Dobrý deň,prosím o radu,lebo už som naozaj zúfalá.
Moja dcérka má 15 mesiacov,od narodenia ju dojčím.
Pred týždňom začala odmietať prsníky,zistila som,že sa jej v ústočkách urobili afty - na podnebí a a na jazyku.
Nejdem sa pýtať,ako sa afty liečia,lebo po týždni sa stav viditeľne zlepšil,papá už normálne,možno aj viac ako predtým,lebo som jej začala dávať vitamín B.
Mňa skôr zaujíma,ak má niekto s tým skúsenosti,či je ešte nejaká šanca,že mliečko bude znovu chcieť.
Od narodenia som ju dojčila na požiadanie a vyhovovalo mi,že hocikedy,aj v noci,jej môžem ponúknuť prsníky. Veľmi ma teraz trápi,že ich kvôli tej chorobe odmieta,mám pocit,že na ne kvôli tej bolesti úplne zanevrela a to musím podotknúť,že doteraz prská milovala,bola od nich doslova závislá.
Prvý deň ešte ako tak sa snažila prisať ale na druhý deň "vďaka " tej bolesti už prsníky nechcela ani vidieť a keď som jej ich ukázala,hneď začala plakať.
Toto trvá už vyše týždňa,mlieko si odsávam,aby som o neho neprišla.
Stále verím,že sa to napraví,ale každým dňom je moja viera menšia a menšia.
Možno si niektoré poviete,že som u dosť dlho dojčila,ale mne to vôbec nevadilo a teraz mi strašne chýba tá intimita a láska pri dojčení.
A ešte hlavná podstata spočíva v tom,že doteraz zaspávala výhradne na prsníkoch,či šlo o denný alebo nočný spánok.A keďže teraz prsia odmieta,je jasné,že nevie ani zaspať,cez deň 2 hodiny plače a potom od únavy na chvíľu zaspí,večer takisto.Stále sa len berie na ruky,ale ja ju už nevládzem dlho pestovať,keďže je ťažká.
Je to strašné,prosím poraďte,čo robiť.............
@marbia ja vas asi nepotesim ale ja som malu ani neodnaucala od prsnikov a proste prislo obdobie po roku a nechce ich ani vidiet zacala pit menej a menej aj ked som ejj ich nukala a zrazu uplne aj mne strasne chyba ta intimita medzi nami ako som ju hladkala ona ma drzala ale proste povedali si nie a ani caste ponukanie jej tu chut spat nevratila teraz sa uz len na ne kuka a smeje a ked sa jej opytam chces ??? len vyplazi jazyk uskeri sa a uteka darmo ma svoj rozum.... :D
@sammy
@alikaa
@ivana2503
ďakujem za rady,včera pri uspávaní chcela zasa dať prsko do ústočiek ale nakoniec si to zasa rozmyslela......neviem si vysvetliť toto správanie,či to pre ňu znamená "chcem prsko ale ešte ma to bolí" alebo je to už len taký úkon zo zvyku.
Moja bola tiež závisláčka na mlieku,hocikedy (aj keď sme mali návštevu) mi zodvihla tričko a už aj pila,nemala problém.Keď mala nejakú boliestku alebo hocičo sa jej stalo,všetko "vyriešil"prsník.
A to ani nevravím,keď bola chorá,vtedy pre ňu nič iné neexistovalo,len prsko a mliečko.
Preto je to pre mňa velikánsky šok,že zrazu ho takto odmieta aj napriek tomu,že afty má už skoro zahojené.Či ju to ešte bolí,vie len ona a mne nechce povedať.🙂
Keď si ho teraz odsajem,ponúknem jej ho niekedy chce,niekedy nie.
Ach jaj,stále dúfam,že sa to napraví...........
@sammy Taktiež som ju dojčila dosť často,aj v noci,spíme spolu v posteli,takže keď sa prebudila,dostala prso a spala ďalej.Mliečko sa mi zatiaľ tvorí,aj keď si moc často neodsávam,budem sa snažiť naďalej ho produkovať.......na tretí deň,čo dcérka odmietla mlieko,sa mi pravé prso zapálilo,bolo plné mlieka,mala som ho celé červené a s tou bolesťou som sa vrátila do obdobia po pôrode.
