Ako často dojčíte 7 týždňové dieťa?

dzukeles
15. aug 2017

Ahojte, ako casto ste dojcili svoje babatko? Moj drobec ma 7 tyzdnov, dojcim na poziadanie a je to teda dost casto. Aj kazdu hodinku - hodinu aj pol. V noci cca kazde dve. Aj ked zase papa iba par minut, ale velmi casto. Mali ste aj vy taketo deticky?

mala_katie
15. aug 2017

Ahoj, niekedy dojcim každú hodinu, niekedy každe 3.. je to strasne individuálne, záleží od bábätka.. najlepšie je dojčiť na požiadanie, predsa len sú aj horúčavy teraz a ani my nie sme rovnako smädný.. neboj, časom sa to utrasie.. mala má teraz 3mesiace.. starší ma 2roky a niekedy sa dojčí častejšie ako mala.. je to pre nich občas ako diazepan..

pribinak
15. aug 2017

Dojcila som na požiadanie. To, ze papa casto moze byt tym, ze ked papa krátko vypije len tzv. predné mlieko, ktore je viac od smädu ako od hladu.
Ale je aj leto-teplo, tak mozno aj preto casto papa

ankare
15. aug 2017

Aj môj malý sa kojil veľmi často. Aj v noci...

candii
15. aug 2017

Kazde 2,5h

siska53
15. aug 2017

@dzukeles ano. Maly papaval kazdu hodinu az dve, az,kym.sme nepresli na prikrmy. Ale len cez den. On sa v noci budil tak raz a po 3.m.uz takmer vobec.
Mala aj castejsie alebo zas aj 4hodiny nic.. Ona mala koliky,takze tam ako ukludnovak aj po 10-20minutach,ak bolo treba.. V noci toez bud spinkala,ona aj skor prespala celu noc,alebo sme boli hore hodinu ci dve vkuse..cize tiez akoby sz budila len raz,akurat,ze nie len ododjcime,spime.. Po 3.m.sa raz v noci budila,ale cez den stale bud aj kazdu hodku alebo 3-4hodky spinkala.

Su vsak deti a je ich dost,co papavaju ako tvoje.. Casom to prejde a pochopia,ze noc je na spinkanie.

lenka_samorin
15. aug 2017

Ahoj, keď som prišla s naším synom z pôrodnice, bola u nás naša detská lekárka a povedala mi, že mám kojiť každé tri hodiny po 10 min. z každého prsníka. Keďže ja som systematický typ, tento prístup sa mi páčil a aj synovi to vyhovovalo, lebo nebol nikdy plačlivý a nástojčivý na kojenie. Predtým, ako mi dala lekárka túto radu, som ho mala na prsníku aj pol hodinu a viac a Tomo len tak pomaly cuckal a hral sa a takto potom naozaj vypil čo potreboval a keď som ho odtiahla od prsníka, v pohode si odgrgol a spinkala alebo sa neskôr hral. V noci som kojila len na požiadanie a to bolo tiež každé tri hodiny. A tak to bolo až to zavedenia príkrmov, potom som kojila už len ráno a večer. U dcéry to bolo tak isto, len tá od narodenia v noci nepýtala mlieko, ale cez deň jej stačilo mliečko každé 3 hodiny. A kojila som obe deti do cca 15 mesiacov a potom som prešla do cca 2 rokov na Amilk Bifido, umelé mlieko z Dr. Max, na ktoré som mala dobré odporúčania. A potvrdili sa mi.

A to že tvoj malý má krátke fázy papania je možno preto, lebo papá tak často, tak potom nemá taký veľký hlad a len sa chce trochu pomojkať. Už má tri mesiace, tak ho skús zabaviť, aby sa tá prestávka medzi kojeniami predĺžila a potom na jeden krát spapá viac a bude sa vám ľahšie žiť. Ja som deti kojila vždy v rovnakej (im ale aj mne pohodlnej) polohe a v kľude, bez telky, max. s rádiom, možno aj to pomohlo k intenzívnejšiemu kojeniu.

kitty88
15. aug 2017

@dzukeles je to ok, dietatko vie, co robi, este je malinke, neskor sa budu intervaly predlzovat 🙂 nenechaj si nahovorit nezmysly o "slabom" mlieku alebo ze mas malo mlieka, dojci nadalej podla potrieb babatka, ak je spokojne, pribera a ma dostatok pocikanych plienok, netreba to riesit 🙂

sona222
16. aug 2017

Moj bude mat 9 m a kojim teda dost casto aj teraz, samozrejme ma uz prikrmy ale davam mu zapit este mlieko inak si ani neviem predstavit ako by zaspal 🙂

lienka182
16. aug 2017

@dzukeles ja som kojila aj castejsie... Kedykolvek si pytala 😊

stastnablcha
21. aug 2017

ja som dojcila vzdy ked si to mala zaziadala a niekedy aj ked nie 🙂 este som nevedela kedy sa hneva lebo sa hneva a kedy je hladna🙂 vobec som si nevsimaal take ze kazde 3 hodiny . fakt je ze potom boal na mne nalepena stale. az ked som presla na UM tak som si davala pozor na interval a amilk som robila v 3 hodinovom intervale 🙂

sona222
22. aug 2017

@stastnablcha mozem sa spytat kedy a preco si presla na UM? A co sa zme ilo?