Ahoj, mám taký problém, som 9 dni po pôrode, akutny cisársky a malinku mi museli odviezť do inej nemocnice, nakoľko mňa nemohli hneď previezť dcérku kŕmili UM z fľaše, ja uz mliecko mam ale mame taky problém ze za tých 9 dni sa mi na prsník prisala asi 3x, stále 'nervaci' , alebo sa rozplače a musím jej dat fľašku, odsavam jej kolko vladzem a dokrmujem UM , ktoré jej dávali v nemocnici. Chcela by som ju plne dojčiť keďže mliečko sa tvorí a určite ho bude dostatok, chcela by som od vás nejaké rady alebo triky aby sa prisala. Dakujem veľmi pekne.
Kontaktuj laktačnú poradkyňu. A ani ten klobúčik nemusí byť zlý. ZAlebo aspoň skúsiť cez cumlík.
@tehotna40 zalezi aj na tom ci su bradavky dost vypukle,resp.niesu ploche alebo vpacene
Vsetko potrebuje cas a hlavne trpezlivost.pred prisatim si vytlac trochu mliecka a nechaj nech mala taha.treba dostatocne pit aspon 3-4 litre,prikladat aj a 2 hodky,aby sa laktacia rozbehla a uvidis pojde to,len klud a trpezlivost
A neviete mi poradiť dobru laktacnu poradkyňu v Nitre alebo okoli ?
@tehotna40 odsavanie zaberie cas,ale ak chces kojit urobis preto vsetko
Mas doma striekacku?ak ano natiahni si trochu odsateho mluecka do nej a ked malu prilozis,pomaly je po kvapkach popri bradavke striekaj a ona bude mat pocit,ze jej ide mliecko
Takto ju trochu,,oklames,, a ona roztaha prsniky a pojde to,len musis vydrzat
@tehotna40
Ahoj, máme za sebou identickú situáciu , tak som sa zaregistroval aby som poradil , nám laktačná poradila ísť nastrihnut uzdicky , dolnú aj hornú , tak sme šli a mám pocit že práve to pomohlo , ale predtým sme stále oddsávali mlieko a dávali piť bábätku cez cievku (dostať v lekárni ) a prsník a keď to nešlo tak potom prst + cievka , po 2-3 dňoch čo sa bábätku strihli uzdicky sa to zlepšilo a manželka teraz koji normálne , len treba skúšať a skúšať a pôjde to , vela šťastia , držte sa
V nemocnici mi moc neporadili nakoľko malinka bola v inej nemocnici ako ja a keď ma previezli za nou tak nas za dva dni pustili a pravdupovediac neukázali mi ohľadom malej skoro nič. Skúsim tu laktacnu poradkyňu zajtra nájsť, dúfam ze pomôže. Nerada by som krmila UM , keď sa mi mliecko tvorí, a to odsávanie je tiež o hubu. Nam to pokazili v nemocnici s tou fľaškou ze ju nou kŕmili ale tak nemali moc na vyber keď ja som tam nebola .
Tak ako poradila laktacna poradkyna?
Môj bol akútnym cisárskym a začala som s dojčením po týždni a nemal problém sa prisať. Hneď v nemocnici ho sestrička podrazdila tak, že sa pekne prisal. Ukázala mi čo a ako... Vôbec nebol problém. 🤷 2 z nich boli certifikované laktačné..ku ktorým som ešte zopár krát zašla, či je všetko ok..
@tehotna40 A klobúčik si neskúšala? Ja som pri najstaršom fungovala asi 4 mesiace s klobúčikom a potom ešte rok bez neho.