Ahojte. Ako dlho boli vaše detičky na MM? Chystam sa kojiť cca 1,5 roka. Myslím si,že to je postačujúce. Čiže asi tak do decembra. Zatiaľ kojim 3x za deň. V najbližšom obdobi by som rada vypustila kojenie po obedíku a ponechala si len ráno a večer.Ako potom prejsť časom na UM? Ráno potom napr. ponuknuť postupne už len hrnček s mliečkom? Mala mi z fľasky vôbec nepije rovno sme prešli v 6 mesiaci na hrnček so sosáčikom. Ďakujem za skúsenosti 🙂
Áno veru nazory sa rôznia vo všetkom. Asi by som ale skôr prešla na to UM..
@pimpulienka ahoj ja som maleho prestala kojit kvoli tehu od nejakych 11 mesiacov ale vydrzalo to cca 2 tyzdne kym mi odislo aj mlieko a robila som najskor tak ze namiesto vecera som dala um a potom postupne namiesto dalsieho ale maly stale chcel aj prso aj ked uz nebolo mliecko tak teraz sa kojime dalej ale asi od 13 mes pije kravske mlieko.........pokial neni v rodine nejaka alergia na laktozu neni problem ist na km ako um pdla mna to staci a som mu ho prevarala asi mesiac a potom raz som nejak zabudla bolo to ok tak od vtedy ani neprevaram.....to je na tebe co si uznas za najvhodnejsie len aj to um je take ze kym najdes co sadne mozno na prvy krat ale mozno na 4 jak mi........... 😉
ja som starsiu kojila 13 mes. a mladsia ma 1.5r a este ju kojim. starsiu som odstavila, lebo sme chceli druhe babo a ja som mala velmi rozhadzany cyklus (hned po odstaveni sa krasne upravil a ja som do 2mes otehotnela). mala uz len 2 kojenia - rano a vecer. najprv sme zrusili ranne a postupne ju privykali na UM, to od 12 mes a ked vypila plnu davku (250 ml) tak som zrusila aj vecerne kojenie. tam vsak UM odmietala, jacala ako keby ju na noze brali, tak sme to po par dnoch vzdali. dodnes 'ranajkuje' pohar kakaa (v 3r sme presli z UM na KM). no a u mladsej uz postupne tiez odstavujem, ranne kojenie uz mame nahradene, zatial sme na 180 ml UM, postupne pridavame. vecerne kojenie este mame, uvidime dokedy.
Ja som synčeka kojila 20 mesiacov a zo zdravotných dôvodov sme sa museli odstaviť 😢 , ináč by som kojila aj doteraz 😉 .Mlieko doteraz absolútne odmieta, tak si ho vynahrádzame inými mliečnymi výrobkami.iba ráno mu dám do vločiek plnotučné kravské mlieko a to spapá.....zamaskované.....
@pimpulienka ahoj, kojila som oboch rok. starsi mi mlieko odmietol, um som kupovat nechcela, takze nemal ziadne, len jogruty a syry. u mladsieho som presla na km. najskor ho dostal len rano a vecer som ho este nakojila, po tyzdni som skusila dat aj vecer. vypil bez problemov, odstavenie prebehlo bez najmensej slzicky. mne pil z flase, ale mozes skusit dat do hrnceka a uvidis, ako to vezme. osobne by som UM uz v tom veku nekupovala, ak by mi odmietla mlieko, davala by som len syry a jogruty. ale kedze aj tu sa nazory roznia,a jeden povie UM do 3 rokov, iny zase, ze KM uz od roka (tak ako tu u nas a tento nazor zastava aj moj pediater), tak urob ako uznas za vhodne. 😉