Ako mám ukončiť kojenie?

andreamol
4. dec 2015

Ahojte baby. Potrebujem odstaviť od mliečka 2,5 ročnú dcérku. Potrebovala by som skôr poradiť čo s prsníkmi, mám veľa mliečka a prsia sa mi stále nalievajú. Počula som, že pomáha octanový krém. Viete mi poradiť niečo čo je inak účinné? Ďakujem za každú radu.

barborav
4. dec 2015

Ahoj. Ja som odstavila dosť narýchlo, nakoľko mi ,,preplo´´ - a bolo to z laktácie. syn nebol kojený z prsníka, ale musela som si odsávať (každé tri hodky, takže mlieka sme mali plnú chladničku)
ja som urobila tak, že som behom týždňa znižila postupne všetko tak, že deň pred uplným odstavením som si odsala iba ráno a večer. na druhý deň som myslela že mi explodujú prsia. Obviazala som sa. a vzdy, ked som už myslela že umrem, som si rukou trošku odstrekla aby sa trošililinku uvonili.a dala som si na ne potom aj studené obklady.a masírovala hrče. aby som nedostala zápal..

majulino
4. dec 2015

sestre predpisala doktorka nejake lieky lebo este dva mesiace po odstaveni sa jej tvorilo mlieko a potom mala zapal prsnika

pribinak
4. dec 2015

salviovy caj znizuje tvorbu mlieka, odsaj si len malo, aby si nemala tlak v prsiach, na par dni zniz aj prijem tekutin

luba41
4. dec 2015

najlepšie je priordzene znižovať počet dojčení..prečo chceš náhle? potom nemáš problem s mliekom, postupne Ti ubúda..

lusyke
4. dec 2015

Aj ja som mala vela mlieka,okolo 1,5 roka som postupne znizovala pocet kojeni, az sme nakoniec prestali uplne a ked si aj raz za cas spomenula tak som malej vysvetlila ze uz je na ciciky velka a to len babatka piju. Pije uz len plnotucne z flasky. Nekojim uz asi 7 mesiacov ale stale ked si stlacim prsnik tak vytecie trochu mlieka, no nemam ziadne bolesti ani nic tak to neriesim.

sardinka335
4. dec 2015

šalviový čaj, mätový čaj, homeopatika a odstriekať len do ulavy, menej tekutín..pripadne su na to lieky Parlodel a Dostinex predpiše ti gynekolog. Octanový krém má ,,sťahujuce,, učinky takze to tiež funguje,na hrubo natreť a elastickým obväzom zviazať, niekde som čitala ze aj studene obklady, sprchy....ty si musíš vybrať čo ti vyhovuje.

slnecnica174
5. dec 2015

Postupne prestat, coraz menej kojit. Mne hovorili o nejakom viazani prs, aby a mlieko prestalo tvorit,omg 😕 Proste som postupne prestala a hotovo 😉