Aké ovocie jesť počas dojčenia?

30. aug 2021

Ahojte ženy. Kojím a som prvorodička. Zajtra má priateľ narodeniny a rozmýšľam že by som mu spravila nejakú tortu. Lenže čokoládovú nie lebo to môže malú zapiecť. Chcela som mascarpone a nejaké ovocie. Ale netuším aké 😔ktoré by som mohla jesť aj ja...

pribinak
30. aug 2021

Ja som jedla úplne všetko ovocie.

ofzuza
30. aug 2021

Hocico. Aj cokolady co som pojedla....

jaskolka
30. aug 2021

Ja som jedla všetko. Aj čokoládu. Malý nemal problém.

majkaki
30. aug 2021

Čučoriedky

anjelicek26
30. aug 2021

Mozes jest absolutne vsetko... neviem, kto vymyslel, ze to nejest hento nejest. Normalne jedz - dieta spoznava alergeny prave v mikro mnozstvach cez materske mlieko a je to prvy kontakt, je to fajn..prave tak to ma byt... ano kedysi deti mavali viac koliky a mamicky "hladali dovod", dnes vieme, ze vela deti proste ma nezrely traviaci system, vadi im d-ko ked je silno davkovane, vadi im laktoza, vadi im kravske mlieko...ale take veci sa riesia na gastre a nie "preventivne" byt na chlebe a vode ako kojaca zena...

autor
30. aug 2021

Ďakujem za rady trošku ma aj potešili takéto prístupy 😃🙏

klip0
30. aug 2021

A to doteraz si nejedla žiadne ovocie ?
Môžeš všetko samozrejme

gelory
30. aug 2021

Všetko s mierou, toho sa ja držím pri všetkom.

autor
30. aug 2021

@klip0 v nemocnici mi sestrička vravela že jablko hrušku môžem aj to bez šupky.. Ostatné veľmi nie a keďže som prvorodička a nemá mi veľmi kto poradiť tak som sa obrátila sem 😊

barusa29
30. aug 2021

Ja dojcim vyse roka a od porodu jem uplne vsetko. To, ze zena nemoze pri dojceni to ci ono, su myty. Ved niektore zeny maju viacere deti po sebe, dojcia teda aj niekolko rokov vkuse a to by ozaj nebolo zdrave byt cely cas len o rozkoch a vode... 🙂 pokial viem, moze sa stat, ze babatku nieco z matkinej strave nesadne a treba to vylucit, napriklad mliecne vyrobky. Ale rozhodne to netreba robit preventivne, vopred. 🙂

elizabet173
30. aug 2021

môže ju zapiecť a nemusí, to zistíš sama, môjmu čokoláda nevadila vôbec, ale vadili mu napr. broskyne, čo by som nepredpokladala. Dáš si len kúsok a uvidíš, možno to bude ok

elizabet173
30. aug 2021

@barusa29 nie sú to mýty, len každé dieťa je iné. Moje sa vysypalo, keď som zjedla pomaranč, alebo broskyňu. Strukoviny, kapusta mu nerobili nič, ale mával bolesti bruška, keď som pila mlieko. Keby to boli mýty, tak by tie bolesti asi neprestali po tom, ako som to mlieko prestala piť, nie?

siska53
30. aug 2021

Neviem kolko ma babo, mne odporucili do 2m.vyenchat citrusy a jahody a cokoladu, potom skusat.. skoda, ze si neotestovala, ci babu nieoc skodi skor, lebo ono je to velmi individualne..

barusa29
30. aug 2021

@elizabet173 ja som to myslela tak, ze je mytus, ze existuje nejaky zoznam potravin, ktore dojciaca zena nesmie jest. Presne ako si pisala, kazde dieta je ine, cize niektoremu nevadi nic, ako mojmu. Samozrejme, ak ma babo nejaku reakciu na potravinu, tak by to zena nemala jest. Z toho co pises, aj Ty si zrejme skusila pestru stravu a vysadila si potom to, co robilo problemy 🙂

elizabet173
30. aug 2021

@barusa29 áno, to súhlasím, ja som sa zo začiatku vyhýbala strukovinám a kapuste, ale keď som skúsila v maličkých množstvách a nič, neskôr vo väčších, tak som jedla všetko, potom som vyhodila spomínané ovocie a mlieko

jarnajar
30. aug 2021

Môžeš hocičo, aj ovocie a čokoládu, len pre istotu sleduj reakciu. Moja prvá dcéra nereagovala vôbec na nič, mladšej vadí, keď zjem slivky, takže tým sa teraz vyhýbam. Ale má len mesiac, o pár týždňov možno aj to bude ok.

jankapepe
30. aug 2021

Môžeš všetko ovocie aj čokoláda je ok 🙂