ahoj ja by som sa chcela opytat nejakej skusenej mamicky..ako dlho mozem kojit
takze mozem kojit co najdlhsie..alebo len nejaky cas a potom prejst na sunar..co je lepsie.. 😒
pre dieta je najlepsie ak je krmene len materskym mliekom do konca 6.mesiaca. samozrejme ak je to mozne. ak nemozes kojit alebo nemas mlieko nic nespravis. no a potom popri prikrmoch ho stale koj ak sa ti da. samozrejme, ze cim bude dieta starsie tak intenzita kojenia bude nizsia. mne doktorka v poradni povedala vydrzat aspon do roka aj ked by bolo dobre ak by som vladala odstrekovat aj do dvoch rokov. ale kojit 3 rocne dieta mi pride trocha smiesne (nechcem urazit mamicky ktore koja aj v tejto dobe- len si predstavujem moju sestru ako v prave nevhodnej chvilke prisiel maly za nou a nahlas zacal kricat cici, cici)
a ako budem vediet ci uz mam mlieko..a ako budem vediet do kedy ho mam 🙂
ja som mala mlieko hned ako sa maly narodil, teda lepsie povedane bolo to kolostrum(dufam, ze som to napisala spravne). myslim ze skoro kazda matka ma toto pociatocne mliecko. no a po dvoch dnoch som mala uz normalne mlieko. no a ako zistis ze dokedy ho budes mat? no to je v podstate jednoduche. skus si s odsavackou odsat a hned ti to bude jasne.
lepsie povedane dokedy, to nevie ani jedna z nas. ale ci ho mas prave vtedy kedy treba sa zistit da. asi tak 🙂
aha..tak zatial dakujem..ak budem mat dalsie otazky tak sa ozvem 😀
joke, ked sa ti rozbehne laktacia a budes pravidelne kojit a nebudes mat ziadne zdravotne problemy , tak budes mat mlieko do kedy neprestanes kojit. Dojcenie pre dieta v zmysle vyzivy ma vyznam do pol roka, do roka je optimum, potom to straca väcsi vyznam, pretoze dieta ma uz pestru stravu a mliecko je uz len doplnkom jeho pestrej stravy. Ale obornici sa zhoduju na tom, ze aj v druhom roku dietata je materske mliecko pre dieta dôlezite. Takze uz je to len na tvojom rozhodnuti ako dlho chces dojcit. 😉
čo mám robiť ak sa mi dcérka Lea / má 4 mesiace,3 týždne / budí cez noc každú hodinu na kojenie?
@vyvieracky precitaj si temu dakujeme annag..aspon poslednych par stran.. a skus nam presnejsie tam popisat, v com vidis problem, mozno idu zubky, mozno len chce byt s tebou..tak ju sup k sebe do postele
a tiez sa kukni na stranku http://dojcenie.wordpress.com/ ...najdes tam clanky, ktore ti urcite pomozu 😉
odporuca sa dva roky, ale moja sestra kojila 3.5 roka 🙂 a poznam pani co kojila do 5 rokov dietata. ja odstrekujem od narodenia drobca doteraz a uvidim ci este budem vladat po roku.