Ako dlho dojčíte?

majca1581
4. okt 2013

ahojte ..chcela by som sa vas opytat ako dlho dojcite babätka ...mam malu dcerku a mam pocit ze ju kojim stale ...

sharlotta
4. okt 2013

@majca1581 na zaciatku je to tak, po takych troch mesiacoch sa to upravi.

domina12
4. okt 2013

15 min staci lebo babo ked je hladne za 15 min sa naje a potom sa len hraje

michaelkanr
4. okt 2013

neboj sa, to casom prejde, ani si to nevsimnes a zrazu budes kojit 5-10 minut. ja som tiez kojila straaaasne dlho, najprv asi 20 min, do toho si maly hodil mini slofika asi 10 min a potom sme pokracovali do prepchatia🙂 pokojne aj 40 min cuckal s touto malou prestavkou. obrn sa trpezlivostou, nachystaj si/nakaz pitny rezim, nejaky casopis alebo tablet (ak sa ti to da zladit) a vydrz🙂

esti77
4. okt 2013

Pre mňa nie je nič relaxovejšie s dieťatkom, ako dojčenie 🙂 . O uspávaní na prsníku ani nehovorím 😉 . Niekedy odkvicnem aj skôr ako malinká. 😅 . A v noci malinká spinká na brušku, takže s odgrgnutím a prebdenými nocami sme klop-klop nikdy nemali problém pri žiadnom cuckátku. Doslova si to užívame a som za to vďačná. Neviem, čo budem robiť o pár rôčkov, keď dojčenie skončí, momentálne nevidím lepší relax pre mňa 😀 .

alena0305
4. okt 2013

@majca1581 Syn pil max. 8 minút a teraz dcéra (už má 17 mesiacov - zaspáva pri kojení na obed a večer) a to aj 20-30minút.

nativanativa
4. okt 2013

@majca1581 kazde dieta je ine a vyzaduje si inu dlzku kojenia , mudre reci hovoria ze dieta by malo papat 10 minut z jedneho a 10 minut z druheho , no ja s tym nesuhlasim , moj maly ked sa narodil , papal asi pol hodinu len z jedneho - uplne mu to stacilo a prsniky som nemusela striedat , hned mi na nom aj zaspal , krasne priberal , ale aj tak som si vypocula ,ze by nemal zaspavat na prsniku
rob si podla toho ako si to vyzaduje tvoje dietatko , vobec sa neriad nikym inym , iba dietatko najlepsie vie kolko potrebuje papat , ak to citi kazdu hodinu tak , nie je nic zle na tom ..... je to predsa len jedina forma ukludnenia sa a samozrejme si tym aj nadalej upevnuje puto medzi tebou a nim
moj maly ma rok a zaspava mi na prsniku , dudka si bradavku a krasne sa tym ukludnuje
ver mi , nie je nic krajsie ako kojenie a vychutnanvaj si tieto momenty najviac ako vies .... 🙂

monika2606
4. okt 2013

@majca1581 ahoj aj u nás to tak bolo, vyžadovala si stále, ja som mala vždy strach že je stále hladná že sa nenaje, ale potom som sa dozvedela že bábätko sa chce dojčiť keď je smädné, hladné, keď mu je zima, teplo, keď mu chýba mamička...proste pri mamičke je najlepšie a každé bábätko to vníma inak....časom sa to naozaj upraví

emka23
4. okt 2013

Zo začiatku sa aj moja malá chcel kojit aj 30-40 min. ,teraz ma 3,5mesiaca a je do 10min. Napapana. .a este pre zaujímavosť, kojim takmer od zaciatkU iba z jedneho prsníka, v druhom sa mi mlieko stratilo, malinkej to aj napriek yomu staci a uz ma 7kg🙂

tinach
4. okt 2013

Ono je to relatívne ... Keď mam niečo rozrobene alebo sa prave chystame von tak trvá 5 minút celu vecnost, ale pri burlivom vine, keď je na prsniku aj cely diel , je to v pohode 😉
Moja ma 20 mesiacov a este stále mi príde, ze nikdy nemá dosť , netreba to riešiť, ved nebude cecat vecne(dúfam!!!)

jul11
4. okt 2013

@majca1581 ahoj,ja som na zaciatku kojila hodinu,priblizne kazde 2hodiny a striedala som prsniky aj 2-4krat hore,doli-mliecka bolo pomenej.casom sa cas skracoval tak na 10minut,co.bola obrovska ulava a dokonca kojim doteraz,16,mesiacov a to som myslela,ze po mesiaci to vzdam.uz mi je aj trochu luto,mala chce tak 1x za den,niekedy ani to nie.ak sa ti nieco nezda,nakontaktuj sa na laktacnu poradkynu,ta ti odporuci vhodnu polohu a zisti,ci babatko efektivne pije

libertine
4. okt 2013

prvy mesiac to kojenie trvalo aj 30 min., potom uz sa vedela dcera napapat cca za 10min, ku koncu kojenia aj menej.

