8 mesačná dcéra pije iba mlieko, iné tekutiny odmieta

janka0007
7. máj 2011

ahojte,potrebovala by som poradit,moja 8 mesacna dcerka odmieta vypit caj alebo hocico ine z flase,este ju kojim a vlastne ziadne ine tekutiny okrem materskeho mlieka neprijima.ale zacala som ju uz aj prikrmovat,navyse zacina byt vonku uz horuco,tak si myslim ze by bolo vhodne keby uz doplnala aj ine tekutiny,do cumla na flasi stale len kuse,ma to ako zabavu,mate s tym niekto skusenost?

dajna11
7. máj 2011

ja síce nekojím,ale aj moj malý pije iba mlieko,iné necche. už som skušala všetko,čajíky,vodu,aj tie ovocné šťavy pre maličkých....on síce z flše piť vie,ale ked mu tam dám čaj tak sa iba snou hrá a hryze cumel.takže neviem,zatial má asi tekutín dosť,pleinky máva dosť pocikané,aj stolicu má denne....tak zatial to neriešim....aj s tým hraním sa mu pár kvapiek dostane do úst....a ked budu horúčavy tak fakt neviem čo budeme robiť.snád ked bude ozaj dosť smädný,vyoije aj čaj.

didiana333
7. máj 2011

@janka0007 Moj bol síce na UM,ale ked mal takéto stavy,tak som mu skusila dávať lyžičkou... 😅 a tak sa zabavil,že sa mu to páčilo...alebo si neskušala nejaké pohariky,alebo sosáky? decká to baví,ked z toho piju....

ollako
7. máj 2011

@janka0007 ja kojim a tiez mi nechce caj ani nic podobne, pokial kojis na poziadanie, neries to mm mu nahradi vsetky tekutiny 😉 , prveho syna som kojila takmet 15 mesiacov a ine dovtedy pit tiez nechcel, aj ked som ho pravidelne nukala, zbytocne! Neboj sa to prejde, kludne davaj prsnik.

simi251
7. máj 2011

@janka0007 Ahoj. Ja som tiez plne kojila mojho syna 10 mesiacov a ine tekutiny nepil. A to bolo aj v lete. Ale toho sa mozes drzat fakt len vtedy, ak ho kojis dostatocne. A inak ak ho chces este dalej kojit, bud rada, ze flasu odmieta. Mohlo by sa stat, ze by si zvykol na cumlik a prsnik by uz nechcel. Ale naozaj skus mu davat tekutiny lyzickou, alebo aj injecnou striekackou. My sme tak davali cajik v pripade, ked ho bolelo brusko od koliky. A jemu sa to pacilo. Bola to hra. Tak sa ti mozno podari dat par kvapiek navyse do neho. 🙂

janka0007
autor
7. máj 2011

@dajna11 aj moja ma denne stolicu aj pocikane plienky ale neviem ci dost,denne minieme tak 5-6 plienok,neviem ci je to dostatocne,starsia dcerka bola na UM,pila od narodenia z flase nebol s tym problem,aj ja dufam ze smad ju prinuti tahat aj z flase.
@didiana333 ak jej dam z lyzicky,kutikom ust to vypusta von,a nad tymi poharikmi som rozmyslala ale neviem,nechce sa mi verit ze ked neprijme flasu nad s tym sosakom to pojde lepsie..ale asi to vyskusam..
@ollako no na poziadanie kojim,ale ona ma dost velky zaujem uz aj o tuhu stravu,zacala som podavat uz aj biely jogurt kukur.chrumky a to kojenie uz nieje take caste ako predtym,dojcim ju asi tak 6 krat za den,neviem zda sa mi to malo a mam pocit ze tym ze ju menej kojim aj toho mlieka mam menej..

dajna11
7. máj 2011

@janka0007 je to dosť,tolko by mala mať. ja som zo začiatku maleho kojila a ked už nebolo mlieko nevdel z flaše piť,tolko sme sa natrapili...ale od hladu neumrie 😉 😉 😉 naučil sa to a pije z flaše...tak aj ked bude smädný bude piť aj iné...apon myslím.......dúfam.

janka0007
autor
7. máj 2011

sice ved ked bude ozaj hladna tak bude dobra aj flasa nie? 🙂 no len neviem si predstavit,ze by mi to mlieko odislo lebo vecer uz mame svoj ritual-lezat spolu v posteli,napojena na prsniku az dokym nezaspi,a v noci ani nehovorim,rada by som v noci ukludnila cajikom,tuto noc sme skoro vobec nespali,kazdu chvilu pytala prsnik,neviem,co je lepsie,ked dieta dudluje dudel alebo pyta prsnik na spanie..

desszi
7. máj 2011

@dajna11 my sme na tom boli podobne, nechcel pit vobec ale vobec nic okrem mlieka, pre nas to bolo o to horsie, ze musel prijimat cistu vodicku, kedze sme brali a berieme detoxikacne kvapky. takze sme lyzickovali 😝 a potom sme zacali pouzivat klasicku striekacku, tak aspon nieco vypil. Az po dovrseni roku a nejakych mesiacov zacal pit z klasickeho sosakoveho poharika (ake boli este za socika) - ziadne specialne pohariky nechcel.

rolak
7. máj 2011

@janka0007 my to máme doma rovnako. z fľaše vypije iba mlieko, ostatné tekutiny odmieta. dlho som jej dávala injekčnou striekačkou alebo tým dávkovačom z nurofenu,ale už to nie je možné,lebo sa krúti, sadá,vystrája. bohhužiaľ,keď nepije, hne´d je problém s vykakaním, má veľmi tvrdé hovienka, takže musí piť. teraz to riešim tak,že jej do vody šupnem iba trochu UM,aby to malo chuť po mlieku,ale bolo riedke, to vypije. a cellkom rada pije z takej akoby cyklistickej fľaše od džusiku, čo má taký vysúvací sosáčik... ale iba čistú kojeneckú vodu, žiadne ochutené. dávať lyžičkou je na infarkt...

janka0007
autor
7. máj 2011

dakujem za rady,ale neda mi to asi vyskusam ten pohar so sosikom a ked nie tak budem dojcit a dojcit,snad raz dojde aj na flasu.

dajna11
7. máj 2011

@desszi no ahoj moja 😉 ...no vidíš...moj aj z cumlíka piť pije...mlieko..ako občas vypije dosť čajíku,až a čudujem....ale ozaj iba občas....inak sa iba hrajká a celý je mokrý 😉 😉 😉 ale pokial má dosť ťažké plienky tak to neriešim..... 😉

desszi
7. máj 2011

@rolak doverne poznam to o com pises 😉 tiez som to istu dobu riesila riedenim mlieka. Neviem ake UM davas, ale ked ma tvrdu stolicu, skus zmenit. Mam skusenosti, ze sunar zvykne zapekat, nutrilon nam osobne nerobil dobre. Nam sa najviac osvedcila Beba 🙂

desszi
7. máj 2011

@dajna11 ahooooj 🙂 😉