Ako často dojčíte 9-mesačné bábo?

5. apr 2023

Ahojte, kojim 9 mesacnu dcerku 3x denne a este 1-2x v noci...Obed som jej nahradila prikrmom, spapa vcelku dost, na veceru taktiez a pomedzi to ponukam nejake ovocie na ochutnavku...Ako casto kojite vy? Zda sa vam to malo? Mali sme v tom strasny chaos nikdy som nevedela kedy je hladna tak som len vkuse nukala, ona ma len hryzla a nepapala poriadne MM a ani prikrmy...odkedy som zaviedla takto prisne ze kazde 3 hodiny ma bud prikrm alebo MM je to uplne fajn , aj viac papa z prikrmu, aj ma nehryzie tolko...myslite ze to je v pohode v takomto veku ten pocet kojeni?

tani777
5. apr 2023

Tak ono zavisi ako dlho chces kojit..takto je mozne,ze sa velmi rychlo odstavi,ale ked to takto chces,tak je to ok...pre mna by nebolo,lebo ja som chcela kojit dlhodobo,kym sa deti same odstavia (co prirodzene nastava v 3-6r rokoch)...a 9m kojene sa ma este len zoznamovat s jedlom,vacsiu cast sa ma este kojit..ak chces pomaly odstavit od kojenia,tak je to ok ako to robite 🙂

autor
5. apr 2023

@tani777 tak ja chcem kojit do tych 2 rokov cca, a ona predsa aj ma vacsiu cast stravy to kojenie a tak to este aj dhlsi cas planujem nechat. No len potom je to take ze keby ju kojim estr vislac, tak nechce jest skoro nic... potom sa zas naopak mamicky cuduju ze im rocne dieta dokopy nic neje ... tak sa snazim najst nejaku zlatu strednu cestu...

bolarazjedna
5. apr 2023

Ahoj, môj syn mal včera 9 mesiacov. Prikrmy dostava od 4. mesiaca (podľa pediatricky malo priberá, tak nám kázala začať s prikrmami). Ja by som okolo 1 roku chcela prestať s kojenim, možno koniec leta počkáme, predsa v tých horúčavách je dobre mat aj MM.
On už papa 5x denne prikrm, papá všetko rád.
Ja mu dávam mliečko ráno pred ranajkami, potom pri doobednajsom spánku zaspáva na prsníku, a zväčša dostane mlieko aj pred odchodom na prechádzku (medzi obedom a olovrantom) . A potom ešte večer zaspí zase s prsníkom. V noci je to rôzne, ale pije 2-3x.
Chcela by som to už viac redukovať, len posledne dni napr ma zábavu z toho, že všetko čo naša je z cumka, vyprska von ústami, a zase nechcem aby bol dehydratovany.
Dúfam, že ho to za pár dní prejde. Potom by som chcela kojiť už len ráno /večer a pred 1spankom a v noci tiež redukovať na 1x. Ale postupne, nenásilne.

autor
5. apr 2023

@bolarazjedna to znie fajn, a potom nebudete musiet davat UM ked skoncite s kojenim? ja som niekde citala ze aj do 2 rokov davaju, lebo ze tazko pokryt zo stravy vsetko co dietatu treba do tych 2 rokov hlavne...

svetlonos
5. apr 2023

Ahoj, ja som kojila na poziadanie, maly jedol vsetko ale menej. Prikrmy zacal na druhy pokus v 7-8 mesiaci. 3x som ho kojila uz stak skoro 2 rosneho a v noci do rana tak dalsie 3 razy.
Neviem, ak budes takto pokracovat, mozno sa ti rychlo odstavi. Mozno ta kuse aj koli zubom, ktore ho bolia.

bolarazjedna
5. apr 2023

Po roku sa môže dávať kravské mlieko. Ale ešte uvidím, lebo svokra mi nasadila chrobáka do hlavy, že ona už pred 40rokmi kupovala UM do 3 rokov... Musím sa ešte poradiť.

tani777
6. apr 2023

Moze ta kusat aj za to,ze tym,ze sa menej koji,uz sa ti znizila tvorba mlieka a mu to vadi..mna tak starsia kusala,aj mala cumlik do toho..akonahle som zrusila cumlik,zacala sa viac kojit a prestala kusat..

ivangeline
6. apr 2023

Je to ok. Ja som postupne nahradila vsetky denne dojcenia jedlom a uz po roku,len v noci...

beata_k
6. apr 2023

Vzdy po jedle som ponukla mlieko. Docucol kolko potreboval. Obcas sa riadne dotlacil a obcas nic nechcel uz.

autor
6. apr 2023

@beata_k to mozno nie je zly napad. a aky rozostup si davala od jedla po kojenie?

autor
6. apr 2023

@ivangeline super, tak aspon niekto 🙂 a to ti tak pekne papalo ze uz len v noci stacilo kojit?

beata_k
6. apr 2023

Tak 30 minut. Ale ked len "zobol" prikrm ( nejaky novy) tak aj hned. To samozrejme, ze bol hladny.

ivangeline
6. apr 2023

...ano,vsetky sa rozjedli do 8m (3 deti). A kazde som prestala dojcit rozne. xD 13m,9m,16m ...