Ako kojiť týždňové bábätko?

aninocka4
21. dec 2012

prosim o radu,mam tyzdnoveho syna.Snazime sa kojit,z nemocnice sme odchadzali s tym,ze pekne papal kazde dve/tri hodiny a potom spinkal.Doma zrazu pije mliecko odo mna aj hodinu a pol a ked ho odpojim,place,stale hlada prsnik.Ja mam pocit,ze mliecko mam,hlavne ak davam kazde dve hodiny,tak prsia su plne,potom musim tie dve hodinky aspon pockat,ale on stale pyta.Priblizne 10 minut pije pekne,potom sa zacne hnevat,je nervozny,pusta bradavku,ale zaroven stale hlada prsnik.Kde robim chybu?Som z toho dost unavena,ze chce byt stale na mne 🙂 dakujem za vsetky rady

zuzka38
21. dec 2012

my sme sa v takychto zaciatkoch kojili aj kazdu polhodinu, vobec som neriesila hodinky, davala som malemu kedykolvek si pytal.. a moj maly sa hneval niekedy aj preto, ked tieklo mliecka prilis vela a rychlo.. vtedy som si zo zaciatku musela odsat a az potom som ho prilozila.. to som u nas oboch az casom odpozorovala kym sme sa zosuladili 🙂 to bude OK uvidis.. ak by si si uz sama rady nevedela, vzdy s amozes obratit na laktacnu poradkynu, ta poradi a pomoze urcite 😉 drzim palce @aninocka4

angellinka
21. dec 2012

asi vies,co ti odpisem,chce byt pri tebe 😉 lebo ako vies,take malo babo len papa,spinka a chce byt pri mame.Nechaj ho dudlovat,a tym ho uspis.To nikde nie je napisane,ze dieta sa dozaduje prsnika kazde 2-3 hod,ale na poziadanie,ked treba aj kazdych 10 min,ale aspon neplace,ked mu das prsnik,nie? drzte sa! 😉

cacika
21. dec 2012

@aninocka4 urcite kontaktuj laktacnuporadkynu. takto cez forum sa velmi radit neda. pricin moze byt strasne vela, zle prisatie, poloha, reflux, soor a kopa dalsich veci. a mozno o nic nejde, je to este male babo a tiez sa iba uci dojcit 🙂 poradkyna skontroluje prisatie, polohu, porozpravate sa, da ti odporucania ako dalej. urcite budes pokojnejsia. zoznam poradkyn je na stranke mamila.sk

zukana
21. dec 2012

Ahoj. Ja som rodila cisárskym. Malý mal 4,5 kg. Takže dosť veľké bábo. Kojila som ho do 17 mesiacov. Zo začiatku som kojila hodinu vkuse, potom trochu spinkal asi maximálne hoďku, niekedy len pol-hodiny. Aspoň že v noci si pospal medzi kojením 3 hodiny. Staršia dcérka sa aj hnevala, lebo "mama nič nerobí len kojí". Asi tak po mesiaci sa to zlepšilo a už aj cez deň vydržal 2- 2,5 hod ale aj to kojenie trvalo dlho - hodinu. Niekedy sa mi trhal, lebo mal vzduch v brušku, tak som ho pestovala, kým si neodgrgol a pokračovali sme v kojení. To nám pomáhalo. Len skúšaj rôzne taktiky a metódy.

ruthke
21. dec 2012

Kojit treba na poziadanie, to ti povie kazda laktacna. Ono v zaciatkoch clovek okrem kojenia ozaj skoro nic ine nerobi, aj ja som uz z toho byvala unavena. Dida je nielen na napapanie, ale aj pomojkanie, uspokojenie sacieho reflexu, skoro na vsetko. Take male babatko je este velmi naviazane na mamu.
Urob si pri kojeni pohodlicko, sadni si k telke, zober si casopis, snaz sa to brat ako relax, nie ako povinnost ktoru si treba odkrutit. Daj si na dosah pitie, nejaku zdravu mnamku, telefon, vsetko co potrebujes.
Ak mas pochybnosti ci je vsetko v poriadku, kontaktuj laktacnu ako ti uz radili hore.

