Ako dlho dojčíte?

6. sep 2023

Dievčatá, ako dlho ste kojili ?Ja by som chcela čo najdlhšie no niekedy je to ozaj boj, bábätko je ešte malé a často sa na prsníku rozčuľuje..chcem sa spýtať aj či si myslíte že deti na UM sú častejšie choré ako tie na MM. ? Ďakujem 🙂

mojvlk
6. sep 2023

21 mesiacov, ja by som už sekla ale dieťa je závislé

mojvlk
6. sep 2023

Chorý nebýva, mal len šiestu chorobu v pol roku

tanyan
6. sep 2023

Ja som chcela aspoň 4 mesiace. Hovorila som, že ak vydržím 6, tak budem spokojná...
Nakoniec som dojčila 3 roky. 😀
Prešli sme rôznymi obdobiami, ale bolo to pre mňa neuveriteľne pohodlné, že som mala všetko potrebné so sebou a nemusela som sa stresovať s fľaškami, ohrievaním vody a podobne. Plus finančná stránka tiež nie je zanedbateľná.
Ohľadom chorobnosti je to veľmi individuálne a nedá sa to vyhodnotiť len na základe rozdielu UM a MM. Takisto treba rozlišovať detské soplíky a závažnejšie ochorenia aj v neskoršom veku...

zitaje
6. sep 2023

Mám štyri deti, dojčila som cca 10 rokov, v priemere 2,5 roka... chorí boli až v škôlke, niektoré viac, iné menej, asi skôr v závislosti od psychickej pohody a povahy, než kvôli dojčeniu...

ankare
6. sep 2023

Prvého 5 rokov, druhého zatiaľ 3 roky.

zuzka565
6. sep 2023

Prvého som 10 mesiacov musela prestať kvôli zdravotným problém a druhého ešte stále má už 2roky a 8 mesiacov. A ľahšie si prechádza chorobami

autor
6. sep 2023

@tanyan ja mám rovnaký názor ..a ako si potiahla tak dlho? Robila si/ jedla nejak špeciálne?

martinka13
6. sep 2023

Prvé 4 mesiace, druhé 8. Obe deti zdravé. Aj po nástupe do kolektívnu.

thoughtfulweirdo
6. sep 2023

Zatiaľ 2,5 roka, chystám sa do samoodstavu 🙂 prvých 9 mesiacov to bolo ťažké a chcela som s tým seknut asi každý deň 😅 ale držala ma nádej, že raz to kojenie bude jednoduché a budem za to vďačná. V necelom roku to skutočne prišlo, odvtedy je to len a len veľká pomoc 🙂

anavixy
6. sep 2023

Ako ktore, svagrina dojci takmer 3 r a ten bol castejsie chory ako prve dve dokopy. Aj castejsie ako moje na UM. Ale pokial to ide, tak by som urcite vytrvala (nechces si skusit zavolat pomoc? Mozno ide o zle prisatie, polohu, strajk, informacie aj navody najdes na internete, hlavne na ig - vasa laktacna konzultantka, lipirea blog), ak ti to robi tazkosti/neprijemne pocity, tak nemaj vycitky a ukonci dojcenie, kedy budes potrebovat.

autor
6. sep 2023

@thoughtfulweirdo a čo konkrétne myslíš pod tým "ťažké"? Lebo tiez s tým niekedy bojujeme že som zúfalá ale každý deň dúfam že zajtra bude lepšie ..a si teda naozaj aj lepšie dní aj horšie

adka3321
6. sep 2023

prve dieta 4m, prve 3 roky nebola vobec chora, az po nastupe do skolky to zacalo. druhe zatial 6m uvidim kolko este potiahneme

thoughtfulweirdo
6. sep 2023

Ťažké bolo najskôr dojčenie správne rozbehnúť, potom v dôsledku zlého nočného prisatia klesla tvorba, na tú syn reagoval štrajkom a síce sa mi tvorbu podarilo za krátko zas navýšiť, štrajk zostal a s ním sme zápasili do vyše pol roka. Čiže dojčenie vyzeralo tak, že som syna musela priam "nútiť" ja a keď už si aj pýtal, tak sa hneď púšťal, vykrúcal, vypluval, veľmi často som dojčila za chôdze alebo doslova robenia drepov, lebo z nejakého dôvodu bol ochotnejší piť za pohybu hore-dole 😅 dojčenie mimo domu bol kvôli tomu hotový Armageddon. A k veľkému stresu mi prispievalo aj to, že syn nebol ochotný vziať žiadnu fľašu, hoci sme vyskúšali niekoľko cumlov a niekoľko značiek UM, nevypil dokonca ani materské mlieko z fľaše, takže som bola stále v strese, ako ho budeme kŕmiť, keby som už nemala dosť mlieka ja. No ale niekedy po 9m si zrazu začal dojčenie sám pýtať, pekne sa pri ňom skľudnil, dokonca začal zaspávať (dovtedy bol spánok úplné šialenstvo, takže toto bol veľký úspech) 🙂 teraz som sama sebe vďačná, že som vydržala ťažký začiatok.

biankaaaa
6. sep 2023

Prestala som úplne, keď mal malý 15 mesiacov, ale to som ho už dojčila len v noci. Od 10 mesiacov papal všetko a mlieko mu cez deň už nechýbalo. Spravil si zo mňa ale cumeľ a budieval sa každú noc 8-13krát, bola som doslova na pokraji síl. Až som raz išla trhať stoličku, nastali veľké komplikácie a už to išlo, antibiotiká, silné analgetiká na predpis a tak sme museli prestať. Aj mi odľahlo, odvtedy sa v noci zobudí maximálne raz, ale často prespí aj celú noc

lenkakravcova
6. sep 2023

Prvé som odsávala asi 9mes. Druhé dojčenie asi 6-7mes. Tretie dojčím 8.mesiac uvidím ako to pôjde ďalej. 🙂

sejjby
6. sep 2023

Ja mám 2 a pol ročného, stále kojím a myslím že imunita nezávisí od mlieka, lebo tie umelé majú podobné zloženie ako materské

beata_k
6. sep 2023

Dojcenie nie je vsetko. Imunita sa buduje a dojcenie je len maly zlomok imunity.

ivangeline
6. sep 2023

9m,13m,16m,este dojcim.. ;D Ja by som to na viac ako rok az rok a pol netahala.. Mne to prijemne nie je a je to uz len na uspatie.. Prestat dojcit mi pomohlo s mensim budenim sa v noci. Paradoxne,ten kt bol najdlhsie dojceny ma najviac soplov... Odkedy zacal skumat svet sam. :(

izabela181
6. sep 2023

Čo sa týka tých chorôb, môj syn bol na UM od narodenia, má 2 roky a okrem teploty z očkovania mu nikdy nebolo nič 🙈 dokonca aj keď sme s mužom mali Covid, umierali sme obidvaja, maly mal teplotu 2 dni…ešte síce nie je v škôlke, ale myslím že choroby a materské/umelé mlieko nemá veľmi súvis

zapalkazapalkova
6. sep 2023

Ja starsieho 3 r, z toho skoro rok sucasne s mladsou sestrou. A mladsiu este stale a to ma 2r 🙂