Ako je to s dojčením?

22. dec 2022

Ahojte, ako je to z kojenim,skúšala som dávať malú pár krát a už zakrvavene prsniky a strasne to boli ked taha...mam prestat alebo pokracovat kojiť ?

beata_k
22. dec 2022

Pokracovat. Treba zvolit spravnu techniku prisatia a bradavky si musia zvyknut. Drzim prst 😉

autor
22. dec 2022

@beata_k ďakujem, takze nevadí keď sú zakrvavene a bojí to pri kojeni? Laktacna vravela ze to nemá bolieť

beata_k
22. dec 2022

Tak boliet to nema, ale zaciatky su tazsie. Urcite by som neprestavala. Spravna technika je zaklad. Ukazala ti techniku?

ivanash
22. dec 2022

https://starostlivost-o-poprsie.heureka.sk/mede...
Mne pomohla tato mast a vetrat, vetrat. Na zaciatku to boli, u nas to bolo aj uzdickou, ked sme dali pristrihnut, pomohlo.

xjakubikovak
22. dec 2022

Určite uzdicku skontrolovať, potom sa zamerať na správnu techniku a mne veľmi pomohol citrovital kvapky

anavixy
22. dec 2022

Su take a boli to lebo dieta je zle prisate. Spravne prisatie neboli, na zaciatku moze byt neprijemne, kym si bradavky zvyknu, no urcite nemas citit ostru bolest a mat ragady. Nastuduj si na nete ako ma vyzerat spravne prisatie, ako na to, rozne polohy, ak ti to nestaci a chces dojcit, treba si zavolat domov laktacnu poradkynu. Ked dieta saje z prsnika, na ktorom je ragada, moze zvracat a vo zvratkoch moze byt pritomna krv (logicky), tak sa nezlakni. Dojcit z prsnika s ragadou mozes, no ak sa dieta nebude spravne prisavat, bude sa to len zhorsovat.

svokrinjazykmonika
22. dec 2022

Určite pokračuj ale niečo tam bude zle. Možno uzdička alebo technika prisatia, poloha. Zavolaj si laktačnú poradkyňu nech sa na vás čo najskôr pozrie a poradí. Tiež odporúčam citrovital kvapky na bradavky a naštudovať si správne prisatie na mamila.sk. Sú tam videá a fotky a veľmi poučné čítanie.