Ako dlho dojčíte?

30. sep 2024

Ahojte za aký čas sa napapá vaše bábo (5-6 týždňové)? Lebo to moje papa aj 20-30 minút a samo sa nikdy od prsníka neodpojí, niekedy sa potom jeduje. Niekedy mi napadne či ho nemám málo ale bábo prosperuje. Čo myslite? Ďakujem za vaše skúsenosti

anavixy
30. sep 2024

20-30 min je uplne ok 🙂 dieta na prsniku strieda nutritivne a nenutritivne sanie, teda to ked pije a to ked “dudluje”, a obe su dolezite pre dieta aj pre tvorbu mlieka, nie je to tak, ze 20min vkuse pije, pokojne ho nechaj. Pride aj cas ked sa napapa za 5 min a hotovo.

pribinak
30. sep 2024

Mesačne bábätko má nárok papať 20-30 min. To satie z prsníka je pomerne vyčerpávajúce a potrebuje si oddýchnuť
Keď hýbe bradickou a preglga tak vtedy pije mlieko, efektívne saje. Ja som to aj cítila
Ak oddychuje príliš doho, tak ho jemne poskrabkaj na licku aby zas začalo piť

Koľko pocikanych plienok má denne?

zapalkazapalkova
30. sep 2024

Ahoj, ja som mala pocit, ze moje deti su nonstop na prsníku. Ale to je v poriadku, lebo babo nepapa vždy, niekedy to len potrebuje na regulaciu, pocit bezpečia a pod. Treba dojčiť na požiadanie a žiadne časové obmedzovanie (to môže byť pri UM, nie pri dojčení) 🙂

autor
30. sep 2024

Áno to som si všimla že niekedy pije a niekedy som len “cumel” 😀 len ma zaujímalo či je to tak aj u iných lebo minule bola u nás švagriná a divila sa že akosi dlho papá (pritom má 2 deti) tak ma trochu zneistila či to je ok 😊 ja kojím na požiadanie, no máme problémy s bruškom a bábo veľa plače najmä keď kaká alebo prdí, preto doktorka odporúčala aby som kojila každé 3 hodiny lebo vraj keď kojím na požiadanie tak si drobec zaťažuje bruško 🫠

maryetta
30. sep 2024

Predpokladam ze netaha. Kuse. Takze je to ok.

zobaka
30. sep 2024

moj jedol aj hodinu a o chvilu zase hladny, dala som UM a stiahol celu velku flasu, takze viac som sa netrapila, spokojni obaja