eveenka
4. okt 2013

@majca1581 zo zaciatku som aj ja kojila stale, aj kazdu hodinu, mali sme reflux, stale jej islo mliecko von, mala zahua palilo ju to a nic ine nepomahalo len prso. Po pol roku ako reflux ustupil zrazu sa nakojila za 5 min 🙂 mame 17 mes a naobed sa uspavame len a len na prsu niekedy kratsie niekedy dlhsie ale ked sa kojime vytedy si ju mozem naplno vychutnat tak si ju pomojkat lebo inak este sa nejak mojkat nechce 🙂 vobec si neviem predstavit den ked sa odstavime, ja to budem niest asi tazsie ako ona 🙂 kazdopadne riad sa sama sebou a drobcekom a daj vzdy ked si vypyta, lebo sa moze stat ze ked nedas viac si pytat nebude...dufam, ze este ten rocik s dojcenim potiahneme 🙂

ariesi
4. okt 2013

na zaciatku ci pocuckaval aj hodinu, dve, tri- ale mala som problem s mlieckom, velmi pomaly sa mi rozbeihala laktacia. do takeho tretieho mesiaca pod polhodinku nebolo asi ziadne krmenie, potom sa to zacalo skracovat, teraz (8 m.), je napapany aj za 3-4 minutky. ale na prsniku zaspava stale, dokonca by rad spal s prsnikom v ustach ( ma ma namiesto cumlika) a v noci sa pricucne 8-10 krat, aby sa uistil, ze som pri nom(spime spolu).

matozazzo
4. okt 2013

Male som kojila cca 10min, je potrebne spravne prilozit,aby netahalo naprazdno :( musis citit,ze pekne pije,pocut, ze preglga. Ak taha naprazdno alebo tazko,nenapije sa poriadne a o chvilu je hladne opat :( postupne sa cas kojenia predlzuje,starsia pila v 3m aj 15min, mladsia len cca 10.

marcelatje
5. okt 2013

@majca1581 ano ano je to tak, na začiatku to bolo snáď non stop 😀 😀 😀 😀 😀 ja by som nič na tom nemenila časom sa to upraví podľa potrieb bábätka neboj 😉 a reči typu že nenechať bábo sa hrať nepočúvaj. Dojčenie nie je len o jedení 🙂

dasiacik
5. okt 2013

@majca1581
Cez deň takmer nonstop,a v noci cca.kaźdé tri hodiny a samotné dojćenie trvá približne 15minút.

danjelca
5. okt 2013

@majca1581 je to tak-prvé tri štyri mesiace to bola nonstopka u nás🙂))Skor som rátala kedy nekojím ako kolko kojím.

vejula
5. okt 2013

@majca1581 nieje dôležite ako dlho ju dojčiš, ale či efektivne saje. Dosť často sa mamičky sťažuju že dojčia hodinu a po ... Vted15 minutach dieťa opäť plače od hladu . V takom pripade je dosť pravdepodone, že dieťatko na prsniku nesaje efektivne. Treba sledovať, či dieťatko ozjaj pije mliečko alebo si len tak podudkava.
správne pitie http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...
dudlovanie http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...

majca1581
autor
5. okt 2013

@emka23 ale ja som kojila z oboch prsnikov aj po 40 minut z jedneho a 40min z druheho co je dost nie ...lebo mala mi skoro stale zaspi a o 10 min. sa prebudi a je zasa hladna...tak neviem 😖

maminkincecusik
5. okt 2013

hehe jak-tak citam,jak keby som to bola ja pisala všetko..prvy mesiac aj mne prišiel akoby som nonstop kojila 🙂

maminkincecusik
5. okt 2013

@majca1581 Pocuj mne toto maly robil uz v nemocnici ale s tym ze si 4 krat cucol a drimal sa mi tam smiali ,že ja nonnstop kojím,zatiaľ čo iné novorodeniatka drímali....sestrička mi poradila,že ho mám tak pod bradičkou prstom poštuchať aby cuckal ďalej..no robievala som to snad 500 krát za jedno kojenie ale pomáhalo to len chvílkovo. Potom som sa na to vyprdla..lebo mi to prišlo,že šak nech si malý pije jak chce,sám snáď vie čo potrebuje. Teraz sme len začali 3 mesiac ale po konci prvého sa pozvolna sám utriasol v papaní. Keď je hladný tak papká vkuse a odpojí sa ,keď má dosť ale niekedy sa len "zavesí" a spinká(to je samozrejme aj sekundárnym cieľom kojenia-ukludniť a uspinkať) takže treba to vydržať,ona si nájde svoj harmonogram..je to ok(ak teda priberá a je inak spokojná,ale nič takisto nedáš za to ak oslovíš lakt.poradkyňu,ako tu baby píšu)

majca1581
autor
5. okt 2013

@michaelkanr aj mne s prestavkami papka aj po hodine niekedy ale len z jedneho prsnika ...ona strasne rychlo zaspinka ke d ju kojim a aj napriek budeniu uz potom nechce zobudi sa o 5 minut alebo 10 minut a zasa hlada ...ale musime si zvyknut asi vsak?? mam ju doma este len tyzden a je moja prva 😀

