Ako dlho mam kojiť dieta z prsnika?? Dokáže tam byt pricucnutu aj 2 hodiny a stále nieje najedena... som už z toho zufala
Prvý mesiac je to aj normálne. Po šestonedelí by sa to malo upraviť.
Ked je nacucnuta 2 hodiny, tak 2 hodiny realne nepapa, len dudluje a spi. Mne sa dcerka nakojila za 10-15 minut, ale to sala ako diva. Treba si odsledovat ci babatko pije alebo iba dudluje. Pozri si na instagrame profil "vasa laktacna konzultantka" tam ma pekne vysvetelene ako zistis ci papa alebo nie
Na prsníku ju mizes mat aj pol dňa. Ty musíš sledovať či pije alebo len cmúľa bradavku
Maličkým deťom to trvá dlho, musia si robiť prestávky alwbo väčšie deti už pijú rýchlejšie
Takze vek tvojho?
@colsami ma 3 týždne
V 3tz som krmila cca 30minut. Ono by aj bolo dobre trosku to odseparovat, abys a dieta naozaj napapalo a potom spalo. Lebo ak priebezne 2hodiny nonstop visi na prsniku, ani sa riadne nenaje, ani nepospi.
Ale na druhu stranu, je este malicky, ono sa to fakt aj vekom upravi (samozrejme, ak ho nenaucis ze si z teba moze robit cumel).
@colsami nechcem aby mala zo mňa chmeľ.. najradšej by som bola keby sa do 30 min napapa.. len mne príde ze sa nevie najesť z môjho mlieka mam ju cez hodinu a pol na prsu a nakoniec ju aj tak musím dokrmit UM aby mi zaspala
Všetko sa upraví, budeš mať postupne viac mlieka, ono nebude uz potrebovať byť tolko v tvojej blízkosti..
neboj sa.
Ak by to takto bolo u dvojmesačného,vtedy by som to riešila ako problém.
Dieta na prsniku strieda nutritivne a nenutritivne sanie. Nutritivne - aktivne saje a prehlta mlieko - pauzy v brade, nenutritivne - stimul potrebny pre tvorbu mlieka, spustanie let down reflexu - rychle pohyby brady a ust. Oboje ma svoj vyznam, ale naozaj nie je nutne aby si mala dieta na prsniku hodinu a pol a aj tak musela dokrmit. Rovnaky (ak nie lepsie) efekt bude mat dojcit kym dieta aktivne saje a prehlta na oboch prsnikoch (prestriedas oba) a potom dokrmit, vo vysledku budes asi aj castejsie dojcit. Pokial by ti to vyhovovalo, tak je aj taketo dlhe dojcnie v poriadku, ale kedze ti to zjavne nevyhovuje, nie je to nutne.
Mozno mu daj skontrolovat uzdicky. Mojmu v 3 tyzdnoch rezali a teda to bolo 100 a 1. Po tyzdni sa krasne rozpil. Krmil sa daleko kratsie, do tej polhodky aj menej.
Fuha, az ma zacali boliet bradavky, ked som si predstavila, ze dieta mas nacucnute dve hodiny.
Ja som prvé 3 mesiace kojila asi fakt nonstop. Len som ležala s malou v posteli a menila strany 🙈
Vek?