Ahojte, dcérka má 9 týždnou, a asi 3 týždne fungujeme tak že si mliečko odsávam a dávam jej piť z flašky ( ako 10 dnova mala zápal pluc takže 3 dni som ju musela chovať z flašky, nevládala ťahať, potom sa krásne prisávala a priberala ale iba do vtedy kým bol mliečka nadbytok a striekalo, akonáhle sa upravilo tak vypila len tolko čo samé tieklo a dalej netahala, prestala prospievať tak sme prešli na odsávanie a krmenie z flašky - pri prvej sa mi o takýchto problémoch ani nesnívalo :(, ked jej už teraz ponúknem prsník tak ho odmieta ) chcem sa opýtať či s tým má niekto skúsenosť? ako dlho sa dá takto fungovať? ja by som velmi chcela aspon 6mesiacov. ďakujem
Odsavala som 17 mesiacov, tak len do toho 🙂
Sesternica odsavala 13 mesiacov , je to trochu pracne, ale da sa to zvladnut
Ja som odsavala rok. 🙂
ja som tiez pri prvej odsavala vyse roka 😉 kupila dobru odsavacku dopelset a za 10-15 min bolo aj po odsavani 😉
ked skontaktuješ dobrú laktačnú poradkynu, tak naučí Tvoje dieťa zase prisávať sa a môžete sa zase plno dojčiť....bude to chcieť z Tvoje strany trochu obety, ale myslím, že sa to oplatí..inak väčšina mamín vydrží odsávať len pár mesiacov, potom to vzdajú..postupne Ti môže klesať tvorba mlieka..a je to aj časovo náročné a obmedzujúce..a hlavne ked máš ešte dalšie dieťa..
Da sa, poznam osobne taku co odsavala vyse 2 rokov (jej dieta netolerovalo ine mlieko nez jej, takze jej zalezalo aby malo aspon to ako aj ked bolo vacsie ako dopnok stravy), je to obet casova a vobec, ale kde je vola myslim ze nie je preco aby to neslo.
Drzim palce.
ako to dlho ty vydržis, ja som vydržala 3 mesiace ☹ , bola som ako v jednom kole odsavat krmit odsavat krmit.
Nebudem rekordér v tomto teame, ja som odsávala len (prvé) 2-3 mesiace, ale to chcem povedať, že potom sa nám podarilo "rozkojiť" a tak fungujeme už stále, takže šanca je 🙂 Ale v mojom prípade išlo o bolestivé prisatie a ragády ako mariánska priekopa, nie o problémy na strane stravníka.
Pozeram,ze rekord v odsavani netrhnem,ale predsa necely rok (11 mesiacov) som odsavala.potom to uz bolo pre mna dost psycho.syn bol uz dost aktivny a ja som to uz casovo nezvladala. Ale ako tu uz bolo poradene skus si zavolaz laktacnu poradkynu a skusit to opat sdojcenim.
Ahoj. Ja odsavam uz 6 mesiacov. Vastne odstriekavam rucne... Odsavacka aj ked elektricka bola moc pomala a dost necitliva. Takto mam za 5 min. odsate oba prsniky a jednu davku asi 160 ml hotovu. Treba len vydrzat a opakovat si ze mliecka je tam stale dostatok. Psychika je hnusoba stacia obavy ze ho bude malo a aj bude. Vtedy treba len odsavat castejsie. A hlavne mat plan, napr. odsavat ked babatko spi...
ako dlho budes Ty chciet 😉 Tiez som odsavala 6 mesiacov. Potom si dvojcata vyzodovali viac a viac pozornosti a proste som ten cas prestala travit za odsavackou, plus uz dostavali aj prikrmy, tak to uz bolo lepsie. Ale su zeny, co to vydrzali aj dlhsie.