Mamicky ktore mate 8 m babo kolkokrat kojite?
Mozte napisat aj den ako vam prebieha....
Dakujem za skusenosti radu
Fuuu na požiadanie - väčšinou keď sa zobudí a keď ide spať, ale to fungujem aj ako cumlík, áno viem.
Budík 7:30 - ponúkam jedlo: kaša, ovocie alebo nič (je najedená z noci asi, lebo spí rovno pri prsníku na posteli)
8:30-9:00 prvý spánok 30 min (uspáva sa kojenim)
9:00 vstáva, ponúknem prsník, potom sa ideme hrať a dostáva ovocie a/alebo ožužle nejaký rožok, ponúkam prsník hocikedy (alebo ideme do herničky po prvom spánku a na odchode ju nakojim a unavená zaspí aj v kočíku - výnimočne, kočík nemá rada)
11:00 ak sme doma, ideme vonku na spánok, zväčša v nosiči a predtým je kojená
11:30 cca zaspáva, druhý spánok trvá cca 30 min
12:00-12:15 prídeme domov, kojím, do hodiny od zobudenia robim hlavné jedlo, naje sa a do veľkého spánku si ešte cucne sem-tam
14:30-16:30 tretí “veľký” spánok, uspávam kojenim, spí 1,5-2 hodiny (spím zväčša s ňou, keďže spí na prsníku a v noci vstane stokrát, dospávam)
Keď vstane, ideme sa hrať alebo niekam mimo byt, predtým spravím jedlo (kašu alebo polievku)
18:30-19:30 ukladám na nočný spánok (uspávam kojenim, to trvá aj hodinu)
Po uložení sa budí, ale nie vyslovene na kojenie, v noci sa ešte kojí tiež, ale keďže ju beriem k sebe do postele, aby som nevstavala 100x, neviem kedy sa kojí, kedy chce 🤷🏻♀️
Časy píšem orientačne 🙂
@iivancova tak som si to presne predstavovala vypisat cely den 🙂 daakujem za trpezlivost a cas
Ja mam ten problem ze jedno obdobie cca 1 tyzden som ju bravala ku sebe spinkat a naucila sa pri mne na prsniku zaspavat a ak dam do postielky sa budi,,, ako keby vedela ze nieje pri mne,,,,, takze spi pri mne na posteli a ja niekedy neviem spaat lezim krivo atd..... ako zvova naucit v postielke spat ci to uz tazko odnacucit pri mne na posteli ?
A ohladom papania stale davat papat ak otvara usta babo vie ze este je hladne alebo uz ma dost ???? Bojim sa aby vela nepapalo a bude boliet brusko alebo vracat ake vela spapa :(
@iivancova rovno sa opytam aj na kasu,, zacala som davat cca do 16.30 17tej obycajnu nemliecnu obilnu kasu ( s tou som mala zevraj zacat ) celkom jej chuti papa zalievam s vodou
Potom mozem dat mliecnu ochutenu nejaku ?
Čo sa týka spania v postieľke, bohužiaľ, to by som potrebovala tiež vedieť 😀 dcéra tam veľmi nespáva, cez deň skoro nikdy a večer záleží, koľko trpezlivosti a energie mám na to časté vstávanie. Tiež spáva pri nás v posteli a presne ako píšete, nie je to dvakrát pohodlné. Určite sú metódy na samostatné zaspávanie v postieľke, ale neviem, či to nebude len s veľkým plačom a na to ja nemám srdce. Takže čakám, kým toto obdobie prejde, pripadne keď bude vhodnejší čas ju učiť spať v postieľke. Aktuálne u nej prebieha asi regresia, pretože zle spáva.
A čo sa týka jedla, na lepsispanokbabatiek som akurát včera počula, že dieťa sa nevie prejesť, tak chcem tomu veriť. Dcéra nie je veľký jedák, u nej to nehrozí, ale kým by otvárala ústa, tak by som ju kŕmila. Ale samozrejme primerané množstvo. Kašu tiež zarábam s vodou, keďže mal alergiu na bielkovinu kravského mlieka, mliečne kaše u nás nie sú aktuálne témou, takže to Vám neviem poradiť. Ale dávam jej teda napríklad ružovú (z DM) a do toho ovocie alebo aj bez ovocia, skúsila už aj pohankovú a cirokovú (obe značky Nomina, jedávame ich aj my dospelí) a keďže nie vždy viem zohnať dobré ovocie, kúpila som jej aktuálne aj ochutenú ryžovú kašu z DM (mangovú). Dám Vám sem aj link na dve stránky, ktoré mne osobne pomáhajú sa zorientovať v tom množstve info. Určite nie sú jediné správne, ale mne vyhovujú 🙂
@iivancova Ďakujem krasne za cas a skusenosti rady 🙂
Ráno kojenie
Desiata výživa
Obed zeleninový atď..príkrm
Olovrant kojenie
Večer kaša 🙂 v 10mesiaci chcem prejsť z olovrantu na nejaký jogurt a pod. A v 11 raňajky zmeniť tiež 🙂