Ako často odsávate?

6. jan 2025

Ahojte, malého kojím a stále po kojení odsavam.

Ide o to, že pri prvom som nemala skoro žiadne mlieko… tak teraz odsávam o stošesť. Má to zmysel ? Stále sa napije, má mokrú plienku a je spokojný. Mlieka mám myslím dosť, len sa bojím že keď prestanem odsávať tak sa mi stratí a prestanem kojiť úplne.

kacena4
6. jan 2025

ja som nikdy neodsavala, len ked som potrebovala odist od dietata

ina2405
6. jan 2025

Neodsávam, len dojčím bez pozerania na hodinky.

barka1
6. jan 2025

Prečo odsavas? Nechapem...
Pri prvej som nikdy neodsavala. Druhý bol predcasniatko, trvalo 3 tyzdne, pokial sa naučil pit sám. To som odsavala každé 3 hodiny hrozne vela mlieka (300ml na jedno odsatie) bola som ako chodiaca mliekaren. Ked nás pustili domov, bala som sa, ze v tom bude. musiet pokračovat. Naštastie sa to pekne upravilo samo a už som neodsavala vobec.

Ak dieta prospieva, neprikrmujes z flase, pravidelne dojcis, aj v noci, tnormalne ješ, piješ a si v pohode, tak sa nemáš coho bát.

jaass
6. jan 2025

Ja som odsavala 8x denne, mám za sebou 2600 odsavani, ale môj synček nedokázal piť, predcasniatko, prv pil 4x potiahol, silno zaspinkal, vaha mu stala tak som ho nenútila piť z prsníka. Odsavala som tým pádom 🙂 mliecko som si udržiavala práve odsavanim. Ale keď tvoje babatko pije, a pije ako si zažiada tak podľa mna nie je nutne aj odsavat.

226lenka
6. jan 2025

Nikdy som neodsávala, ani pri prvom a ani teraz pri druhom. Dojčím na požiadanie a mlieko mám.

anavixy
6. jan 2025

Nie, nestratis mlieko, ked nebudes odsavat. Staci dojcit na poziadanie, aj v noci, a mlieka sa ti bude tvorit dostatok pre potrebu tvojho dietata. Mraznicku krmit nemusis 🙂

minesasubu
6. jan 2025

a ako dlho už kojiš ?
ja som prve 2-3 mesiace aj odsavala a prm raz za čas keď som potrebovala nazbierať mlieko do mrazaku a na prikrm

michaelam2
6. jan 2025

Neodsavam, kojim na poziadanie.