8 mesačné dieťa sa budí v noci každú hodinu

anaj44
6. apr 2018

Dobrý deň chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť.moj synček má 8 mesiacov do nedávna spal v noci ukážkovo budil sa každu 3 hodinu. Už 3 noc sa začína budit kazdu hodinu a plače oči neotvorí ako vždy a prestane až keď mu dám jest. Čo sa deje máte s tým skúsenosť
Nič sa mi nás nezmenilo cez den má aj tuhú stravu a na prechádzkach pospi aj 2.5 h

janinah
6. apr 2018

no,hladný je...čo dávaš na večeru?

siska53
6. apr 2018

@anaj44 a nema obdobie separzcnej uzkosti? Nas v tom case spal celu noc,no okolo 8m.sz zzcal tak raz za noc niekolkokrat do tyzdna budit. Ked som si ho dala k sebe,zaspinkal jak drevo casto aj bez prisatia. A to hladny nebol,kedze vecer jedol uz kasu. Dr.mi povedala,ze ho moze smadit,ale ja som to spatne vyhodnotila ako separacnu uzkost. Preslo to asi do mesiaca.

anaj44
autor
6. apr 2018

@siska53 to asi nie lebo sice je vkuse so mnou ale ja spava obcas pri mne a teraz casto

anaj44
autor
6. apr 2018

@janinah to sa mi nezda este skro ze smad lebo sa strašne začal potit na večeru rozne ale dost tuheho pred spanim zje o 17 ma tuhe a pootm 18 opat a o 18,30 ešte mliečko a o 19 uz spi a to do 22 a potom ako keby utalo

anaj44
autor
6. apr 2018

@janinah a cez den nema promlem spat sice doma iba hodinku a potomna rukachdalsiu hodinku ale vonku aj 2,5 h vkuse

monulienkamt
6. apr 2018

Nejdú mu zuby? Nas sa budil alebo plakal zo sna tiež kazdu 1/2-1hodinu, ukludnil sa len ked sa pricucol na prsník, trochu ocuckal a zaspal (cumel odmieta). Teraz sa mu prerezali prvé zúbky a uz je to oveľa lepsie, vstávam v priemere 3x za noc, aj ked niekedy je nepokojnejší. Ale večer ked zaspi tak do pol hodky spusti strašný plac, to je ale podľa mňa znak separačnej úzkosti, lebo je to iný plac ako ten v noci...Nas spi kvôli tomu so mnou, pritom postieľku mame prisunutú k posteli, uz ho tam ani nepresuvam

anaj44
autor
6. apr 2018

@monulienkamt takz ubky by to mohli byt lebo cez den vkuse všetko kuše a to robil vtedy ked mu išli prve dve zubky hadam to bude on a čoskoro to prejde dakujem za radu

pininka
6. apr 2018

@anaj44 u nas vzdy ked sa takto zmeni spanok vyjde potom zub. A tiez nezaspi pokial jej nedam mlieko, niekedy pomoze aj ponosit chvilu na rukach, ale povacsine sa aj tak preberie a chce mlieko.

babi81
6. apr 2018

@anaj44 nebudu to zubky?my sme mali to iste 8mesiacov a v noci nevedela spat.

marissenka
6. apr 2018

My sme mali s prvým to isté,..raz to boli zuby a potom uška zapálené.x krát za noc sa budil a len na mne by vysel.

luba41
6. apr 2018

a cez den dojčíš ako často? ale obdobia spánkov sa menia, nie je dané, že vekom sa deti budú budiť menej a menej..a budenie je normálne, prirodzené aj pre dospelého, každý sa v noci precitne viackrát....len dieťa potrebuje na dalšie uspanie matku..teraz má vela podnetov cez den, viac vníma, v noci to "spracováva"..zase príde obdobie medzi 12-15 mesiacom, kedy budenie bude zase časté.atd.

tata1401
6. apr 2018

...určite zuby😉moja sa správa presne takto ked sa prerezávajú, máme už 16 a stále vtedy plače posediačky so zavretými očami😘

vilma7
6. apr 2018

tiez si myslim ze zubky ho trapia, podla mna to treba len vydrzat, Vela s tym asi nespravis. Moj ma 15 mes a budi sa casto kvoli zubkom.

anaj44
autor
6. apr 2018

@tata1401 joj bibačku zlata

anaj44
autor
6. apr 2018

@luba41 cezden podla potreby ale tak cca kazdych 3 hodiny niekdy dokonca iba 1 denne lebo nechce mliečko ale tuhe ale to je podla jeho nalady

