Ahojte,
zajtra to bude tyzden, co som nasadila Domperidon v podobe Motilia, beriem 3krat3 tabletky denne. Zial, ale nemam pocit, ze by to vyrazne pomohlo, mozno je mliecka o trosicku viac, ale nijake vyrazne zlepsenie nebadam. Dokrmujem UM cievkou po prsniku, za jedno kojenie si maly vytiahne tak cca 30ml odo mna, ostatne dokrmime.
Mozem este cakat, ze Domperidon zaberie, ze sa to zlepsi? Ake mate skusenosti?
Dakujem za kazdu odpoved 🙂
Po začatí užívania Domperidonu môže trvať tri alebo štyri dni, kým sa objaví nejaký účinok, i keď niekedy matky zaznamenali účinok do 24 hodín. Maximálny účinok sa obvykle objaví do 2 až 3 týždňov, ale niektoré matky zaznamenali kladný vplyv až po 4 a viac týždňoch. Je preto rozumné užívať Domperidon aspoň 4, ešte lepšie 6 týždňov a až potom hovoriť, že to neúčinkuje.
info tu: http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/domper...
ahoj. no my sme asi pred mesiacom prekonali štrajk. viem, čo prežívaš a aké je to ťažké, ale vydrž, kojením dávaš drobcovi to najlepšie, čo môžeš. ja som vtedy skúsila všetko možné - od čajov, cez bylinné preparáty, ricinus, rascovú polievku a nakoniec aj domperidon.... zabral mi asi po týždni, ale tvorba mliečka nestúpla až na toľko, ako som čakala....potom som povedala dosť - je to chémia, všetko to prechádza do mliečka a nechcem, aby malý zbytočne papal chémiu, a ak nemám mať mliečko, tak ho mať nebudem a veď koľko detí vyrástlo na UM a sú tu ( aj keď pred UM mám veľký rešpekt...), vysadila som domperidon, začala som piť viac tekutín a nejak som sa zmierila s tým, že robím všetko čo môžem a ak to nezaberie, tak prejdeme na UM. a ja neviem, asi to bola psychika, ale zrazu aj bez domperidonu mám mliečka presne toľko, koľko malý potrebuje, obaja sme v pohode a dúfam, že vydržíme kojiť čo najdlhšie. ale ak nie, tak sa nezastrelím. predtým som bola v strašnom strese, že mám málo mliečka a že budem zlá matka, ak nebudem kojiť....a práve tým som si najviac ubližovala. takže ak Ti môžem poradiť, hlavne sa skús dať do pohody ( aj keď viem, aké je to náročné, presne viem, čo prežívaš a koľko síl a niekedy aj sĺz to stojí) a všetko bude tak, ako má byť. veľmi Ti držím palce. uvidíš, všetko bude, ako má byť 🙂
baby, nechcem sa vam tu montovat do debaty, ale na pribalovych letakoch sa neodporuca uzivat domperidom pri dojceni. na jednej strane chcete dat dietatu to najlepsie, na strane druhej sa dopujete takymito srackami - pardon za vyraz. suhlasim so @suz2 ak to nejde normalne a skusite vsetko, tak je tu UM a podla mna je to ovela vhodnejsia alternativa ako do seba pchat nejake antiemetika a prokinetika, de facto domperidon sa uziva nie primarne na rozbehnutie dojcenia, tvorby mliecka, ale na nieco uplne ine. to, ze samovolne sa pusta mlieko pri jeho uzivani je vedlajsi ucinok.
nechapem vas.
ahoj, mne zabral tak za dva tri dni, ale su zeny , ktorym to zaberie az po dvoch tyzdnoch, dva t. by si urcite mala skusit, inak niekde som citala, ze az 4 t. treba skusit, , ked po 4 roch neaberie, tak vysadit. Je to individualne,m drzim palce, nech ti to vyde.
hej a ked nezabera, niekedy odporucia laktacne aj vyssiu davku, ale to by som sa poradila, ked chces, napis mi IP.