majca1581
autor
5. okt 2013

@maminkincecusik mala pribera TO HEJ... ale mam ju doma este len tyzden tak si musime zvyknut na seba ale presne ako si pisala aj ja som v nemocke nonstop kojila ...a skrabkala som ju stale ale i tak zaspala ...uz som nevedela co mam robit ...som videla len prsia a kojenie a jednu stenu uz mi preskakovalo... a mam strasne vela mliecka...musim odsavat lebo po hodine mi uz tvrdnu ...cize okrem kojenia este odsavam ked stiham ...ale pomaly sa to zlepsuje ...vidime pokroky ale este to nie je že kojim nejakych 15 minutiek ...ukojim sa ukojim

maminkincecusik
5. okt 2013

no tak týždeň to je myslím v pohode ak ti po prvej poradni povie,že ti maličká málo priberá alebo niečo,tak to potom treba riešiť ale určite najprv s lakt.poradkyňou,až potom nejaké dokrmovanie a spol.hlavne ak máš dosť mliečka-to je to najlepšie.
Takže ešte raz VYDRŽAŤ,upraví sa to..🙂

zuzulina11
5. okt 2013

@majca1581 prve tyzdne su take, mamicka ma mat na starosti len babetko a dojcenie 🙂

ja som kojila obidve deti 2 roky (teraz maju 7 r. a 2,5r.) a veru nie vzdy to bolo lahke....mlieka som mala vela, pri obidvoch detoch ..odsavala som si kazdy den az do 8 mesiacov cca. 200 ml denne a to aj potom co sa maly napapal ...pri dcere som mala 1 zapal prsnika a pri synovyi za prvych 5mesiacov som mala 5x zapal prsnika (z toho 1x boli zapalene obidva prsniky) no co ti budem hovorit-kojila som zo zatatymi pastam a slzami v ociach - aj napriek tlaceniu mojej gynekologicky a rodiny aby som to ukoncila, ze sa zbytocne trapim som to nevzdala a potom vsetkom som si kojenie zacala uzivat

tiez to bolo tak ze boli pricucnuti aj 40 minut...ale potom sa to skracovalo a po par tyzdnoch sme boli napapani do 5 minut 🙂

hlavne sa nestresuj ze ci pribera alebo nie, pediatricky by davali hned nutrilon a to ked zacnes prikrmovat to uz je zaciatok konca kojenia...pokial ma babetko tych 5 -7 mokrych plienok tak je v poriadku....niektore maminky hned daju nutrilon lebo "dieta place a tak je isto hladne" ale babetka placu tak to je a vobec nemusia plakat preto ze su hladne....

ale to uz som sa rozpisala o inom...cize nestresuj sa, kludne dojci kolko bude babetko chciet a na poziadanie, ono si samo nastavi rezim...a po par tyzdnoch to uz bud lepsie a uz urcite nebudes mat pocit ze "iba kojis" ..proste to ber tak ze tieto dni musis byt cela jeho, na papanie, na ukludnenie, na pritulenie...lebo dojcenie nie je iba o papani 😉

drzim palce nech to zvladnete a nech sa dojcite co najdlhsie 😉

dzudka
5. okt 2013

@majca1581 ja ked boli detska krpce do toho pol roka na prsniku boli stale kazdu hodinu a asi 20 min. Sa kojili.
Este syna asi 2-3 krat kojim za 24 hodin ale je to kojenie do 3-5 minut sam reguluje pomaly sa chystame na odstavenie 😉 vidim to tak do mes. Ze aj odstavime 😉

dzudka
5. okt 2013

@majca1581 prave pozeram ze to ste cerstvo po porode tak to som kojila aj 20-30 minut a po 1 hodine sa zas ozvali na kojenie a tiez som sa aj naodsavala bo vela mlieka som mala asi do 8 mes veku dietata....

Dcera sa sama odstavila v roku syna v 10 mes bo som uz mala velke nevolnosti tehu s dalsim synom tak a tohoto kojim este 😀

marcelatje
5. okt 2013

@majca1581 prečo si myslíš že keď sa zobudí je hladná? Možno chce byť len s tebou. Bojí sa, je jej zima alebo teplo, chce sa upokojiť........ Také malé detičky nie sú pripravené na obrovský priestor ktorý ich zrazu obklopuje a ty jej dávaš istotu 😉 si to jediné čo pozná tak jej dopraj svoju prítomnosť, viem je to namáhavé, ale časom sa ti to vráti 🙂

hamca
5. okt 2013

@majca1581 ja som prvy mesiac a pol tiez len kojila. Mala vedela byt naprsniku aj 2 hodinky, bola som z toho zufala, uz som chcela volat laktacnu poradkynu a zrazu sme sa jedno rano zobudili a ona sa pekne za par minut napapala a potom sme sa "hrali". Proste sa to same poriesilo.

nativanativa
5. okt 2013

@zuzulina11 poznam velmi dobre zapalene prsniky , prvy krat dva tyzdne po porode , potom dllllho nic a teraz uz treti krat