Syn má 15 mesiacov, kojím ho vždy pred spaním a v noci,kedy sa budí aj každu hodinu po pol noci. Umelé mlieko nechce. Dakujem za radu
uvidis,ze ked ho prestanes kojit, bude v noci lepsie spat.daj mu kravske mlieko, prinajhorsom ho oslad medom alebo daj do neho piskoty. cim dalej, tym to bude horsie prestat kojit,ja som kojila c.2 do 14mesiacov, a postupne sme presli na kravske mlieko cerstve plnotucne.teraz ho ma velmi rada.
@ruza32 skus prejst priamo na kravske. ja som prestala u starsieho zo dna na den, ked mal rok, ale kojila som uz len rano a pred spanim. jedneho dna ma tak kusol, ze uz som si povedala, stacilo. ani si to nevsimol. akurat, ze odvtedy nepije ziadne mlieko. 😉
pripadne skus pozriet stranku http://dojcenie.wordpress.com/2010/05/24/predca...
ani my od ukoncenia dojcenia nepijeme ziadne mlieko ale jogurty termixy a mlieko v kasi neodmieta a podla Dr. to staci
z odlucenim problem nebol jednoducho som mu povedala ze maminka ma v brusku babo a mliecko uz nieje a nepytal si ,mali sme stastie
na 2 noci odist prec nech sa postara manzel alebo svokra alebo mama
a v noci mu dat len cajik
skusala si aj kasu? malemu vecer urobim hustejsiu kasicku, spapame asi polovicu a potom rozriedima dam do flase, to vypije a spinka kludne celu nocku. rano sa prebudi, este v posteli vypijeme flasu kravskeho alebo zas rieducku kasu a je spokojny jedna radost.
co sa tyka cajiku na noc, aj mne to doktorka odporucala lebo zo zaciatku sa prebudil po 4 hodinach ze chce mliecko tak som mu davala cajik no motal sa mi dovtedy kym som mu nedala mliecko a v tom momente po dopiti spinkal.
ahoj, odstavovala som deti naraz, jednoducho som si povedala, že stačilo 😉
starší ten sa trošku pomrvil, neplakal, dala som su trošku Sunaru do fľašky a spal dalej...(17 mesiacov)
dvojčatá (20 mesiacov) boli trošku aktívnejší, plakali len trošku a vypýtali si asi trikrát za noc mlieko, tiež som im dala trošku Sunaru, vypili trošku a spali dalej, hladkala som ich a oni asi vedeli, že prsník nebude....
kým som ich hľadkala, mm robil mlieko....
sebe som si naordinovala homeopatiká a nurofen 😅
do týždňa spali všetci celú noc 🙂
ked sa raz rozhodneš odstaviť, musíš vydržať a ponuknuť bud mlieko (aké dáš je na tebe) alebo vodu, čaj, cumlík...treba len kľudne sa dieťaťu prihovárať a nedať sa zlomiť...
držím palčeky
sorry, ze sa zapajam a neviem poradit, ale radite tu @ruza32 kravske mlieko???? ved to mozu deti az od 3 rokov!!! 😠
@berbiebummy - medom?? Kde mas rozum?? Ludia moji ja sa raz asi zblaznim... Asi pojdem niekde na nete vyhrabat fotku medovych zubkov 🙄
@kaktusik007 - kravske mlieko mozu deti kludne od roka. Len umele je vyzivnejsie a vyvazenejsie, preto sa odporuca az do dvoch rokov.
Ak chces ukoncit dojcenie, musis ponuknut nahradu, bud cumlik, alebo najlepsie vodu. Zaludok dietata je nauceny papat v noci, treba ho "oklamat", kym si odvykne. Ide to rychlo, u nas stacil tyzden, stacilo sa rozhodnut, mala neprotestovala, pomrnkala a spala dalej. Bola som velmi - pozitivne - prekvapena, ze to slo tak lahko. A ona bola tazky zavislak.
Ahojte!
ja mam rovnaky problem. Maly sa na prsniku uspava (obedny a vecerny spanok) a v noci 2-3x, vynimocne len 1x. Ma tiez 15 mesiacov.
Nikdy nemal cumlik ani nepil z dojcenskej flase.
Viacere radite ponuknut vodu alebo caj, no odmieta, a to som mu davala v hrnceku, flasi plastovej, dojcenskej.... nic, proste chce svoj "cumlik".
A davat umele mlieko?? Ved mam este svoje, materske. Ci to ako prestat dojcit uplne? Hm, to potom neviem, ako ho uspim 😖
Vecer jedava jedlo od obeda, alebo mu pripravim kasu prip. vyziva s piskotami, musli..
