zeny ako mam kojid mojho drobca ked v noci mi stane asi 2 az 3 krat ale cez den by bol vkuse na cicke,
@nellqa1 nakrm ho hned po zobudeni, aby si si zachovala rutinu - vstat-najest-byt hore a nakoniec zaspat, namiesto: byt hore - najest sa a pri kojeni zaspat. Ty mas teraz sancu lebo babatko je este malicke, nech sa nenauci spat len na prsniku.
Pozeram ak je tvoj tickerik spravny, ze mate asi dva mesiace. Teraz je obdobie, ze papa kazde dve hodky, ci hodinu, ale to sa postupne pribudajucimi tyzdnami bude upravovat. Neboj sa, vsetko je v poriadku, len musis byt trpezliva. Kludne po jedeni, ak odgrgavas tak ho odgrgni a daj si ho do satky a rob co normalne robis.
Ja som moju malu tiez kojila prvy mesiac skoro stale casom sa to zlepsilo🙂 prajem dlhe a bezproblemove kojenie.
Ja som prvé týždne len kojila, nerobila som nič iné. Malá non stop na cicke. Laktačná z mamily povedala že dať keď pýta a moja pýtala stále 😅 ale teraz je to už ok. Už mi pri kojení ani nezaspáva a papá každé 2,5-3 hoďky 🙂 takže treba len trpezlivosť bábo si vytvorí systém 🙂
no moj zaspava len na prse..lebo inak je to nadlho a ked je unavený do pár minut sa možem odplížit🙂))
Myslím, že je to úplne normálne 🙂 🙂 časom to prejde samé, neboj 🙂 bud rada, že ti aspon v noci spinká, môj dvojročný doteraz v noci trikrát vstáva a to sa už teším 🙂 že sa vyspím 🙂 uviaž do šatky, daj prsník 🙂 nemusíš leťžať v posteli :D
ahojte, vidim ze tu s podobnym problemom nie som sama, my teraz tiez papame dosz casto, ukludni sa mi vela krat len na prsniku, len sa bojim jej dat, lebo sa mi uz neraz stalo ze sa mi potom riadne vyzvracala
@nellqa1 u nas bolo toto sposobene refluxom a naslednym palenim zahy, ked bola na prsniku tak cuckala, co jej pomahalo na tu zahu, skus satku ale v podstate treba len vydrzat kym trosku narastie a traviaci system bude vyvinutejsi 😲
samozrejme,ze okrem toho ta potrebuje citit, ved zrazu je same vo velkom svete kym v brusku ta citilo a bolo skrutene v mini priestore 😉
ja som cca prvy mesiac a pol len kojila, to bol des! mala sa trosku napila, pospala 5 min, potom si zas potiahla, zas driemoty a takto to islo do nekonecna. bola som uplne zufala, citila som sa hrozne unavena a chcela som vyhladat laktacnu poradkynu, no nestihla som. mala sa raz rano zobudila a zacala pit ako "slusne babo" 😀 chytro sa napila a potom sa hrala. a doteraz nemame problemy s kojenim.
ale ja by som urcite vyhladala co najskor laktacnu poradkynu. keby som to ja nebola vzdy odkladala, tak som si mohla kojenie uzivat od zaciatku!
Neverim ze je to refluxom, uz aj ja som o tom pocula - len nevie kedy ma dost, a tiez sa upokojuje na prsniku, robi to len zopar dni, zo zaciatku mi pekne papala, a potom pekne zaspala sama a bola spokojna, ked sa zobudila zase sa napapala, teraz mi spi hociako, dakedy raz za den spi - no a vtedy je to horor, tazko mi teraz zaspava - alebo len hodi mikrospanok 🙂 mame len 2 mesiace kedy sa to asi upravi - povzbudte ma trosku ☹
@virdzi no s tym grckanim ti neviem poradit, my sme mali taketo vracacie obdobie okolo 3 mesiaca, ked zacala pchat vsetko do ust a potom ju napinalo. v podstate to pretrvava doteraz. Ale zase ja malej davam prsnik kedykolvek si zapyta alebo je trosku nervozna. chcem, aby bola spokojne usmievave babo. A nastastie sa mi dari. Nebojim sa nikam s nou ist, lebo viem, ze prsnik mam stale so sebou a tak ju dokazem kdekolvek upokojit. Zase treba dodat, ze mala nie je na mne 24 hod nacapena. v priemere kojim tak kazde 3 hodiny na 2-3 minutky.
no a k tomu rozhadzanemu rezimu, urcite vydrz! ja som do konca tretieho mesiaca nevedela, co bude mala robit o pol hodinky, vzdy ked som uz kusok zacala nachadzat rezim, tak sa to cele otocilo a opat moje zufalstvo. Potom sa to pekne upravilo. Nedavno nam prerezavajuce zubky na par dni rezim rozbili, ale momentalne opat mozem podla malej nastavovat hodinky! a to som kedysi neverila, ze nieco take je mozne! 😀
@hamca Hmmmmmmm,, no uvidime ako to bude s nami dalej, so starsou dcerkou to bolo este horsie, stale mi zaspavala na prsniku od prveho tyzdna . ziadny rezim som pri nej nevedela mat, dufam ze mala Lilien nebude opakovat svoju starsiu sestricku 🙂 Tak vam je uz super ked uz mate svoj rezim 😀 Ved aj ja som rada ze ju mozem kojit, len to neni takle jednoduche ako si to clovek mysli 😀
starsie dcerku som tiez kojila do 1 roka a som rada, a rada aj na to spominam - no na to uz ked mi len nespala na prsniku 🙂
prikladat ked mu chuti a to prejde neboj 🙂 tazko takto radit ☹
@nellqa1 drobček chce mamičku, mamičkine mliečko, mamičku, mamičkine mliečko a tak dookola kým sa ťa dostatočne nanabaží ....... a neoťukáte sa navzájom.. 😀 ...........v noci ti spí priam ukážkovo ....... môžeš si pospať aj ty.......aby si mala dostatok síl cez deň........ 🙂 🙂 🙂 ....neboj upraví sa to.....uvidíš kedy je fakt hladné potom ho uložíš aby spal .....atď.......pretože musí mať aj prestávky medzi jedlom 😅
@virdzi odporucam Ti kontaktovat laktacnu poradkynu, takto cez net je tazko davat a prijat radu. Nam velmi pomohlo, ze som zacala syna nosit v satke - takto bol pri mne, ja som co - to porobila a obidvaja sme boli spokojni, ked sa mu zacalo driemat, zaspal a spal pri mne. Kojila som prve tri mesiace asi kazdu 1,5 hod- 2 hod, a moznoze aj pol hodinu, takze ked si odpocitas kojenie, prebalovanie, tak som nemala vela casu 😀 . Casom sa vam to polepsi, ako som napisala na zaciatku - skontaktuj sa s poradkynou, nech sa na to u vas kukne, tie peniaze sa sto krat vratia 🙂
Dakujem pekne za rady 😀
@nellqa1 pohladaj si na www.mamila.sk laktacnu poradkynu, ona ti najlepsie poradi.....co my tu cez obrazovku????