Ako často ste dojčili?

19. mar 2024

Maminky, ktore ste vobec nedavali UM ako casto ste kojili novorodencov? Mne pride ze pyta aj kazde 1-2 hodiny. Mlieka mam dost, tak preco nepotiahne viac aby sa dosyta napapal? Zlepsi sa to? Kamoska co dava UM dava kazde 3 hodiny iba.

pribinak
19. mar 2024

Dojcila som na požiadanie. Kedy pýtala, vtedy som mu dala.
Nemôžeš porovnávať dojčené dieťa a dieťa na UM.

januska12323
19. mar 2024

Novorodenec má aj mini žalúdok, potrebuje často a málo.

anavixy
19. mar 2024

Preco? Pretoze ma malilinky zaludok. Nevie sa naladovat a potom 4h spat (ako je to casto pri detoch na UM). Vypije kolko potrebuje tak, aby mu bolo komfortne a ked mu vytravi, tak sa napapa znova. Dojcit novorodenca kazdu 1-2h je uplne v poriadku. Porovnavas neporovnatelne, nerob to.

pribinak
19. mar 2024

Materské mlieko je oveľa ľahšie stráviteľné ako kravské mlieko, preto dojčené bábätka papáju častejšie

zuzkaa1991
19. mar 2024

Aj UM som davala kazde 2hod kedy ako nikdy som strikne nedodržiavala 3 4hod kedze pila menej ako pisalo nakrabicke kazde dieta je ine netreba porovnavat 🙂

tamtumdo
19. mar 2024

Dávala som na požiadanie...keď boli ešte novorodenci,tak mne prišlo že sa nevedeli napiť tolko koľko potrebovali...lebo ich to unavilo a zaspali...aj keď som sa.znazila ich štekliť po tváričke aby nezaspali,ale zaspali....čiže hladný boli aj o hodinu...niekedy o dve niekedy o tri....čiže dojčila som ich na požiadanie...podľa mňa je to u novorodencov normálne...nevedia ešte tak dokonale sať aby sa napapali dosť a potom sú hladný...čiže keď je dieťa takto spokojné vôbec by som neriešila....že odporúča sa tak a.tak....kazde dieťa je iné....

snowflakenel
19. mar 2024

Ja davam UM a aj dojcim.
UM vypije cca 50 ml,,viac uz nie. Ale predtym vzdy sam,najprv prsnik. Niekedy sa stane, ze aj mojho ma.asi dost,,kedze.zaspi ked kojom a vydrzi spat aj 2 hodiny.

vilma7
19. mar 2024

Podľa potrieb dieťaťa, mlieko matky až tak nenasyti ako umelé, nemôžeš porovnávať. Ak ti to nevyhovuje, obťažuje ta to, môžeš podať aj UM.

mabenn
19. mar 2024

moze byt viac dovodov, ako baby vyssie napisali...mlieka mozes mat dost, ale ide aj o jeho "sytost", jes dost bielkovin a tukov? dalsia vec je, ze kojenie nie je len o naplneni bruska, ale aj o blizkosti, ktoru si novorodenec takto moze pytat castejsie...skus si vsimnut, ci je dieta najedene naozaj, alebo nie, pripadne po kojeni dopln UM a uvidis (ak vobec bude chciet)

anavixy
19. mar 2024

Naozaj nie je potrebne davat dietatu UM, ked prospieva!! Prosim vas, toto nikomu neradte. NOVORODENEC sa ma dojcit takto casto, je to uplne normalne a prirodzene. Jeho zaludok je malilinky, mlieko je lahko stravitelne, novorodenec nemusi spat 4h vkuse, nie je to pre neho prirodzene. Upravi sa to casom, chce to len trpezlivost. Nema to nic spolocne so “slabym” mliekom, s mnozstvom vypiteho mlieka ani s neschopnostou poriadne sa najest, pre dojceneho novorodenca nepotrebovat 1,5-2h jest znamena poriadne sa najest. Som si takmer ista, ze ak by si mu dala po dojceni este dopit UM, tak ho vypije, ale to nema nic s jeho realnou potrebou najest sa, je to reflex a taketo prekrmovanie je zbytocne az neziaduce.
Takto ako to teraz mate je to uplne v poriadku, nic nemen, vydrz, nebude to takzo stale.

majlo1234
19. mar 2024

Este doplnim k tomu, co velmi dobre napisala @anavixy, vylucne dojcenie, hlavne na zaciatku, je velmi narocne. Babatko sa krmi castejsie a je odkazane vylucne na matku. Ale na kopec vyhod, a pokial babatko prospieva, rozhidne by som neodporucala zbytocne dokrmovat UM.
Autorka, ja mam prve tyzdne s deckom fotky hadam skoro vzdy bez tricka, kedze som vkuse dojcila. A kedze syn odmietol aj dudel, dojcila som potom vsade na poziadanie, na kave, na ture, v cukrarni, pred obchodom. Bolo to tazke, na druhej atrane mas ale po ruke vkuse mlieko v dostatocnom mnpzstve, najvavsej cerstvosti a kvality. Nic som z domu nemusela bravat, hadam okrem jednej plienocky 🙂

ivangeline
19. mar 2024

Kedy chcelo. Aj každú hodinu. Aj raz za 5h..

ku_uk
19. mar 2024

Sestonedelie som doslova prekojila. Krasne obdobie❤️ cely deň bol na mne, áno bolo tk náročné nezlahcujem to, ale s odstupom času mám nádherne spomienky na ten čas a ľutujem, že som to prežívala negatívne to kojenie, obmedzovalo má to, tiež pytal čoby kazdu hodinu a kamosky kŕmili umelým každé 3 … ALE! Neporovnávaj, ty davas bábätku momentálne viac ako stravu. Upokojujes ho, vyvíjaš mu aj nervovu sústavu, cíti sa pri tebe v bezpečí tak si to užívaj!❤️