6 týždňové dieťa nepriberá

regi11
27. jún 2017

Ahojte,mala je narodena o 3 tyzdne skor,v nemocnici mala silnu zltacku,bola spava,malo papala.Celkovo po prichode domov som si vsimla ze mam malo mlieka a tento problem pokracuje.Mala ma 6 tyzdnov a lekarka zistila ze hoci ju kojim tak za tyzden nepribrala ani gram..Ked ju kojim cca 2 min.pekne taha a vidim ze preliguje a potom ako keby uz nebolo mlieka.Kazala ze ju mam zacat prikrmovat..Vyskusala som vselico mozne aby sa mi zvysila tvorba mlieka ako napr.zaprazene polievky,vtacie mlieko,vineu,vela vody caje pre kojacie matky,caro,ale prsia stale nemam naliate.Zacala som uzivat benedikt lekarsky a senovku grecku 3x po 2 kapsuly z jedneho aj druheho..beriem to 5 dni a vysledok ziaden.Viete mi niekto poradit?Uz stracam nadej ze budem mat dostatok mlieka .Dakujem

zlaticko118
27. jún 2017

Myslim ze je este nejaky sirup na podporu laktacie ale neviem ako sa vola skuste sa opytat v lekarni. Senovku a benedikt by som uzivala dalej kym zaberie moze to chvilu trvat. A vraj laktaciu podporuje aj odstriekavanie mlieka, caste telo na telo s babatkom, a castejsie prikladanie. Hlavne musi byt aj mama v pohode.
Ak vsak nic nezaberie urcite nezufajte vela deti bolo odchovanych na UM a su zdrave a spokojne.

1988majka
27. jún 2017

Skus kontaktovat laktacnu poradkynu z mamila.sk. Urcite pomoze. V skratke - alfa a omega je spravne prisatie a kontakt koza na kozu /spravne prisatie najdes aj na spominanej stranke na fotkach a videach a kontakt koza na kozu okrem ineho znamena ze sa daj sa s nahym hrudnikom do polosedu opri si chrbat malu vyzlec do plienky a poloz bruskom na seba takto si lezte oddychujte ak by bola zima prikryte sa plienkou alebo lahkou dekou - zvysi to tvorbu mlieka aj zaujem o pitie/. Pripadne nos v satke cez den aspon doma ked je vonku tak horuco. Zrus cumel flase a klobuciky to je megadolezite. Senovku a benedikt takto pokracuj aspon par dni. Caje +- ak ju neboli brusko tak OK. Koj vzdy ked len trochu prejavi zaujem a pri kojeni stlacaj prsnik / tiez najdes na stranke mamila - aby mala rychlejsi tok mliecka/ a striedaj. A kedze nepribrala naozaj asi treba dokrmovat ale najlepsie popri kojeni dokrmit cievkou / je to narocne ale laktacna poradi je to cesta k tomu aby si nestratila mliecko/. Da sa to zvladnut. Drzim palce.

aaf
27. jún 2017

Jednoduchá rada ktorá funguje velmi rychlo-nechaj ju na tom prsníku len toľko kolko počuješ ze pekne pije,t.j. tie dve minuty a potom prehod na druhy a opakuj dookola v rámci jedného kojení kym ti mala chce este jesť....a takto každé jedno kojenie.cca do 2-3 dni sa to zatial u každého koho poznám a kto tak postupoval úplne v pohode rozbehlo.nic nefunguje lepsie ako to ze tvoje telo dostáva signál ze potrebuje tvoriť mlieko lebo je dopyt...tak snad pomoze

zlaticko118
27. jún 2017

@regi11
@1988majka
Nic v zlom ale to s tymi klobucikmi je riadna blbost. Mamila je silny odporca a mna to akurat tak dobre vydeptalo, mala nervozna, ja nervozna takze diki mamila. Do 4mesiacov som ich pouzivala pri kojeni lebo mi mala do vtedy nevedela chytit bradavku nech som sa snazila akokolvek. Od 4 som kojila bez nich cela stastna ze sa to podarilo a do dvoch mesiacov som prisla o mlieko a nebolo to sposobene klobucikmi.
Tod moj nazor a skusenost mamila vs klobuciky

1988majka
27. jún 2017

@zlaticko118 ja mam zas opacny nazor aj skusenosti s mamickami ktorym sa nepodarilo kojit bez klobucikov nedokazali kojit viac ako 3 mesiace. kedze s klobucikom sa neda dosiahnut normalne prisatie a produkcia oxytocinu a prolaktinu.

zlaticko118
27. jún 2017

@1988majka:
Moze byt na tom nieco pravdy, nebudem tvrdit ze nie.
Len si nemyslim ze zena ktora pouziva klobuciky je odsudena na to ze nebude kojit dlhsie ako povedzme 6mesiacov. Su zeny ktore snimi koja aj cez rok a zeny ktore koja max 3 mesiace a pridu o mlieko. Moj nazor je ze to plati aj pri normalnom prisati babatka na prsnik, lebo tam zohrava rolu viac faktorov ako len spravna stimulacia bradavky pri sati. 🙂

siska53
27. jún 2017

@regi11 mozoje zle prisata,mozno nie.... Skus este popri dojceni aj odsavat - naraz- cize na jednom dieta,na druhom odsavacka.. Mne pomohlo pri laktacnych krizach a v case,ked som.potrebovala odsat do zasoby. Necakaj,ze odsajes neviem kolko,babatko ma iny tah ako odsavacka. Ale na stimulaciu je to dobre..