Ahojte baby chcem sa opýtať ako dlho kojite. Moja malá ma niečo cez 2 mesiace a od začiatku sa mi napapa tak za 5 minút. Cez deň papa každé 2 - 2 a pol hodiny. Hladná určite nie je keďže za mesiac pribrala kilo a pol. Len mi každý v okolí hovorí že to nie je normálna aby sa tak rýchlo najedla, že to má papať aspoň pol hodinu a bla bla bla ale keď ona po 5 minútach pustí prsník a už viac nechce. Som z toho na nervy keď k nám aj niekto príde a ideme sa napapat a po 5 minútach sa vrátime tak na mňa kukaju ako na blázna že to sa isto nenajedla, že jej to nestačí 😔
moj maly ma 4 mesiace a vyse 8 kg a odjakziva je 5-8 min. (vacsinou 5 a hlavne v noci) akurat vonku, co neznasam kojit na verejnosti tak vtedy na just 15 min. 😂😂 a ked prosperuje vsetkych ignoruj
No máš veľmi šikovné dieťatko a môžeš byť rada že jej to ide tak rýchlo. Ostatným povedz to isté ;)
Ahoj, prvorodená sa často kojila každú hodinu a trvalo to aj hodinu. Druhé je tiež rýchlo napapané. Ak priberá, tak ako sa píše vyššie, netreba nič iné riešiť. Najmä neriešiť ak niekto bude hovoriť o prednon a zadnom mlieku, nič také neexistuje a mliečko je rovnako kvalitné od začiatku kojenia.
@agacela ďakujem ☺️ malá ma aj reflux, negrcka veľa ale sa jej stále navracia, hlavne v noci s tým máme problém lebo chudina celú noc stene, nadrapuje ju pučí sa a plače. Urobili sme všetky opatrenia na zmiernenie refluxu, ale veľmi to nezaberá a kamoška mi včera šplechla že to za to má reflux lebo sa tak rýchlo naje, tak som z toho ostala smutná
tak to je teda pekna kamoska a nie nema reflux kvoli tomu - nas maly nemal ani reflux, ani koliku ani nic a nahltal sa za 5 min.
@petamich no tak to poznám, malá zase vždy keď potrebujem ísť nakúpiť alebo niečo niekde vybaviť tak môžem ísť len vtedy keď je manžel doma aby ju strážil v aute. Lebo vtedy vždy ako na truc by jedla každú pol hodinu a keď jej nedám tak vrieska až dýchať prestane, nepomáha ani to ze ju nosí proste musím prísť 2 minúty pocucka a je kľud a o pol hodku znovu. Minule som potrebovala niečo vybaviť na úrade a ako naschvál padol im program tak som tam čakala vyšše 2 hodiny a za ten čas som musela 7 krát utekať do auta dať jej pocuckat 😂
@evaachesa Ďakujem ☺️
@selu11 ďakujem ☺️ ale niekto nepochopí, hlavne keď ťa pouča taký čo ani nemá deti 😂
Taký vedia najlepšie, aj všetko o výchove a podobne 😅
@selu11 jasné a hlavne o správnom vývoji a kedy čo a ako má vedieť 😂
moja dcéra 7 minút a vybavené. Syn cumlal aj hodinu.
Moje obe deti kojene,max 10min.na ciciku pri jedeni...ked pekne pribera a neplace od hladu je vsetko tak ako ma byt...ty vies najlepsie,nepocuvaj inych🙂
Staršiu som kojila aj 15 minút, ona si pri tom tak pospávala, ale potom veľa grckala. Mladšia vypila čo tam bolo a čau 😁 nezdržiavala sa
Jednoducho. Odváž dieťa pred a po kojení a budes vediet kolko spapala
Joj to ti zavidim take.kratke.kojenie. Nas maly prvy mesiac sa kojil.aj.hodinu, furt pritom zaspaval a trebalo ho budit, kedze mal.silnu zltacku a bol.predcasnatko. Potom aj z flasky mu to trvalo strasne dlho kym vypil daco vobec. Napr v porodnici davali z flasticiek pit mlieko a spolubyvajucej vypila dve za 5 minut a moj si trochu cucol a uz spal a nie a.nie dopit tu miniporciu.
Sa ti cudujem ze nechas druhich aby sa ti starali do tvojich ceckov a tvrdili ze dieta nechavas o hlade alebo nedajboze ze mu sposobujes zdravotne tazkosti. Co je alebo nie je normalne ries s pediatrom alebo laktacnou. Tak aj odpovedaj.
ak máš dosť mlieka a dobre si vie potiahnuť v pohode sa nasýti za 5 minút. čo kto vraví nerieš a ver svojmu inštiktu alebo ak sa tebe niečo nezdá tak volaj lekárke..
Za mesiac kilo a pol ved to je paradicka! Moja druhorodena jedla prosim pekne 2minuty!!! To som mohla stopovat 😂 raz sa ma romka ipratovcka v nemocnici pytala ze to je akoze nakojena? Ze urcite jej je malo 😂 vravim,nie,nebojte sa nic...pribera? Pribera..je spokona? Tak neries ;) teraz pri tretom ma uz ani nenapadne pozriet na hodinky ze ako dlho saje 😂 vela zdravicka ;)
@silviazlat to mne napríklad vôbec nešlo. Baby váha ma nejakú presnosť. Navyše dieťa sa furt mrvilo a dávalo to blbosti.
Po najedeni (vypiti 120ml z fľaše) vážil menej ako predtým 😂🤦♀️ a to som sa ani nedotkla plienky a vážila som ho rovnako oblečeného ako predtým. Takže za mňa vážiť pred a po kojeni nemá zmysel. Treba len sledovať ci pije.
@ckatka mne váha ukázala na desatinu presne. Treba kupit kvalitnú váhu
Ďakujem vám kočky za povzbudenie 🙂 Prajem Vám ešte pekný večer a vaším drobcom veľa zdravíčka 🙂
Milá maminka vôbec by som sa netrápila "múdrimy" radami z tvojho okolia, mám 2 detičky, ktoré som kojila a ešte aj kojím, a napriek tomu,, že máme už 8 mesiacov, tiež sme napapaný za chvíľku, a aj 5 minút je veľa, mliečko tečie tak, že mu stačí len prehltat a priberá viac než dosť. Treba počúvať svoje Ja a bábätko 🙂
Kasli na to, co vravia ini, ty si mama, svoje babo poznas najlepsie. Myslom, ze ked dobre pribera, tak je to uplne OK. Moj starsi sa tiez ako babatko dojcil cca pol hodinu a teraz mladsi, ma 4 mesiace, sa napapa za 5-10 min
Riad sa podľa seba … keď vidíš že je vsetko Ok, netreba riešiť niečo čo netreba ;)
Moja mala tiež sa nadojcila rýchlo …
Na ostatných kašli nech sa nestarajú do všetkého ;)
❤️❤️❤️