Ako kojíte?

minuska8882
12. jan 2012

z každého prsníka jedno kojenie alebo striedate pri jednom kojení obydva?

murinka
12. jan 2012

najprv poriadne vyprazdnit jeden a az potom druhy.maly musi vytiahnut poriadne aj zadne mliecko nielen predne.takze striedat ale az po "vyprazdneni" 🙂

zzuzullka
12. jan 2012

presne ako píše @murinka, najprv som vyprázdnila jeden a potom som mu dala druhý, ja som nemala moc mliečka takže pri každom kojení vypil obidva

megi1989
12. jan 2012

Nám na jedno kojenie vždy stačil jeden, na druhé kojenie som dala druhý 🙂

olifcek
12. jan 2012

ja som nikdy nevedela, kolko mam v ktorom prsniku mm, alebo, ci je jeden alebo druhy uz prazdny. ked bola OLiv malicka a slabsia, kojila som po dobu troch hodin z jedneho prsnika a dalsie tri hodiny z druheho prsnika. neskor som kojila na striedacku a bolo jedno, ci je rozdiel medzi kojeniami 10minut, ci polhodka, alebo viac. proste, jedno kojenie jeden prsnik, dalsie kojenie druhy prsnik a tak dokola.

to, ci si vie babo vytiahnut i zadne mliecko zistis jednoducho... ked je stolica zelena, babo taka len predne mliecko.

dnes si uz Oliv sama povie, ze chce ,,dluhy cicik"

madamebutterfly
12. jan 2012

ja kojim kazde dve hodiny cize dam mu jeden a o dve hodiny druhy.. a tak dookola.

ootaznik
12. jan 2012

drobec bude mat buduci mesiac 2 roky a kojim na striedacku, vzdy som tak kojila a tiez som nikdy neriesila to, v ktorom prsniku mam a v ktorom nemam mlieko. mala si sama povie kedy chce a kolko chce

hori
12. jan 2012

ja tiez neviem odhadnut, kolko mlieka mam v ktorom prsniku a myslim, ze nikdy som ich nemala uplne prazdne... mala potrebuje dost casto odgrgavat, tak si ju prehadzujem aj 2-3 krat... ale pravidlo je, ze z toho prveho vzdy taha aspon 10 minut a vzdy zacinam kojit z druheho prsnika, nez som zacinala predosle kojenie... v noci je to ine, tam staci kojenie len z jedneho prsnika, aby sa zbytocne neobudila...

mihouk
12. jan 2012

Dve hodiny z jedneho, aj keby si pytala mliecko kazdu pol hodku, mas potom istotu ze vypila aj predne aj zadne mliecko ( zadne mliecko ide trosku tazsie, ale v tom mas tuky, predne ma vyssy obsah cukrov) a po dvoch hodinach druhy prsnik. Osvedcilo sa mi to najviac a aj mliecka bolo dost v oboch.

katkatt
12. jan 2012

Prve tyzdne sa odporuca striedat pri jednom kojeni oba prsniky, aby sa rozbehla laktacia a potom uz kojit len z jedneho pri jednom kojeni. Ja to robim doteraz tak intuitivne, ked sa mi zda, ze by si este dal, dak ponuknem aj druhy, niekedy chce, niekedy nie.

janka_pn
12. jan 2012

u nas najprv jeden, potom trosku z druheho, lebo by mi ten druhy asi "praskol" a potom zas opacne 😀

dm1
12. jan 2012

ja som 24m kojila len z jedneho druhy odmietal 😝

joni
12. jan 2012

ja dama z jedneho a na dalsi raz (o pol hodinu, hodinu) zase z druheho

luciferkax
12. jan 2012

Kým bol menší a mala som viac mlieka, tak som kojila na striedačku, raz z jedného, potom z druhého, teraz na jedno "posedenie" vypije oba prsníky 🙂

lussy666
12. jan 2012

od narodenia kojim len z laveho prsnika...pravy ked mala zbadala - revy totalne, jedovala sa, ani pocut nechcela..tak uz rok a pol na jednom ficime;)

janula_b
12. jan 2012

ja kojím jedno kojenie jeden prsník, tak mi to odporúčala laktačna poradkyňa 🙂 🙂 🙂

michaela80
12. jan 2012

Prvy polrok som striedala kazde 2 hodky prsniky a to aj ked chcela po plhodinke...aby sa dobre vyprazdnili a dostala sa aj k zadnemu mliecku...asi od polroka som jej dala kazde kojenie druhy prsnik a teraz si sama povie ktory chce a kolko chce a ked jej je malo tak si povie duhu cicu...

