Ahojte? V akom stave mám podávať jedlo 7-mesačnému drobcovi? Príkrmy mu dávam 6 týždnov, kedže ho kojím, no spapá len mixované, skúšala som mu pučiť vydličkou, no naťahuje ho z toho a vypľúva? ODkedy by mal papať tuhšie? Resp. ako ho naučiť, aby to prrežul anie vypľuL? 🙂
podla mna mu zatial davaj take ake sa mu pači, ma čas...teda mixnute. a skus mu dat kusok rohlika do ruky, alebo kusok chleba, na tom sa nauči ze existuje aj ina konzistencia... alebo aj mesiačik jablka, či mrkvu nech olizuje okusuje...
Dnes tu už bola taká otázka...a väčšinou sa mamičky zhodli, že dávať dieťatku mixovanú do kedy treba. Dôležité je aby sa malé najedlo, keď sa naučí poriadne jedlo žuť, keď mu vyjdu zúbky aby malo čím žuť, potom budeš pupič. Netráp sa. Ja má toto isté. Papáme len mixované..
ahoj,ja davam malej prikrmy od 4mesiaca a teraz sme len presli na jedla typu rozvarena ryza,rozvarene cestoviny(rozvarene su maksie)ale musi to byt v nejakej omacke-na jednu 200ml porciu tak jednu velku lyzicu,popucene papa len babany,a sem tam postruhane jablcko,ale zmiesane s vyzivkou/samotne tiez nechce)rozmocene piskotky(lyzickou uplne roztoto.)a vsetko jej davam redsie lebo huste nechce,a aj tak sa stane ze mi to nechce-vypluje,natahuje ju z toho,zalezi od toho aky ma den.Lenze toto sme zvladli za skoro 4mesiace,takze nemaj strach,ono to pride,treba obcas skusat a ked nechce nenut ho. Inak aj kukuricne chrumky śu dobre-rozpustia sa v ustach 🙂
veru, este ma cas 😉 si zober, ze mnohe vyzivy pre deti od 8 mesiacov, co dostat v obchodoch, su tiez uplne bez kuskov.
inak zhruba v tomto veku mne poradila pediatricka, ze mam malemu davat chlieb a podobne makke veci do lica, ze on ako sa bude snazit to dostat z lica, sa vlastne nauci zut 🙂 na zutie zuby nepotrebuje 😉
chce to len cas kazde dieta je je ine mojej som mizovala aspon do jeden a pol roka pretoze mala reflux a nevedela spapat vacsie kusky sama uvidis kedy to pojde ak ti to bude vypluvat tak mu to mixuj
Ahojte baby! Prosim poradte!!!!!!! Mam 5 mesacneho drobceka, od prveho mesiaca je na Nutrilone a v poslednom case ma problem papat. Uplne mi odmieta mliecko, az ked je uplne vyhladnuty tak sa napapa. Je velmi mrzuty a nervozny, cez den nechce ani poriadne spinkat. Asi sa mu prerezavaju zubky, ale ja som z toho nestastna. Co mam robit, ak mi odmieta mliecko......dnes vecer sme s manzelom skusili jablkovu vyzivku s nastruhanymi piskotami, ale to zabralo tak na 20 minut. Prosiiiiiiiiiiim poradte!
mixuj, kym si to dieta vyzaduje...na prehltanie kuskov musi dieta dozriet...niektore dozreje skor, ine neskor... ja mam skoro rocnu dceru a casto ma dni, ze jej musim obed mixovat...inak ho nezje...tak ho jednoducho mixujem a neriesim, ze ine deti v jej veku uz jedia kusky... je slaby jedak, tak som rada ze aspon nieco zje..tak ja jej budem kludne mixovat, kym to bude vyzadovat...ked jej jedlo pucim vidlickou, tak tiez jej musim jedlo spravit take riedke, lebo inak zje len par lyziciek a koniec. a ked jej idu zuby, tak ine, ako pomixovane nezje nic...
