Ako často masírovať prsia pred kojením?

gloria9
14. nov 2011

ahojte babenky potrebovala by som poradit ohladom kojenia mam vpadnute bradavky a malický nevie si chytit bradavku nepomáhaju ani klobuciky tak som presla na flasu s tým ze si vytlacam mliecko do flasky a tak mu davam nechcem prestat kojit mliecko je to naj. Robia sa mi hrudky v prsníku a stale to musim masírovat a az tak sa mi spusti mliecko no neviem si to rozmasirovat az tak ze by som nemala ani jednu hrudku. Su velke a tazke. Moja otazka znie ako casto si ich masírovat stací pred kojením?a este nejaký trik na tie hrudky v prsníku?dakujem velmi pekne za kazdu odpoved.

strapco13
14. nov 2011

@gloria9 doporucila by som ti skontaktovat sa osobne s laktacnou poradkynou http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
tvar bradavky totiz nie je dolezity...dieta ked je dobre prisate, tak saje dvorec, nie bradavku..cize da sa dojcit aj s vpacenymi bradavkami
klobuciky a flaska nie je dobre riesenie..navyse tvar bradavky sa vyvija pri dojceni..dietatko si ich casom dokaze vytiahnut
http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab... tu mas navod ako masirovat prsnik aby bradavka vystupila
PS ..a uprav si udaje v poase, ze uz sa ti narodil drobcek..gratulujeme

dahra
14. nov 2011

Kukla som, ze si cerstvo po porode. S bradavkami ti neporadim, ale tvrdnutie prs mi je notoricky zname. Ja som prve dva tyzdne masirovala kazde 2 hodky, sa mi tvorilo strasne vela mlieka, maly nestihal pit, tak som aj dost odsavala. Netreba zanedbat uz v zaciatkoch. Ono sa to upravilo po cca mesiaci a uz som nemusela nastavovat budiky a kontrolovat cas. Neskor som masirovala len pred kojenim. Mne sa v prve dni zvykla zdurit bradavka, bola tvrda a to bolo tiez treba rozmasirovat. Ked to v porodke videla jedna sestra - tak ma povzbudila prudko sebaistymi slovami - "takuto bradavku ziadne dieta nikdy nechyti" a 10 sekund na to uz maly v pohode sal.Treba len skusat a ponukat.
Co sa tyka kojenia a flase - vacsina deti, ked objavi flasu sa uz k prsniku nevrati. ☹ Takze rychlo hladaj riesenie, hore ti dali nejaky odkaz na stranku.