6 mesačná dcéra odmieta mlieka a papá iba tuhú stravu

milenavitova
24. feb 2012

Moja dcera ma skoro 6 mesiacov uz mesiac odmieta mlieko nevipije ani kvapku inac podavam france light ;; zato prikrmi miluje zemiaki zeleninu a meso mixovane ;;;nechce ani mliecne kasicki ;;;puding si sem tam da ;;;; neviem ci je to v poriadku ak nepije uz mlieko zato uz papka vsetko;;; ale nic mliecne nechce dakujem

31majka12
24. feb 2012

@milenavitova tak toto mame presne my...len s tym rozdielom ze mne maly nespapa umele mliecko...ale moje materske si pyta aj ked len na noc...ale ine nechce.
kontaktovala som pediatra,tak povedal ze ho nemam nutit,ked nechce,tak mu mam davat to co chce papat a na pitie nesladeny caj ,prevarenu dojcensku vodu,alebo obcas caj hipp.
moj maly uz tiez papa polievocky,kasicky,roztlacenu zeleninku,vsetko mu chuti...akurat brokolica ho naduva,aj vyzivky mu davam obcas na veceru alebo stavu z jablcka...
Taky maly papkac.
Dokonca poznam dievcatko ktore ma uz teraz 10mes,a ono uz od 3 mesiaca nechcelo mliecko...
Neviem ci mozem poradit ale malinky mi spapa mliecko,kde ma rozdrvene detske keksiky nestle,,a tak to spapa...
Drzim Vam palce...nech papa a pribera babatko aj Vam

sofia2008
24. feb 2012

@milenavitova my sme mali to iste, nepila mlieko od 4m, pila ho iba v spanku, tak sme fungovali do 1 roka!!! prikrmy v pohode papala, ale mlieko nie, tak sme nenutili a ked mala rok, tak sme kupili Hami a vyskusali dat a vypila v pohode a pije dodnes..robila som jej kasicky s UM, zemiakovu kasu s UM atd..

sea23
24. feb 2012

presne,ako sme zacali papat prikrmi,coraz castejsie odmieta m cez den mliecko,pije ho iba rano a v noci...ale neboj,ja som odchovana na caji a je zomna riadna babizna🙂

mmmarta
24. feb 2012

A co mam robit ak cez den mlieko nechce, ale viem ho k tomu prinutit, blbe ze, ale nevie pit ani z flasky ani z naustku, jednoducho sa s flaskou hra. CO teraz?Bojim sa, ze ak mu nedam mlieko z prsnika tak bude dehydrovany.

adamcek
24. feb 2012

Moj maly tiez odmietal mlieko od pol roka,nechcel ani materske ani ziadne ine (a to som vyskusala niekolko druhov). Myslela som si,ze nemoze byt este uplne bez mlieka a tak som skusala rozne finty,napr.v noci namiesto caju dat mlieko,ale neoklamala som ho. Nakoniec som to povedala pediatricke a ona mi povedala,ze ho nemam nutit. Deticky vraj zacinaju od pol roka rozlisovat chut a urcita skupina deti si mlieko jednoducho vypusti z jedalnicka. Urcite obdobie sme boli uplne bez mlieka,neskor sme zacali jest nizkotucne jogurty,este neskor syry a asi dva tyzdne je tomu ci si vypýta sem tam mlieko,ale vypije max.deci. Tolko moja skusenost.

lenka311
24. feb 2012

@milenavitova apoň do roka by to mlieko malo tvoriť základ stravy... skús rôzne druhy UM, prípadne kaše, mne napríklad milovala Hami s rôznymi príchuťami.... ak nie, skús jogurty, proste aspoň do toho roka by to calcium mala do seba dostať či už v podobe mlieka jogurtov alebo syrov..... keby mala po roku nič nepoviem, ale 6mes.... je málo na to aby nejedla nič mliečne....

katka121
24. feb 2012

@milenavitova moj maly to isté - ale ja som kojila do roka - vtedy mi lekárka povedala, že ak papá syry, jogurty, kaše, pudingy tak je to O.K. a nemám s tým zaťažovať. poradila mi aj jednoduchý dezert: z pol litra mlieka uvaríš zlatý klas, pridáš lyžicu masla a cukor. Keď to vychladne primixuješ tam kocku tvarohu - vznikne ľahučký dezert bez konzervantov ... malému moc chutil..... skú pomaly pridávať takéto mliečne výrobky, viem že Tvoj je ešte malý ale skús postupne.............. inak viac ako 60% ludí je alergických na mlieko - hlavne aziati