Ja suhlasim s @weverka11 aj @tinki
Inak ja som vraj do roka nezjedla nic okrem mixovaneho jedla 😉 zo vsetkeho ma napinalo, este aj po roku ked som mala jest popuceny zemiak, tak som sa z neho zgr 😲 😅 a som tu 😀
@lucy84ke 5 mesacneho na UM uz mozes zacat prikrmovat, zacni s cistou zeleninkou, nie jablkom s piskotami 😖 zeleninku rozne druhy, potom pridat masko rozne druhy, potom ovocie... atd... zatial len na obed a dokrmuj mlieckom, neskor mozes pridat aj napr. ovocnu desiatu alebo kasicku na olovrant.... je hrozne vela kombinacii a moznosti.
Ja som mojej od začiatku len pučila vidličkou, nemixovala som jej práve preto, lebo od viacerých som počúvala, že im jedlo neskôr odmietali...ale...začala ho odmietať aj tak, hlavne mäso, cestoviny - keď som jej spravila napr. zemiakovú kašu a k tomu mäsko na šťave so zeleninkou...tak všetko prehltla a mäso vypľúvala. Neskôr ma to prestalo "baviť" a rozmixovala som jej to všetko dokopy a tak som bola aj ja spokojná, že má dostatok potrebných živín z každej potraviny. Teraz jej dám rezeň do ruky a donesie mi ohlodaný malý kúsok - takže zvykla si a zvykne si aj tvoj "papkáčik". Mixuj, a sem tam mu daj do pusy malý kúsok mrkvy, alebo hocičo iné, nech vie, že treba pracovať aj zúbkami, či ďasienkami 😀
moj syn na 2 roky a najradsej ma rozmixovane. viem, ze to nieje spravne a uz by mal jest vsetko, ale nemam mu co spravit, aby mi to zjedol. niekedy zje vsetko aj v celom stave, ale ked nechce jest a rozmixujem mu to a poviem, ze je to "krem" tam sa naje do popuku. no co s nim? necham ho hladneho? som rada, ze sa mi naje, lebo je dost zly jedak. starsi syn ma prve styri zuby a jedom vsetko, najradsej chlieb s klobasou a tneto mladsi nic. len "krem", tak mixujem a zje aj 3 naberacky. verim, ze cas vsetko vyriesi. aspon dufam.
Moja dcéra má 9 mesiacov a už papá len popučené. Určite počkaj kým budeš vidieť, že bez problémov prehĺta mixované, že si to tým jazyčkom dokáže posunúť dozadu a potom začni tak, že napríklad vyčleníš zemiak, ten len popučíš, ostatné pomixuješ. Keď už bude vedieť, tak popučíš aj napr. brokolicu alebo inú zeleninu. Naposledy mäso, lebo to treba nakrájať na drobulilinko, aby to bábo spapalo. Ale nejako výrazne by som to neriešila. Malá papala popučené a ešte nemala zúbky...
ahojte,,,,moj ma 9 mesiacov vie žuť ale nechce popucene len mixovane,,,ked som mu zacala davat popucene stale menej jedol az vobec potom som zacala zas mixovat a papa zase normalne,,,,rohlik a chrumky kukuricne a bebe kesy chrume aj banan v celku aj hrusku v celku ale obed nechce kuskovy,,,iba pomixovany tak mu budem mixovat aspon aby jedol to je doležitejsie,,,,ved jemu snad raz zachuti aj kuskove jedlo,,,,mne každy hovoril nemixujmu už je veliky nebude vedieť jesť,,ale on vie jesť ale obed mu tak nechuti tak co ho siliť,,,každe babo ine....a pritom ma už 6 zubov,,,
Neboj sa davaj mu mixovane kludne stale, ma uz nejake zubky? Mne mala jedla mixovane snad do roka stale a potom uz som jej skusala aj popucit,alebo v tych kupovanych uz po roku su aj kusky tak potom vyskusat. Nestresuj sa pucanim, zalezi to na dietati, niektore to zje a ine zase nie