@alikaa Ako som už písala vyššie,v noci spíme vedľa seba,nosenie v nosiči už neprichádza do úvahy vzhľadom na jej veľkosť a váhu a keď jej prso ukážem,tak buď na neho ukáže s ručičkou a zamrmle "ppppp" alebo mi naspäť stiahne tričko alebo sa rovno rozplače.
@ivana2503 Vedela som,že ju nebudem dojčiť do 18-tky,ale takýto sek,že včera áno a dnes už ani za svet,som teda nečakala.Som z toho strašne smutná,nečakala so,že ma to takto zoberie.....
@marbia aj ja som mala sek aj ked pila menej pila aspon v noci tak zaspavala a potom proste buuum nic ani nna druhy den ani ten potom ☹ ale som rada ze aspon rok sme zvladli ved aj to je dost prveho som len 4 mes. ... Tak tak to je uspech u nas ale aj tak je mamin cicicek aj ked uz nepapa stale je taka liza a bezo mna sa nepohne :-P
@marbia tak sa v noci povyzliekaj a aspon v noci skus kontakt koza na kozu. A preco by neprichadzalo nosenie do uvahy? My sme s malym isli na dovolenku v 1.5 roku so satkou a na turistiku sme chodili len s nim v satke. Ved vsetky nosice alebo satky su minimalne do 20 kg. Das si ju na chrbat, ked ti vadi v predu.
Ahoj, hladala som na konovi svoj problem a naslo mi tvoju temu.
Presne, to co si pisala, sa stalo aj nam.Mala mi bude mat 17 mesiacov.
Mohla by si mi napisat, ako to nakoniec s vami dopadlo?
Mne moja nechce ani odsate mliecko, uz 5 dni sa nekoji.
A rozmyslam, ze uz pojdem kupit Nutrilon...
@marbia Ahoj, tak ja som uz dnes kupila Nutrilon, lebo uz si neviem odsat tak viacej mliecka. Lenze moja ho aj tak nepila, iba som jej z neho robila na rano a vecer kasu. A tebe dcerka umele mliecko potom neskor pila?? Bojim sa, ze ani to nebude chciet pit....Vôbec tomu nerozumiem, ked predtým pila moje mliecko velmi rada a casto.
@slamienka takze sa tiez odstavila? U nas podobne, ma 18 mesiacov. A nechce, kvoli aftam. Este v piatok som ju dojcila v 1 kuse a vecer uz odmietacky. Je utorok a raz denne este v tom spanku. Jedine, ked dobre prispala (dudel taha o dusu), ze nevnimala, co jej strkam, tak vtedy sa prisala. Ale aj v noci sa mi zobudi, taha cumel, vesia sa na mna, nemozem ani na wc ist, vresky a prso nechce. Davali sme jej striekackou vodu...inokedy by si cucla a zaspala naspat. Je mi smutno, je to moje posledne babo a takto, to som necakala...☹
Asi to uz velmi neovplyvnis, v tomto veku uz maju svoj "rozum", mam tak isto staru dcerku doma. Ked si mala povedala, ze uz proste nie, znechutili jej to tie afty, moze tato jej averzia trvat aj 2-3 tyzdne a tolko neviem ci sa ti podari udrzat laktaciu (ja napr. kojim cez den 3x a v noci tiez tak 3x, no ked aj nejake kojenie vynecham, prsniky sa vobec viac nenaleju, takze u mna by bolo rychlo po mlieku). Takze jedina rada - skusaj ju este sem-tam prilozit, ked ma ist spat, mozno si da povedat. A ked nie, netrap sa tym a bud rada za tych 15 mesiacov. Ja napr. som chcela odstavit uz v roku, len mi to nevyslo a teraz neviem dokedy to potiahneme, ale z vlastnej skusenosti - cim mladsie dieta, tym sa jednoduchsie da odstavit.