspi. U nas je problem uspavanie, zaspava na prsniku a s tym sa neviem pohnut. Par krat sa ho podarilo uspat muzovi, ale to je skor vynimka :/
moja bola ceckoholik ale po 1 roku uz to bolo vela.. ja som kojila len z jedneho a unavovalo ma to uz .. takze som to stopla zo dna na den ... cez den ma uz nepotrebovala a viacmenej len v noci ... prsia som si vyprazdnila oblozila jemne naklepany,i kapustnymi listami poliatimi oliv olejom dala na to staru plenu a pevne zatiahla kuchynskou foliou .. nevonalo to a atak mala ani nechcela .. pila som salviovy caj veeeelmi vela caju a za 3 dni bol klud
mlieko dostala prvy mesiac miesane kravske s troskou umeleho kt som mala doma ak by nahodou niekedy ... a potom uz len kravske .. pocas emenene za vodu
Tak baby tu sa k Vám pridám mala má 2,5 roka a ne a ne vzdať sa cicika 🤦♀️
V prvom rade musis byt najma ty stotoznena s tym, ze to chces. Ja som sa pokusala odstavit prvykrat v cca roku a pol, ale neslo to. Vzdy mi syna prislo luto, resp. vzdy nakoniec vyhral prsnik, pretoze to bolo najjednoduchsie po vsetkych strankach.
Ked mal cca 2,5r, povedala som si dost a zo dna na den som prestala. Natrela som si prsia fialovou genciankou, zalepila leukoplastom a povedala, ze mam bobo. A koniec, maly ani nezaplakal. Este par dni sa vypytoval, ci uz to mam zahojene, ale nechcel uz mlieko.
Ja som kojila 4 roky, viac menej na naliehanie muža. Robte tak ako vy sama chcete, a radšej by som dávala kvalitné um ako kravské. Ale to je len môj názor. Nič z praxe
Rok kojenia stačí!!!! Podľa mňa. Aj keď som to ťahala tie 4 roky
Odstavila som naraz, keď mal drobec 16 mes, lebo sme chceli druhé. Natrela som prso octom a ponúkla. 3x a potom už ani nepýtal. A to mi visel na cecku takmer nonstop. Potom sa musel naučiť zaspávať sám, čo bol teda masaker.
V noci sa budil naďalej, až doteraz, má 3.5 roka, pije vodu. Žiadne iné mlieko potom už nedostal, odmietal. Tak sme mu na striedačku davali puding, krupicu.
@diewcatqoo no ja by som najradsej uz teraz odstavila 😁😁😁 len netusim ako by som ju vecer uspavala 😁 kedze nieje ten typ dietata ze pohladkam a zaspi 😁😁
@larisalarisa kazde kvalitne UM je vlastne susene kravske mlieko 😁 deti vobec nemusia pit UM 🙂 ale to je tiez na dlhu debatu
@smejko25 moj syn tiez nie je typ, ze pohladkam a zaspi.. uz ma takmer 4 a stale musi zaspavat so mnou 🤷♀️ len uz nastastie dlhsi cas bez prsnika 😀
@diewcatqoo vies mne by nevadilo ze budem s malou zaspavat alee to kojenie na zaspavanie bude tazsie obmedzit 😁😁 rada by som sa nato pomaly pripravila 😁😁
@vilma7 ja tiez rozmyslam ze to asi budem tak praktizovat ved bude mat rok tak uz aj behat bude a tak 😁
@smejko25 Ahoj, ja som malú odstavovala postupne. V apríli ako jeden a pol ročnú definitívne. To som si už povedala, že stačilo. Už bola veľká, a noc čím ďalej horšia.... Najskôr som vynechala doobedne a poobedne kojenie. Nahradzala som to výživou, ovocím,... Ako ročná spavala cez den už len raz, takže sme si nastavili režim, že 11.30 obed a o 12.00 sme isli na prechádzku a tak sme vynechali obedne zaspavanie na prse. Postupne som jej uberala nočné kojenie, lebo sa už budila niekedy aj každú hodinu 🙄 Večerné uspavanie sme zvládli tak, že som ju zo 3 noci uspavala na rukách.. Potom sme prešli nato, že sme si spolu lahli do našej posteli, pustila som jej na projektore také hviezdičky, uspavanku a zahovarala som ju akej farby su hviezdičky, hladkala ju. Potom ju preložim do postielky. Mlieko nechce absolútne žiadne. Jedine čistú vodu do flasky. Ostalo nam len kojenie ráno okolo 5-6 to bolo najhoršie, trvalo to zo dva týždne kým sme "bojovali"... Ale potom to vyriešil Ocko 😃 doniesol jej rožok, croissant a bola spokojná 😃 To jej ostalo do teraz, zobudí sa a prvé čo povie ham a ide si sama zobrať do kuchyni a príde naspäť do postele. Teraz ma 20 mesiacov a prespi celú noc, niekedy sa raz zobudí, napije sa vodicky a spi ďalej.😊 ak ta ešte niečo zaujíma, kľudne píš..
@smejko25 ja som začala s odstavením až keď bol syn na to pripravený, nemusela som hrať divadielko o “pokazených cicíkoch” či natierať si niečim prsia 🤦🏼♀️ Som opäť tehotná, preto som ho odstavila, inak by som ešte kojila.
Počas dňa som ho uspavala v kočíku, tam zaspal aj bez kojenia a večer som si s nim ľahla do postele (spíme spolu) a rozprávala som mu, hladkala ho až sa mu začali zatvárať oči a zaspal. V noci keď sa ešte zobudil, dala som mlieko, ale interval sa znižoval.
Takto som prestala kojiť ja.
Ak by plakal a nespolupracoval, nerobila by som to, nenechávam ho vyplakávať.
@lenicka298
@kate_cs dakujem baby velmi ste mi pomohli ❤️❤️ casu mame este dost ale nieje zle sa pomaly pripravovat 😁😁😁
Tak baby u nas dnes skusal uspat manzel- rev, potom som skusala ja bez kojenia-rev 😂 fakze zas na cicku 😀 takze pokus c.1 neuspesny
@smejko25 Tak dcera odstavena v 24 mesiacoch- 3dni a noci revu... Syn - prvy pokus 15mesiacov- total hystericke zachvaty a buchal si hlavu o zem- jasne ze som to vzdala hned. Druhy pokus 2r a tyzden- rano si rozbil koleno na ihrisku, pred obednym spanim som ho nakojila, zalepila didi a ked sa zobudil vravim nemozes lebo didi ma bobo ako ty. Cuduj sa svete uz didi nertebalo , ani v noci😊. Sem tam sa este cca 2 dni spytal ci ma didi bobo a ked som povedala ano nic neriesil. Obe deti nevedeli co je dudel a nemali ani flasu s cumlom.
@smejko25 ahoj, idem sa opýtať ako ste pokročili. Ja som tiež v podobnom štádiu ako ty pred pár mesiacmi, malý bude mať 10m, cez deň si ani veľmi nepýta, ale večer pravidelne zaspáva na prsníku a v noci tiež tak 2-3x. Tak by ma celkom zaujímalo, čo zafungovalo u vás 😉
@smejko25 Ja sa len pichnem sem kvoli radam. 🤫 maly ma 18m a tiez uz chcem odstavit