gumidekmomo
21. dec 2012

ahoj vies co toto robi moj aj teraz ale vacsinou ked ho boli brusko a vtedy sa aj pokaka potom uz je dobre ale tiez ma to jeduje neboj ..treba vydrzat este je malinke daj mu ked pyta alebo skus ten cajik feniklovy (aj ja som ho davala )troska medzi tym mozno je len smednucky/a skus to ..nam to pomaha sak to by som sa od neho ani nepohla potom 😉

nicky182
21. dec 2012

ahoj, mala som to iste - trvalo to 3 mesiace, kym som na to prisla 😖 striedaj prsniky, ked zacne papat na pravom, napr,. po 20 minutach milacika maleho "prestav" na lavy ....alebo mozes mat vela predneho mliecka, trosku poodsavaj - aj rucne aspon minutku ....a ak chce byt malicky iba na tebe, tak nech je ...no a co, lahnite si do postele a kojte sa , kolko maly chce ...nebud smutna, nezufaj, je to len prechodne obdobie, prejde to rychlo 😀 s v

poisonblu
21. dec 2012

No moj maly ma 6 tyzdnov a stale papka casto a dlho...niekedy ho s prestavkami kojim hodinu....pospi hodinku, dve a pyta zase..ja ho na noc dokrmujem umelym mliekom, nech si aspon v noci oddychnem od kojenia....inak ked som ho vazila, tak za 20 minut vypil iba 25 ml mlieka, co je fakt malicko....dufam, ze cim bude starsi, tym to bude lepsie

anjelicek26
21. dec 2012

@aninocka4 - deticky prekonavaju rastove spurty, kedy je dopyt odrazu väcsi a o 2-3 dni sa to upravi. Vela mamin siahne po UM, ale netreba, ono sa to prirodzene zacne tvorit viac, len prsnik to musi "vediet" takze prikladaj prikladaj.

Laktacna ti pomoze urcite, mozno ma zlu techniku prisatia alebo sa nahlta vzduchu, skus ho dat medzi tym odgrgnut a vrat ho na ten prsnik zas.

monda17
21. dec 2012

často,často ... tak často, ako si len zažiada 🙂

zuzana76
21. dec 2012

ahoj, ja som to robila ako @ruthke , tiez som dojcila aj kazdu hodinu niekedy a z toho bol aj polhodinu na prsniku, potom zadriemal na chvilu a zase hladal prso. Tak som dojcila bud poleziacky, alebo na gauci v obyvacke, kde som sa oblozila vankusmi, napojmi a jedlom a boli sme obaja spokojni. neboj tie intervaly sa budu predlzovat, najnarocnejsie su prve 2-3 mesiace, no a v 4-5. mesiaci sa uz prechadza aj na kasicky, tak to si trochu vydychnes. Prajem vela sil, nech sa dari dojcit, je to uplne normalne, ako to vyzaduje tvoje babatko. Bradavku moze pustat lebo mliecko tecie prilis rychlo, alebo je zla technika dojcenia, na to si zavolaj laktacnu poradkynu, alebo sama skusaj, ako mu to vyhovuje.

martinka453
21. dec 2012

Podla mna to moze byt bolest bruska
- mysli si ze je to z hladu a tak stale papa a mozno sa tak upokojuje

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
21. dec 2012

skusala si ked sa hneva dat ho na druhy prsnik? Mozno sa chce len napit predneho mlieka, mozno mu ide uz tazsie a pomoz mu stlacanim prsnika.

ivetka09
22. dec 2012

Ahoj, ja kojim uz druheho syna, prveho som kojila 3,5 roka a prcko druhy ma teraz 11 mesiacov a krasnych 11,3 kg zmojho mliecka, tak ti viem poradit ako a co robit ... Uz ti vela mamiciek pisalo ze nie je podstatne ze kolko je hodin alebo min. medzi kojeniami, ked si maly pyta treba dat ... ja som s prvym nikam nechodila lebo vkuse na mne vysel uz som myslela ze mam slabe mlieko ale ja neviem, slabe mlieko neexistuje ono mlieko je a dieta si pyta ci je smedne ci je hladne ci ho nieco boli alebo sa len ukludnit chce ... treba mu dat neboj ono sa to casom krasne napravi ... ale od tyzdnoveho mimca necakaj ze bude papat kazde 2 hodky ... a v nemocnici ti mozno preto tak papal lebo ked maju poporodnu zltacku viac spinkaju a vies po porode je aj babo vystavene viac spinkaju ale ked uz prides domov je to ine ... takze nic len vydrzat a kojit ... aj s druhym som sa musela zo zaciatku popasovat, ale uz vela som sa naucila od prveho takze vobec som sa nebala ci mu staci ci mu nie je slabe alebo malo a tak vzdy som mu dala hned ako zaplakal a ono casom sa to pekne ukazalo co a ako ... tak hlavu hore a neboj bude dobre len vydrzat treba 🙂

