Ako dlho sa dá krmíť dieťatko odsatým mliečkom?

katarina1407
2. júl 2014

Ahojte, dcérka má 9 týždnou, a asi 3 týždne fungujeme tak že si mliečko odsávam a dávam jej piť z flašky ( ako 10 dnova mala zápal pluc takže 3 dni som ju musela chovať z flašky, nevládala ťahať, potom sa krásne prisávala a priberala ale iba do vtedy kým bol mliečka nadbytok a striekalo, akonáhle sa upravilo tak vypila len tolko čo samé tieklo a dalej netahala, prestala prospievať tak sme prešli na odsávanie a krmenie z flašky - pri prvej sa mi o takýchto problémoch ani nesnívalo :(, ked jej už teraz ponúknem prsník tak ho odmieta ) chcem sa opýtať či s tým má niekto skúsenosť? ako dlho sa dá takto fungovať? ja by som velmi chcela aspon 6mesiacov. ďakujem

lauricka
2. júl 2014

ako dlho budes Ty chciet 😉 Tiez som odsavala 6 mesiacov. Potom si dvojcata vyzodovali viac a viac pozornosti a proste som ten cas prestala travit za odsavackou, plus uz dostavali aj prikrmy, tak to uz bolo lepsie. Ale su zeny, co to vydrzali aj dlhsie.

norcima
2. júl 2014

Odsavala som 17 mesiacov, tak len do toho 🙂

pribinak
2. júl 2014

Sesternica odsavala 13 mesiacov , je to trochu pracne, ale da sa to zvladnut

edie63
2. júl 2014

Ja som odsavala rok. 🙂

saska.t
2. júl 2014

ja som tiez pri prvej odsavala vyse roka 😉 kupila dobru odsavacku dopelset a za 10-15 min bolo aj po odsavani 😉

luba41
2. júl 2014

ked skontaktuješ dobrú laktačnú poradkynu, tak naučí Tvoje dieťa zase prisávať sa a môžete sa zase plno dojčiť....bude to chcieť z Tvoje strany trochu obety, ale myslím, že sa to oplatí..inak väčšina mamín vydrží odsávať len pár mesiacov, potom to vzdajú..postupne Ti môže klesať tvorba mlieka..a je to aj časovo náročné a obmedzujúce..a hlavne ked máš ešte dalšie dieťa..

horana
2. júl 2014

Da sa, poznam osobne taku co odsavala vyse 2 rokov (jej dieta netolerovalo ine mlieko nez jej, takze jej zalezalo aby malo aspon to ako aj ked bolo vacsie ako dopnok stravy), je to obet casova a vobec, ale kde je vola myslim ze nie je preco aby to neslo.
Drzim palce.

brady1
2. júl 2014

ako to dlho ty vydržis, ja som vydržala 3 mesiace ☹ , bola som ako v jednom kole odsavat krmit odsavat krmit.

havana_frost
2. júl 2014

Nebudem rekordér v tomto teame, ja som odsávala len (prvé) 2-3 mesiace, ale to chcem povedať, že potom sa nám podarilo "rozkojiť" a tak fungujeme už stále, takže šanca je 🙂 Ale v mojom prípade išlo o bolestivé prisatie a ragády ako mariánska priekopa, nie o problémy na strane stravníka.

kukina79
2. júl 2014

Pozeram,ze rekord v odsavani netrhnem,ale predsa necely rok (11 mesiacov) som odsavala.potom to uz bolo pre mna dost psycho.syn bol uz dost aktivny a ja som to uz casovo nezvladala. Ale ako tu uz bolo poradene skus si zavolaz laktacnu poradkynu a skusit to opat sdojcenim.

pipilipi22
5. júl 2014

Ahoj. Ja odsavam uz 6 mesiacov. Vastne odstriekavam rucne... Odsavacka aj ked elektricka bola moc pomala a dost necitliva. Takto mam za 5 min. odsate oba prsniky a jednu davku asi 160 ml hotovu. Treba len vydrzat a opakovat si ze mliecka je tam stale dostatok. Psychika je hnusoba stacia obavy ze ho bude malo a aj bude. Vtedy treba len odsavat castejsie. A hlavne mat plan, napr. odsavat ked babatko spi...