lolko_lenka
12. jan 2012

jedno kojenie jeden prsník, druhé kojenie druhý prsník, a keď si vypýta skôr ako o hodinu, tak dám z toho istého (ked napr. zaspí pri papaní 🙂 ).

svetlankat
12. jan 2012

Mne laktacna radila, jeden prsnik, ak si dieta vypyta do dchoch hodin, tak dat ten isty, aj prejdu medzi kojeniami dve hodky tak dat druhy. teraz si tiez sama povie ze chce druhy.

pimpulienka
12. jan 2012

Ja už 1,5 roka striedam obidva pri jednom kojeni

erika115
12. jan 2012

ahoj. ja mam tretie dietatko.dve som kojila 3.5 roka(kazde) a. teraz mam dceru a kojim 1.8 mesiac. v zaciatkoch stacilo ked som kojila z jedneho ale neskor si vzdy deti vynutia pit z obydvoch.to kazda mamicka zisti.ak je nespokojne tak urcite z obydvoch prsnikov treba dat. 🙂

erickaa
12. jan 2012

Ja kojím vždy z oboch prsníkov na jedno kojenie. Mliečka nemám veľa, teda nemám nadprodukciu - mám ho zatiaľ tak akurát. Len treba obe cicky 🙂

katrinka8
13. jan 2012

Ja rano a vecer z oboch prsnikov a cez den pri jednom kojeni z jedneho (cez den sice uz len 1x, max. 2x - ale takto som to robila - ked dcerka este bola hladna, dala som aj z druheho, ale to bolo malokedy). V noci az doteraz z oboch (v noci sa budi 1x, max. 2x), ale posledny tyzden uz nechce z dvoch, tak len z jedneho 😀 Aby som v tom nemala chaos, tak si to pisem 😉

wera.g
13. jan 2012

ja striedam pri každom kojení obidva, z každého pije 10 minút. predtým som kojila len z jedného 15-20 minút a nepriberal, teraz priberá krásne 🙂

glowix
13. jan 2012

Ja davam z jedneho prsnika aj tri krat za sebou pokial sa uplne nevyprazdni a potom zasa druhy, lebo potom ked vypije vela predneho mliecka tak nas boli brusko, pretoze obsahuje vela laktozy a to nie je dobree..

bebemaly
13. jan 2012

vždy papkal z jedného a keď sa odcuckol, ponúkla som druhý, ak nechcel, tak som mu dala druhý prsník pri ďalšom dojčení a takto striedala do bezvedomia. teraz mu už dám, ktorý ma napadne 🙂 prípadne aj druhý, ak pýta 😉

olilili
2. okt 2012

Preco mam lavy prsnik vzdy uplne plny mliecka a pravy len trochu?

bejami
2. okt 2012

Ja som tiez kojila a kojim na striedacku. Niekedy sa mi to aj poplietlo🙂 Nekojis viac z toho praveho ?ja to mavam uz len niekedy v noci ked davam pit len z jedneho tak rano mam ten druhy nality a plny. Treba striedat az sa optimalne mliecko tvori v obidvoch.

boka79
2. okt 2012

Ahoj, ja kojim, ako si maly popyta, niekedy staci jeden, niekedy po jednom nie je spokojny, tak dam aj druhy a druhe kojenie zacinam tym , co som ponukla ako posledny..

kedysi mi bolo odporucene menit prsniky kazde 3 hodiny- cize ked si vypyta po hodke, dat ten isty, aby sa vyprazdnil, lebo som mala nadprodukciu, potom mi silne kleslo mlieko a laktacna povedala, ze treba striedat, aj po hodke, ze sa zistilo, ze je to velmi caste dosledkom dojc. strajkov., Takze striedame teray, aj ked si len cucne..

something
2. okt 2012

Ja kojim z oboch...maly by mal z jedneho malo a papame skoro kazdu hodinku...

zunolu
4. okt 2012

Ja zvyčajne dávam z toho ktorý je plnší , pri kojení sa mi druhý naleje ak malá ešte chce dám jej aj druhý. Keď bola menšia striedali sme to väčšinou vypila len jeden alebo podľa toho koľko vypila keď pila krátko a vypila len predné mlieko ponúkla som jej ten istý aby si vytiahla aj zadné.