chloe001
22. dec 2012

My sme prve tri mesiace skoro stale takto boli... permanentne na mne, ono sa to upravi, aj ked su tie zaciatky mozno unavne, ale si to uzivaj, potom ti to pride krasne 🙂 Babatko nehlada prsnik len na papanie, ale aj na upokojenie atd..

sssimi
22. dec 2012

Len koj koľko si pýta. Neboj nie je to nič zlé, horšie to nebude, už sa to len začne zlepšovať. Viem, že by si si aj rada čo to porobila. Mňa hlavne hnevalo, že som sa nemohla ísť ani vycikať, ale po mesiaci sa to zlepšilo a nelutujem. Myslím, že je zbytočné vypisovať všetky pozytíva kojenia 😉

masinka
22. dec 2012

moje boli pocas sestonedelia na mne pricucnute nonstop, potom sa to postupne upravilo. @aninocka4 ked sa jeduje, skus ho dat odgrgnut. moja najstarsia si musela vzdy po 5 minutach odgrgnut, inac po 7 minutach cuckania grckala....

marissenka
22. dec 2012

ahoj. krmte sa na poziadanie,ale urcite ho nenechavaj viac ako 20 minut!! pocuvaj ci prehlta,ak glga ale 10 minut plne brusko ma zarucene...tak ho este chvilku nechaj,ale paneboze len nie hodinu.to ta len natahuje a z kojenia sa stava kolotoc.skus ho dat pocas kojenia odgrgnut....a potom sup cumlik.boli dni ked som maleho kojila aj kazdu pol hodku,proste zamrncal a dala som mu,trosku si pocuckal a bol klud...tak drzim palecky nech sa dlho kojite 😉

zuzanaf
22. dec 2012

Ahoj-ja kojím už moje tretie-má 2,2 mes🙂 a každé bolo iné.. Pri prvej dcérke som sa to len učila ale bola zlatučká a kojila som cca 15 min.každé 3 hod. a v noci sa budila často-ju som kojila 1 rok, druhý synček -jeho som kojila častejšie - každé cca 2 hod asi po 25 minút-a on bol nespokojný a tiež mi plakal, odťahoval sa od prsníka, ale zároveň, akoby ho hľadal ale potom sa zase rozplakal-ale zistila som, že to robí vtedy, keď si potreboval odgrgnúť-počas kojenia i viackrát-naozaj to pomohlo-a potom po roku chcel prsník hocikedy cez deň-asi 100 krát denne(najmenej🙂))-kojila som ho 2 roky a v noci ani neviem koľko krát, lebo bol v kuse hore a len si dal zo 2-3 hlty a bol spokojný-skrátka ma potreboval cítiť-ale akosi som si na to zvykla a prestala som ho kojiť až keď som zistila, že čakáme tretie-no a ona je úúúúplne spokojná, pije každé 3 hod asi 15 min-ona zase častejšie nechce, lebo potom strašne veľa zvracká a je nespokojná, takže ozaj min. odstup tie 3 hod.a čo je úplne super, v noci sa zobudí iba raz-až sa mi to nechce veriť, stále čakám ,kedy sa to zlomí a bude spať horšie🙂. A všetky mi priberali na hlavne na zač. vyše 1 kila za mesiac... Vidíš-každé je iné , nájdi si svoj vlastný režim, buď s bábätkom, koľko len chce, veď ťa potrebuje cítiť, pospi si s ním, keď potrebuješ, ja som pri prvej spala často, pomaly som si akosi na spánk.deficit zvykla a teraz-pri 2,5 mes. bábätku si asi pospím najviac🙂)) Drž sa a nezúfaj, lebo naozaj bábätko potrebuje cítiť, že si v pohode...

patkaza
24. okt 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

také maličké bábätko treba kojiť aj každú pol hodinku ... ono sa napije ale iba trošku a postupne sa nauči napiť sa aj viac a potom už nebudete musieť kojiť tak často http://akoapreco.com/ako-casto-dojcit-novorodenca/