Aj mne radili mamicky nechat dieta vyplakat, ale nepovazujem to za dobre riesenie..
ja som malému na 17 mesiacov prestala v noci dávať mlieko, keď sa zobudil, plakal, chcel dudunku..nedostal, ukazovala som hračky, autá vonku, fotky všetko akože spinká a on plače....vždy ho niečo nakoniec ukľudnilo, stračila mu vtedy jeho fľašu so slamkou a napil sa čaj, nakoniec vzala k sebe na postel a zaspal. Trvalo to asi 6 týždňov,ale potom krásne prespal celú noc bez zobudenia 😀
@dupinka
tiež sme nikdy nemali cumel, takže to čo používate cez deň, daj aj v noci a ak nechce, skús ho niečim zabaviť a tak mu to ešte raz ponúknuť. Ale zabaviť, nie ho dať, nech sa hrá a tým preberie🙂 A ináč ak ho nenecháš vyplakať, tak podľa m§a nič nedosiahneš, skrátka je rozumný a jediné čo sa naučí, že plač všetko vyrieši.
no mamy, z niektorých z vás mi fakt nie je do smiechu... med? kravské mlieko? hm, no ale veď nakoniec sú to vaše deti... ja som prvého od nočného papania odnaučila jednoducho, proste dostal dudu, minútku poplakal, keď zbadal, že nič nedostane spal až do rána, takto to bolo asi týždeň, ale potom sa už viac nezobudil... skús nedávať čaj, ak fakt nemusíš, lebo si zvykne a bude sa budiť, že chce čaj (kamoške sa to tak stalo, doteraz si nadáva a to má malá už vyšše dvoch rokov)...
dupinka,ruza32.ak ti vyhovuje dojcit cez den,tak dalej dojci,ked mas mliecko 😉 nasu malu sme odnaucili v noci papat tak,ze proste ku nej v noci vstaval muz a od neho si prsnik nepytala 🙂 ziadny cajik ,ani kasa na veceru u nas nebola...len to,ze ku nej vstal,povedala som mu,ze je uplne jedno ako zaspi,ci na rukach,v kociku,ci s nou bude chvilu hore,atd...to aby neriesil...no a trvalo to dve noci a mala prespi celu noc (a tie noci s tatom boli bez placu 😉 ) este som zabudla,ze nechala som jej kojenie okolo 6tej rano a to sme este po nom schrupli na hodinku-dve a potom sme vstali 🙂
@ruza32 Ja som kojila jedného syna do 26.m. a najmladšieho do 19. m. potom sme prešli na kravské mlieko. Viem, že ho tu niektoré kočky neodporúčajú, ale UM je tiež kravské mlieko ,len upravované. Ak už používaš na varenie pre malého obyčajné mlieko a nemáte v rodine alergiu, tak postupne možeš skúšať.
Odstavovala som naraz, nedala som mu cici. Bol samozrejme plač, ale zvládli sme to. Možeš skúsiť v čase kojenia ísť von, alebo ak máš možnosť zveriť dieťa niekomu z rodiny. Postupne vynechať kojenia. Ponúkať mu náhradné pitie. Neboj sa do maturity odstavíš 😉
baby poradte prosim ale ako sa mam postarat o seba? zo dna na den sme museli prestan lebo musim brat antibiotika a vobec nic mi nejde odsat... bojim sa aby som ku angine nedostala este aj zapal prsnikov...
Nič v zlom, ale veď na angínu sa môžu brať atb, ktoré sa môžu aj pri kojení. Už som brala si 2 - 3x a kojila som ďalej. Odobrila mi to aj moja aj detská dr. Možno ale chceš odstaviť aj tak, tak to tiešiš takto. Skús menej piť, nejaké mlieko aspoň rukami povytláčaj, aby sa nenapĺňali prsia úplne, postupne odsávaj menej, možno skús aj homeopatiká ricinus chomunis (tak nejak sa to volá, jedne sú na podporu dojčenia s tým istým názvom, len tuším je to 5, na ukončenie je iné číslo, v lekárni poradia), šalviový čaj sa neodporúča pri kojení, lebo znižuje tvorbu mlieka, tak ten by si si mohla dať, a pomohol by aj na hrdlo. A vraj treba nosiť tesnejšiu podprsenku alebo prsia nejak napevno obviazať.
ahoj Brontik-skus velmi dobre homeopatika,natriert prsia octanovou mastou a zaviazat plienkou,octan je aj proti zapalu,uvulni ti tlak v prsiach,nazov homeopatik si napametam,nemala som ich osobne ale sesternica ich brala,tiez musela,ja na stastie stale dojcim,syn ma 25 mesiacov.Drzim ti palce!!!
@brontik, mne zabral vinny obklad.. prsia sa nalievali, boli dost bolestive, namocila som do bieleho vina plienku, na noc dala na prsia a spala vo vyvýšenej polohe, dve noci som to praktizovala a potom nebol ziaden problem.. a menej pit tiez pomaha.. a neodsavaj mlieko pokial to nie je nutne, ak je, tak len tak aby si uvolnila tlak v prsiach...
No to by aj mna zaujimalo my mae 14 mesiacov nic nechce jest dojci sa aj 6x za den v noci aj 5x prospieva perfektne cize mlieko mu staci len ja by som uz rada trosku kludu a stacilo by keby som mu davala len na noc. Neviem ako to urobit vsetky umele odmietol