Chcela by som osloviť laktačne poradkyne. Dcérka má 7tt, je plne dojčena. Doteraz sme nemali problem avšak v poslednej dobe keď ju dojčim rozčuľuje sa na prsniku. Neviete mi poradiť prečo?
Tiez nie som lp, ale skus nosenie v satke alebo klokankovat. Moze sa zlostit, ze tecie malo, ale i vela. Ak malo a je hladna, tak treba castejsie prikladat (do max 3 dni by sa to malo upravit samo) papat vyvary (slepaci, hovadzi ...) pit caje na laktaciu, a este mozes jest aj perniky 😉. Pernikove korenie tiez moze napomahat laktacii. Nejedla si nejake jedlo s cesnakom pripadne nezacala si brat nejake lieky? Aj na toto mozu deticky reagovat.
@katharines dnes som si dala hrianku a potrela cesnakom. Samotny cesnak som nejedla len v takejto forme. Môže to byť z toho?
@adelka1701 Pisala si, ze sa to stava v poslednej dobe, to si myslela dnes? Ano aj tak cesnak moze prejst do mliecka. Niektorym detickam to nevadi, no ine mozu reagovat na zmenu chuti mliecka.
@katharines nie trva to uz asi piaty den na stravu si davam velky pozor akurát ta hrianka ktoru som včera zjedla. Ale to v podstate som ani ten cesnak nejedla len som ho mala potrety na hrianke
Tak to nebude z cesnaku, i ked i na hrianke sa ho vie dost zachytit. A kocikujes alebo nosis dietatko v satke?
@katharines kocikujeme vonku kazdy den. Doma kocik nepouzivam lebo zaspi v hniezde pokojne. A satku nemam
Mozes si ju pozicat pripadne vhodny nosic - napr. tula free to grow (i ked na take male babo neodporucam, ale lepsie ako nic) a uvidis.
Alebo skus si prilozit malicky v plienke na seba, koža na kožu. Malinkej zakri chrbatik.
@katharines praveze ja jedine vecer a v noci pouzivam perinku a tak aj kojim. Inak cez den perinku nema vobec a kojimju tiez bez nej
Ona sa pyta na dojčenie nie nosenie preboha. Najpravdepodobnejsie je ze naozaj slo o zly tok mlieka, tak ako sa rozbieha a ustaluje tvorba mlieka po porode aj po sestonedeli sa meni hladina hormonov a preto sa moze tvorba mlieka na chvíľku znova rozhadzat preto treba dietatko pravidelne prikladat a dat tomu par dni ako na zaciatku 🙂
@arthemiis ďakujem pekne za radu tiez si myslim že to bude tým lebo dnes na poradni mi dr vravela že po šestonedelí sa menia hormóny a že bábo sa bude rozčuľovať ale že to prejde
@adelka1701 nie som laktacna poradkyna ale mala som tiez ten problem.moze to byt slaby tok mliecka , ja som brala bylinky senovku a benedikt asi tak 3balenia som vybrala .a potom sa to upravilo.