Ako často by som mala dojčiť?

29. jún 2023

Ako casto by som mala kojit ( 6 babo mam ) neviem ci niekedy nekojim casto

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
29. jún 2023

Na požiadanie. Najmä keď je teplo, tak babo pije veľa aj od smädu

anavixy
29. jún 2023

Pricasto z hladiska dietata neexistuje, dojcit by sa malo na poziadanie. Pricasto z hladiska matky urcite existuje 😬 ale to uz byva vedlajsie, resp. moc si nepomozes (ak by ta to nahodou obtazovalo), ak chces mat spokojne dojcene dieta 🙂 a presne tak, v lete budes dojcit este castejsie, pretoze je dieta aj smadne (vodu nepotrebuje, staci mu to dojcenie na poziadanie)

ankare
29. jún 2023

Na požiadanie. Hocikedy. Ako si povie dieťatko.

jaskolka
29. jún 2023

Kedy chce.

autor
29. jún 2023

@pribinak niekde som citala ze ak stale davam tak moze boliet brusko
Ak place tak dam stale cicku ale mam pocit ze nepije len sa prisaje a len dudle potom taha pije mluecko a potom zase dudle ale ak dam babo prec z prsnika a dam cumlik nech dudle tak place tak dam zase na cicku a je kludne spokojne
Mam davat stale na cicku ak zaplace ?

autor
29. jún 2023

@anavixy no aj cajik damvam sem tak ak su horucavy feniklovy
Nemam davat ?
Od 1 tyzdna sa moze

pribinak
29. jún 2023

Tak stále určite nie. Treba potom hľadať príčinu že prečo plače

anavixy
29. jún 2023

Za mna nie, nedavat. Fenikel je taky bud alebo, niekomu pomoze a niekomu praveze vadi a boli ho brusko z neho, to plati v podstate pri vsetkych cajoch. Podla mna je urcite lepsie davat dietatu cistu vodu, nez caj, ale dojcene dieta skutocne nepotrebuje nijaku inu tekutinu, ak je dojcene na poziadanie. Ak ale nechces zakazdym dat prsnik, tak samozrejme mozes dat aj vodu/caj, to je na tebe. 🙂
A co sa tyka toho dojcenia, tak ono to presne tak ma vyzerat- chvilu saje, potom len dudle, potom zasa saje.. vola sa to nutritivne a nenutrutivne satie, oboje ma svoj vyznam. Skusila by som najprv ponosit, pomojkat, zaujat, ked nepomoze tak prilozit. Ten plac moze byt sposobeny hocicim, moze to byt brusko, zuby, tepelna nepohoda, nejaka regresia, priciny su rozne a riesenie casto len jedno - prsnik. Pokial dieta pribera primerane (teda hlavne nie prilis), nezvracia, neboli ho brusko, spinka dostatocne dlho, tak mu take caste docjenie vyhovuje (teda nevadi ze je casto na prsniku) a potom je to uz len o tebe, ci aj tebe to vyhovuje. Ty mas samozrjeme tiez pravo do toho nieco povedat 🙃 ale 6m dieta je este stale male babatko, pomaly zacnete s prikrmami a bude to zasa ine…

ivangeline
29. jún 2023

Nikdy nie je casto. ;D

siska53
29. jún 2023

Na poziadanie

autor
29. jún 2023

@anavixy praveze nespinka dlho niekedy je kadzu hodinu hore
Preto neviem ci je to ok

laurikalalinka
30. jún 2023

Správne by sa malo kojiť alebo dávať mlieko každé 3 hodiny, ak spinká ta po 4 hodinách určite,samozrejme čajík,okrem mlieka..skús slabý odvar harmančekový čajík...alebo rascový čaj...masírovať bruško,cvičiť nožičkami.

autor
30. jún 2023

@laurikalalinka ale ak je hore a place dam aj cumlik nechce a ak dam cicku tak je pokojne babo, a tak aj kazdych 40 min je na cicke
Alebo co robit ak place nechce dudu len cicku
Ďakujem za radu pomoc

nafka0483
30. jún 2023

Nechce cumlik, chce sa pritulit, citit tvoje telo, pocut tlkot srdca - trosku podudlat, trosku potahat mliecko.
Ak sa da, tak mu to dopraj ;)

autor
30. jún 2023

@nafka0483 ved ja stale to robim ja len ci je to dobre aby si nezvyklo napriklad dudlat cicku a potom nebude chciet cumlik a bude zavisle na cicke, na mne... tak som to myslela
Stale si zoberiem babo ku sebe dam mu cicušku a mam babo stale pri sebe 🙂

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
30. jún 2023

@laurikalalinka pekna hlupost

autor
30. jún 2023

@anavixy ako co ?

anavixy
30. jún 2023

Cely komentar, dieta sa nema krmit idealne kazde 3-4 hodiny, obzvlast ak je dojcene!! A tak isto nepotrebuje niejake ine tekutiny, ak je dojcene na poziadanie. Deti krmene umelym mliekom tiez nepotrebuju ine tekutiny ako mlieko, az kym nezacnu papat prikrmy alebo v lete a aj to je individualne a zavisi aj na veku.

nafka0483
30. jún 2023

Ja som dojcila na poziadanie a nemala zo mna dudlik. Kazde dieta je ine 🤷‍♀️

panizima
30. jún 2023

Aký vek ma?

milanemila
30. jún 2023

@laurikalalinka prepac ale cely tvoj komentar je jeden nezmysel, tieto nazory su uz davno prekonane. Tak pred 30 rokmi sa toto odporucalo 🤦🏼‍♀️

juliacenc
30. jún 2023

Ked si vypyta dojcit. Neexistuje take, ze dojcis vela. Len smelo do toho, robis to pre svoje babatko.

milanemila
30. jún 2023

Dojcim teraz druhe dieta na poziadanie, ani jedno nemalo cumlik. Dojcene deti nepotrebuju ziadne ine tekutiny. Mne napriklad teraz 3 mesacny maly spi od 20-21 az do rana cca do 5 a nezobudi sa ani na kojenie cez noc iba ak je teplo, tak raz je hore v noci.
Uz viac krat som pocula, ze feniklovy caj praveze moze bolest bruska este zhorsit 🤷🏼‍♀️

laurikalalinka
30. jún 2023

@anavixy No keď myslíš,či je lepšie každú chvíľočku mať dieťa prisaté..každého názor

laurikalalinka
30. jún 2023

@milanemila Tak potom aj zdravotné sestry v nemocniciach sú asi za opicami..

milanemila
30. jún 2023

@laurikalalinka no niektore veru su zial

laurikalalinka
30. jún 2023

@milanemila Tak potom sú aj Lekári za opicami,a ze dojčené dieťa nepotrebuje žiadne iné tekutiny? Zaujímavé informácie ale asi z Marsu..

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz