Ako na dávkovanie materského mlieka novorodencovi?

smudlinka55
16. jún 2019

Niekto kto sa vyzná v davkovani materského mlieka pre novorodencov? Prosím správa ďakujem

beky1813
16. jún 2019

Na poziadanie je najlepsie

babi81
17. jún 2019

@smudlinka55 nasa zacinala s 50ml, naridena vsak predcasne ked sme sli po 2tyzdnoch dokov jedavala 70ml, tiez mala len materske.skus sa opytat laktacnej sestry urcite ti rada poradi.

veronikadomanova
17. jún 2019

@smudlinka55 dieťa sa neprisava a kŕmis fľašou odstriekanym mliekom?

smudlinka55
autor
17. jún 2019

Malinku nedávam na prsia, nie je problém že sa nevie prisat ale že si sa nenasaje dostatočne množstvo aby sa najedla. Skúšala som ju dávať na prsia deň a pol a potom sme sa s ňou trápili další deň a pol aká bola nervózna nie len v noci ale aj cez deň. A keď som jej odsala tak spapala a hneď zaspinkala. Tak od vtedy odsavam a mám prehľad koľko spapa. Ale my jej davame už 90ml a či to nie už veľa. Každé 3-4hod. Tak sa nám naučila budiť sama už. Až na večer kde mame problém zaspať od 18hod až do 1hod. Tam neustále plače.

smudlinka55
autor
17. jún 2019

A malinká má 10dni

babi81
17. jún 2019

@smudlinka55 podla mna to mas ok 90ml, skus dat 100ml ci zje, nasa mala len 2,5kg takze papala menej, tiez nechcela sa prisat, tak som odsavala a pila z flasky.tiez nam vecer viac plakavala no po case to preslo

rybka16
17. jún 2019

Dávaj na požiadanie. Ak chce viac, daj viac, ak nechce zjesť svoju "dávku", nenúť.

luba41
17. jún 2019

@smudlinka55 žiaden prehlad nepotrebuješ..také malinké jedáva aj 25 x denne..prsník nie je len o nasýtení..takže raz si vytiahne 10ml, inokedy 40 alebo 60 atd..tak to funguje.. ak ju budete "počuvat", nebudete "sa trápit"..odsávaním väčšinou tvorbu mlieka neudržíš, takže je pravdepodobné, že ti bude za nejaký čas klesat..najlepšie je "dojčenie na požiadanie""..tak máš optimálnu tvorbu - dieťa si vytiahne kedy chce, kolko chce..