Ako dávate odsaté mlieko dojčenému bábätku?

hanaxxx
12. nov 2021

ahojte. baby, ktore kojite ale zaroven obcas potrebujete nakrmit odsatym mliekom, ako ho babatku davate? striekacka, cievka, flasa? ja som ako nahotovo vcera isla nakrmit stiekackou popri prste a maly si to nejak nevedel vytiahnut ( hned po narodeni tak mlieko pil), potom som skusila cievku a aj to iba malicko sa podarilo.

petamich
12. nov 2021

zalezi ako casto to potrebujes robit, ak raz za mesiac lebo niekam ides tak moze byt aj flasa, ak raz za tyzden alebo castejsie, tak by som volila iny sposob, ak chces aby sa nadalej vedel aj prisat 🤷‍♀️ striekackou v porodnici som mu to davala oprete o dasno, popri prste nepoznam 🙃 neviem ako stary je drobec ale ak ma par mesiacov, tak mozes skusit aj z poharika uz

leeo
12. nov 2021

@hanaxxx ja som davala flasu. Mala nemala problem sa prisat, vlastne ona pendlovala medzi flasou a prsom bez problemov. Maly flasu nechce. Kazde dieta je ine, to neuhadnes co bude ak mu das castejsie flasu, ze ci neodmietne dojcenie. Myslim, ze by som postupovala ako napisala @petamich

tara42
12. nov 2021

Normalne flasou. Vzdy sa vedela pekne prisat aj pit z flase.

hanaxxx
autor
12. nov 2021

@petamich ma dva mesiace - je to este skoro na poharik?. ako casto, tazko povedat, ked niekam potrebujem ist, tak by som preventivne nechala mlieko, aby ho muz nakrmil, ak bude hladny, kym sa vratim. ale priemerne asi kazdy tyzden raz potrebujem niekam odbehnut na viac ako hodinu. flasu sa veru bojim skusit, lebo ma tendenciu sa zle prisavat, tak to nechcem pokazit flasou este viac. striekackou si mu to sama pomaly striekala do ust,alebo si to tahal sam?

leeo
12. nov 2021

@tara42 kazde dieta je ine. Ked sa tvoje vedelo, jej sa nemusi.

petamich
12. nov 2021

@hanaxxx striekackou si tahal sam, ked mu to opries o horne dasno a spodnu peru spravne tak by sa mal vytvorit podobny podtlak ako ked sa prisaje na prso sam 🙂 a potom si uz taha, toto ale sa praktizovalo v porodnici, ked bolo treba novorodencom davat 20-30 ml. na jedno kojenie, dvoj-mesacne uz potrebuje podstatne viac 🤷‍♀️ moj ma 3.5 mesiaca v prvom rade sa to snazim nacasovat tak, aby vydrzal od kojenia po kojenie (cez den 2.5 hodky cca.), ked sa neda tak odsajem a dame z flasky ale to tak raz mesiac, mozno raz za tyzden by tiez nerobil problem co sa dojcenia tyka, castejsie by som ja osobne neriskovala, ako bolo pisane kazde dieta je ine ale vacsina zial sa odmieta prisat opatovne, lebo pri flaske sa az tak nenamakaju 🙂 ja od mala davam malemu vitaminy na lyzicke a celkom mu to ide, mozno by som skusila ten poharik, cievka je najlepsia, ked sa dava spolu s prsom ako prikrm (ze ju strcis spolu s bradavkou)

nucky
12. nov 2021

Skúste pohárik, alebo položte otázku do poradne na mamila.sk, že čo povedia 🤷

gvenduska
12. nov 2021

Ja som dávka fľašu aj v pôrodnici som tak dokrmovala cez flasu

tara42
12. nov 2021

@leeo autorka sa pytala ako davame pit nasim babatkam. Tak som odpovedala.

mareri
21. nov 2021

moja sestra to robila a vždy kde mu to dala, tak zvracal, z nejakého dovodu mu to nerobilo dobre