33fialka
6. apr 2018

Môj sa od začiatku budil na kojenie každé 3-4 hodiny , od 7 do 9 mesiaca každú hodinu ... keď som ho prilozila k prsníku potahal trosku a zaspal... do roka sa budil 1x za noc, raz sa napapal a spal a od roka prespí celu noc.... konečne 🙂

spuntikmathiasko
6. apr 2018

@anaj44 Moj tiez a tiez mame 8.mesiacov, tiez je kojeny a z prikrmov neje este skoro nic. Hladom to nie je istotne a ja uz neriesi, ani to cim to je, jednoducho je hore dostane prsnik a spi dalej. starsi syn mi toto robil v 9. Mesiacoch lenze bol hore kazdu pol hodinu uplne presne, riesila som ako diva a prd vyriesila iba ma to o silu pripravovalo. Potom sice pri nom trosku pomohlo a spanok sa mu predlzil na hodinove intervali ked som ho dala k nam do postele, ale ako sa mu predlzili intervaly spania zvykol sa zase zobudit okolo 1-2 vyspaty a do 4-5 bol hore cize som si nepomohla. Preto to teraz neriesim vobec a je ako je, viem, ze je to obdobie, ktore prejde ani nebudem vediet ako. Mozno su to zuby, mozno ma chce vic v noci vidiet 😀 Kto vie. Mam uz 3 a aj toto vyrastie sa nezabadam ako. A za 6 rokov nespania som si uz zvykla .

luba41
6. apr 2018

@anaj44 no a pravdepodobne to je príčina..ak pridáš dojčenia cez den / čo 1x alebo len párkrát je v tomto veku málo/, tak ubudne zobúdzaní v noci..ak chceš ešte dalej dojčiť, tak dieťa cez den má byť dojčené na požiadanie.. v tomto veku nepotrebuje ešte dalšie tekutiny na pitie,stačí len učiť pohárikom.. takže kludne nadojčiť pred, po jedle, pred spaním, pri vstávaní, medzi jedlami atd....

anaj44
autor
6. apr 2018

@luba41 nemyslim 😔 takto na pozaidanie papa uz dva mesiace a z terz posledne dva dni sa budi

dzukeles
6. apr 2018

Urcite zubky. Aj nas mava taketo obdobia. Sadne si a narieka, sucha oci ale nezobudi sa az tak. Pomoze jedine prso, to si vtedy dudluje aj celu noc. Dudlik nechce :(

luba41
6. apr 2018

@anaj44 no to je dôsledok "dlhodobejšieho procesu/, len píšem odporúčania..ak chceš dojčiť dalej-vrátte s k dojčeniu na požiadanie , samozrejme príkrmy k tomu a pravdepoodbne sa vyriešia noci..ak nechceš , tak nechaj tak..ale už dieťa sa odstavuje / samo nie,ale prispelo k tomu-vela príkrmov, flaša s pitím, cumel ak máte a zrušenie denneho dojčenia/..

wiw8
6. apr 2018

Osobne si tiez myslim, ze to budu zubky. Aj vek na to ma a podla toho co hovoris, by som to typovala prave ne

lavender21
6. apr 2018

Aj moja malá skoro 9 mesačná sa začala asi mesiac dozadu budiť po dvoch hodinách a to mi vstávala raz za noc... Keď je pri nás v posteli spí lepšie...

anaj44
autor
6. apr 2018

@luba41 ale ja dojcim na požiadanie 😑 plus prikrm a vodu ani čaj nedávam no nevadí hádam sa to upraví

luba41
6. apr 2018

@anaj44 a teda viackrát denne ? asi som to zle prečítala, že niekedy len 1x denne?..

anaj44
autor
6. apr 2018

@luba41 no mal i taky den ale inak vždy ked popyta dokonca i ked neviem čo chce tak skušam a vtedy ma bud kusne aby osmmu cicu nepchala alebo začne plakat a odvracat tvar kojit chceme pokial sa da aj ked ked mal 2 mesiace odporučali mi prejst na umele ale prekonali sme a kojime

asocial
6. apr 2018

@anaj44 neboj, prejde to, moze to byt aj horsie, neviem...vlastna skusenost: nehladaj za tym zuby. Je to o potrebe dietata, kojeneho byt s tebou..
obaja chalani spia s nami, starsi sa takto prestal budit po vyse 2,5 roku, ked prestal byt kojeny, mlasi ma 2,5 a robil to dodedavna tiez, bezne budenie sa 10-15x..teraz je to lepsie..obom sa tiez pokazil velmi spanok cca v tom 6 -8 mesiaci..
takze..prejde..

luba41
6. apr 2018

@anaj44 ak kusne, odmieta - tak je dlhodobý problem v niečom..a stále myslím, že tých dojčení už ked dlhodobo máte cez den menej, tak to je príčina, aj toho že sa často budí v noci....na požiadanie dieťa ak je dojčené cez den/ čo je v tomto veku n-krát vela/ , tak prsník len tak neodmietne....na vysvetlenie..