Ide mi o to, ze ked zena otehotnie, tak tusim v 16tt uz sa v prsiach zacina tvorit kolostrum. Ked sa babo narodi, tak ma to kolostrum a potom nabehne mlieko, ktore sa priaposobuje vzdy potrebam daneho dietata podla veku.
Ale ako to je ked uz zena jedno dieta koji, medzitym otehotnie, koji dalej, narodi sa druhe babo, a koji dalej obe. Nebude to babo ukratene o to kolostrum alebo inu zlozku mlieka?
Nie som v tejto situacii, len ma to zaujima, ci mi vie niekto povedat, ako to funguje 😊
Babo nie je ukratene o nic,tvorba sa prisposobuje dopytu,cize mliecka je dost pre obe deti...a zaroven sa mliecko prisposobuje hlavne babatku..ale ak je napr.starsie chore,automaticky su v nom protilatky..niektore deti sa dojcia tak,ze kazde ma "svoj" prsnik,a dokonca som pocula,ze kazdy prsnik tvori "ine" mliecko,prisposobene tomu "svojmu" dietatku...nemam skusenost osobnu,mne sa starsia odstavila pocas tehotenstva a uz sa nevedela prisat..ale poznam zeny,co takto dojcili/dojcia 🙂
Ja som otehotnela, keď som ešte kojila 2ročného syna. Kojila som do cca môjho 14.týždňa. Potom sa syn odstavil sám, úplne sa pri kojeni odťahoval, evidentne mu to mlieko prestalo chutiť.