Ahojte pls poradte , prave u nas doma prebieha kojo štrajk
A raz denne malemu davam UM aby sa to moje stihlo doplniť
Moja otazka znie staci ked maly sa v tomto case prisaje na 1-2 minútky ( ked mu dam UM) na rozbehnutie tvorby mlieka ,
je písané ze treba casto prikladať avsak stacia aj 1-2 minúty alebo to musi byt dlhsie ? Dakujem
Papaj kazdy den polievky (aj 2x), najlepsie vyvar a priloz maleho vzdy, ked bude chciet, alebo bude potrebovat ukludnit. Nam toto pomohlo a kojila som 36 mesiacov.😝
@hilda08 inak. To neplati pre kazdeho. Na mne bol maly nalepeny doslova nonstop a ked spal, tak som odsavala. Mlieko sa aj tak netvorilo. :(
nepises ake stare dieta mas ale v prvom rade zrus UM a najskor si ho priloz skus ho mat prilozeneho aj 10-15 minut na jednom potom aj na druhom a ked je aj napriek tomu nespokojny potom ho dokrm, idealne cez cievku na prsniku...dolezity je aj kontakt koza na kozu pripadne nosenie v nosici/satke, este prsnik mu skusaj ponukat co najcastejsie a ked je maly v klude
@mamamasama no tak to ma mrzi, ono je to asi aj o šťastí alebo o com…
Zalezi od toho, co si predstavujes pod pojmom prikladanie - prisatie. Na tvorbu mlieka je potrebne caste prikladanie, prisatie a zaroven aktivne sanie dietata do vyprazdnenia prsnika. Takze, ak tie dve minuty aktivne saje a dokaze vyprazdnit prsnik, tak ano, staci to. Tvorba mlieka funguje systemom dopyt - ponuka.
Cim väčší dopyt tym sa viac tvorí, treba ho stale prikladať aj ked len na par sekund, moji mávali aj take dni, ze v podstate cely den nic nevypili, len v noci, podla mna zbytocne komplikovanie tym um…mojim počas štrajku vyhovovalo kojit na fitlopte alebo počas chodze