6 mesačné dieťa nechce piť umelé mlieko. Môže obyčajné?

vera999
1. feb 2011

Dobry den
Sestrina dcerka odmiera pit akykolkvek druh mlieka umeleho. Vyskusala vela druhou,aj cukor :O),ale nic nezabera. Doktorka jej povedala ze ked papa nieco ine tak je to v poriadku. Chcela by vyskusat obycajne mlieko. Je to vhodne? Dakujem

bambi2
1. feb 2011

no kravske by som nedavala v ziadnom pripade... podla mna to je este skoro...

fizicek
1. feb 2011

nas maly v 5.mesiaci zacal uplne odmietat moje mlieko,aj umele - vypil tak,ze 30-40ml na jednu davku a vyskusali sme vsetky.napokon sme uspeli s humannou.skusali ste?a obycajne babylove?u kamoskinho maleho zabralo. my sme skusali davat do mlieka aj trocha granka,alebo skoricoveho cukru a troska to zabralo na 1-2davky🙂, potom zas nie...inak,on ma teraz 19mesiacov a furt ma take "strajkovacie" obdobia,ze nechce jedavat🙂 vtedy som bola zufala,ale teraz uz to neriesim..neboj,ked doktorka povedala,ze je to ok,tak jej ver..ved ona mozno nejakemu mlieku na chut pride,ôen skusajte

benne
1. feb 2011

Moja začala mlieko odmietať v 4m.. papala iné, plus kaše a jogurty, a po 3 m sa úplne samozrejme k mlieku vrátila.. je to iba prechodné obdobie a akékľvek mlieko bude podľa mna odmietať.. je vhodné nezačať s kravským mliekom aspon do 1.roka

stanislavao
1. feb 2011

kravske prevarene mlieko by mohla skusit. mojaj sestra ho pila skoro od narodenia, lebo umele nechcela a zije. nic jej nebolo z neho. sice to bolo pred 20 rokmi, ale zmenili sa len nazory a nie ludia a organizmy. teraz sa hovori, ze to sa nesmie, hento sa nesmie, ale ked by ine nechcela, tak nech pije kravske. neviem, ci by kozie bolo vhodnejsie. to by sa bolo treba opytat viacerych pediatrov, ze ake maju na to nazory.
alebo aj ine, trvanlive plnotucne, alebo v mierke pol na pol plnotucne apolotucne, ale istotne prevarene
a uvidi, ci nebude mat alergiu. to doktorka povedala asi trosku blbost. ved take male babo musi este mlieko. nech skusa.

lumimi
2. feb 2011

mne stále moja mama hovorila ako sestra ked bola trojmessacná bola v nemocnici,a dali ju mame domov len pod tou podmienkou ze jej zozenie banány - tiež nemohla mlieko.
som za názor ze do prvého roka urcite nie kravské mlieko - detské črievka ešte nie su uplne vyzreté a mnôže dojst k preniknutiu bielkoviny z kravského mlieka a imunizovat dieta - to potom može začat vyrábat protilátky ktoré skrížene reagujú s bunkami pankreasu, ktoré produkuju inzulín a dietatu to uplne zničí tieto bunky a je na svete cukrovka.

raa2
2. feb 2011

aj moj maly odmieta mlieko, uz dlho, vypije max 60 ml za den, odstavil sa v 3 mesiacoch, potom este do toho pol roka pil nutrilon a od 7m to islo s mliekom dole vodou..papa jogurty, kasu a teraz mu chuti aj syr...tiez som kadeco poskusala, aj cukor, aj kase a nic nezabera. kravske mu zatial nejdem davat. kazdopadne treba to mliecko stale ponukat...

kaja73
2. feb 2011

vyskušaj kasu Sinlac,je riedka,takmer ako mlieko a ma podobne zloženie,len bielkoviny su z ryže a svetojanskeho chlaba.Moj bol len na nej skoro mesiac,pretože on ma na mlieko alergiu a mali sme dlho problem ake mlieko mu dat.

miroslava124
2. feb 2011

Moj prvý synček začal mlieko odmietať v 3 mesiacoch nechcel žiadne um, davali sme mu také kašičkové alebo krabičkové myslím od nestle..to mi pil asi do 5 mesiaca potom odmietal normálne tiež nechcel tak sme dávali ochutené mlieka potom monte asi od 7 mesiaca aj to len 2 krát denne vtakom polospánku inak mlieko nevypil. Jogurty takisto nechcel jedine termixi. Okolo 9 mesiaca nepil už žiadne mlieko v strave ho však prímal dosť. Teraz má 3 roky a asi pol roka mu ide mlieko na chuť..skor preto že mi ho pijeme a on sa opakuje 🙂

lucinka011
2. feb 2011

Ahoj, možem ti pomoct akurát moju skusenostou. Moja dcerka prestala pit mlieko ako 3 mesacná. Nechcela sni to moje a ani umele. Chodili sme od jdných dverí lekárov ku druhým. Nikto nechápal. Boli sm aj v nemocnici koli tomu. Robili jej všetky možne vyšetrenia-no všetko bolo v poriadku. Pretrpela som si vtedy hrozne peklo. Dnes je to už oky- dceka má dnes 19 mesiacov od jej 3 mesiacov nevypila ani kvapku mlieka¨žiadneho( skušala som aj kravske aj z obchodu po dohode s lekármi) Riešila som to náhradou mliečnymi kašami a jogurtami. Chcem tým všetkým napísat že nikedy to fakt nejde aj ked človek velmi chce...je zbytočne sa stresovat...a pokila bude papat ine mliečne výrobky treba to nechat tak...a byt radi že papaju aspon to....

sofia2008
2. feb 2011

moja mala takisto nechce pit mlieko, ani moje, ani umele..pije jedine, ked spi..este stastie, ze o dva tyzdne zaciname s prikrmami a ze pribera 🙂 je to hrozny pocit, ale co narobim 😒

okulka_db
20. dec 2017
Používateľ okulka_db je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od okulka_db.

No v ziadnom pripade by som malemu babatku nedavala kravske mlieko, ak to inak nejde tak proste skusat a skusat ine umele mliecko.

zuzana_kov
23. dec 2017
Používateľ zuzana_kov je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzana_kov.

Presne tak, moja tiže odmietala, a potom sa nejak rozpila, teraz jej chutí Sunar complex, ten je za dobrú cenu a má super zloženie. Za skúšku nič nedá.🙂

okulka_db
26. dec 2017
Používateľ okulka_db je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od okulka_db.

@zuzana_kov Ano, ten som davala aj ja par mesiacov ale premium, potom sme presli uz na tuhe prikrmy takze to bolo v pohode.