Ako často sa budia vaše deti v noci na dojčenie?

kattien1992
5. jún 2021

Baby, ktoré plne kojite ako casto sa vám budia babatka vnoci? U nás 5x a už ma to začína docela vyčerpávat, keďže cez deň zas iba v kociari spi zapochodu.. Myslíte, že sa to postupne zlepší? Co vám pomohlo na lepší spánok deti?

ivanizna
5. jún 2021

U nás to bolo takto do roka, najviac ťa potrebuje 😊 ja viem, že je to vyčerpávajúce, ak môžeš, požiadaj o nejakú pomoc počas dňa, nech toho bude na teba menej. Taký je život 🙂 čas beží a všetko to či skôr, či neskôr pominie. Užívaj si bábätko, lebo je to skôr o prístupe, či si vyberieš byť mrzutá, lebo si unavená, alebo si vyberieš pestovať trpezlivosť a zakaždým, keď si svoje bábätko zoberieš v noci k sebe do náručia, tak si ho pritúliš s tým, že tvoje dieťatko ťa bezhranične miluje a potrebuje, preto tu si preňho oddane aj v noci a láskyplne ho upokojíš. Neboj, všetko bude dobré, hlavne, aby bolo zdravučké 😊

kattien1992
autor
5. jún 2021

@ivanizna ahoj, no pomoc nemám nijakú keďže obe rodiny sú ďaleko.. Ja si to stále užívam, ale je to už naozaj vyčerpávajúce a niektoré dni už o 12tej na obed meliem z posledného :/

ivanizna
5. jún 2021

@kattien1992 Tak to ťa teda úplne chápem 😃 Naše bábätko sa narodilo po 40 hodinovom pôrode v zahraničí, čiže od začiatku som bola na šrot, muž na kamióne, 15-hodinové nočné, cez deň spí a ja 24/7 s malým, to som tiež plne kojila, furt bol na mne nalepený, vo dne, v noci, a vôbec, vravím vôbec nikto, kto by pomohol, úplná izolácia a najbližší na Slovensku, s ktorými sme sa už skoro dva roky nevideli, ešte som si začala robiť Master 🤭🤦‍♀️ katastrofa totálna. Prešla som si radosťami, plačom, hnevom, zúfalstvom, "zhumpľovaná" 😄 chápem ťa. Sme len ľudia, jasné, že ti je ťažko, ale všetka tvoja láska a energia sa ti vráti. Môj Samko približne po roku už väčšinou prespí celú noc, takže to prejde, neboj sa. Máš tú mamkovskú silu, čo vytiahneš aj z päty, keď treba 😉 ale všetko len do času. Tiež sa snažím, napriek tomu, aké to je niekedy únavné a vyčerpávajúce, užívať si a uvedomovať tie momenty s mojím dieťatkom, koľko len môžem. Držkam vám palce 🧡

ivangeline
6. jún 2021

My sme presli po roku na flasu..pomohlo to xhvilu...Teraz su noci,ked sa budi 2 ci 3x...co je podla mna norma a noci!kedy je hore 5,6,7 x.... :D Ma 1r a 5m..

tani777
6. jún 2021

Ja som sa pri starsej naucila kojit poleziacky,neprebalovat (ak ozaj netreba),a hlavne nepozerat na hodinky a nepocitat,kolko krat je hore..zrazu som bola ovela lepsie vyspata..teraz pri malej nemam sancu spocitat,kolko krat je hore,ked sa zacne mrvit,nacucne ju a spime dalej..inak u starsej to bolo najhorsie okolo roka,to mala obdobie,ze nespala ak nemala prsnik v ustach..to bolo tazke..ale zvladli sme to,mne to stalo za to,vydrzat a kojit (chcela som do samooodstavu,podarilo sa 2r8m,ked sa odstavila,kym som bola tehu a doslo mlieko,potom sa uz nevedela prisat)
Ono,tazko sa radi..ak chces,mozes skusit dat flasu a uvidis..ale to Ti tiez negarantuje,ze budete spat 🤷‍♀️

stanulienkat
6. jún 2021

Moja vstavala na kojenie aj 10x.🤣🤣

janka_266
6. jún 2021

2-3x, keď už viac, tak som ko, aké našťastie to nepreháňa a má rad spánok ako ja 😃

siska53
6. jún 2021

@kattien1992 0-1x za noc. obe deti..

mareri
22. jún 2021

na dojčenie 2x v noci a kde som ich dokrmovala sunarom, tak iba raz v noci

essenceee
22. jún 2021

a to si ho budila, alebo sa zobudilo samo?

wawna
22. júl 2021

velmi som nedojčila, lebo som nemala mliečko, ale na sunar sa budili 2x v noci a od 4 mesiaca spinkal celu noc