31majka12
25. feb 2012

@mmmarta tak mu davaj prevarenu vodu...dojcensku ,cajiky ,aby nebol dehydrovany

mmmarta
26. feb 2012

@31majka12 rada by som mu dala aj cajik aj vodu, ale on mi ju z flasky nevypije, on to totiz nevie, ani z naustku jedine mu tu vodu dat lyzickou ale to je vzdy cely mokry a musim ho prezliekat, potesila by ma rada ako ho naucit pit z flasky ale bo naustku.

koralinka
26. feb 2012

ako keby som nás čítala, malá toto začala robiť tento týžden, doobeda zje výživu, naobed príkrm, poobede kašu a potom jej už nemam čo dávať - navečer jej dávam ešte banán, ale jednoducho pros ani vidieť ( do pol roka bola len dojčena) a ani UM, dokonca ani pred spaním nechce - až v noci ked sa prespí a ešte nadráno, čiže za celý den aj noc vypije asi 3krat mlieko

a jogurty som jej ešte nechcela dávať z dôvodu konzervantov éčok a pod. - akurat minule bolo v jednom časopise čo všetko obsahujú detské jogurty 😖 má skoro 8 mes. ale asi budem musieť zaviesť aj jogurty

31majka12
26. feb 2012

@koralinka preco detske?
ved co tu citam tak mamicky davaju biely jogurt

31majka12
26. feb 2012

@mmmarta moj maly ked mal prvykrat v ustach naustok,tak sa len hral,dasna si suchal ale ked som mu stale dokola hovorila,ze ked chce aby mu odtial nieco islo,musi tahat...a akoby ma posluchol,a tak si potiahne a hra sa..znova potiahne... 🙂

koralinka
26. feb 2012

@31majka12 kúpila som jej od nestlé sú to 4v balení banánové tak som zvedava biely by mi nejedla ona je naučena na fajnové sladké 😠

estterka
26. feb 2012

@koralinka na sladke? 😕

31majka12
26. feb 2012

@koralinka tak to skoro ucis na sladke...mne maly zas sladku kasu vypluva...
a nesladenu zje v pohode.

poussin
26. feb 2012

Mne sa mala v 7 mesiaci sama uplne odstavila od prsnika. UM Nutrilon papala, ale prsnik uz nechcela. I ked som ju do toho tlacila odmietala ho. Zacalo sa to postupne, odvtedy ako som zaradila tuhu stravu.. 🙂 Kazde dieta je ine a ma svoje potreby.

Na druhej strane dieta potrebuje tekutiny. Ak jej nechuti France Lait tak skus inu znacku a ak ani to nie treba jej davat cajiky alebo ovocne stavy aby mala dost tekutin.

poussin
26. feb 2012

@mmmarta Skus tuto znacku - Tommee Teppee. Ja som ju pouzivala ked som kojila a prikrmovala. Dudlik je prisposobeny na striedanie dojcenia a krmenia z flasky. Nedam na to dopustit. http://www.mall.sk/kojenecke-flase/tommee-tippe...

karamel
26. feb 2012

@mmmarta alebo skus cez obycajnu slamku🙂 dieta to bude brat ako hru a pritom ti volaco vypije🙂

koralinka
26. feb 2012

@estterka
@31majka12 neučím, do 6 mes bola plne dojčena, potom som začala zavádzať výživy - doma uvarenu s minimom cukru-lebo kvôli tomu aby vydržala a kaše som hlada tie najmenej sladké, napr. od nestlé je sladšia ako od nutrilonu, začala mi teraz aj príkrmy-polievky a cez den jej dám do ruky chrumku, nikdy nie keks/piškotu, ale jednoducho má radšej výživu alebo kašu ako polievku, no čo zabijem ju? má 75 cm a 7,5 kg - skoro 8 mesiacov, takže nie je ani tučko

estterka
26. feb 2012

@koralinka nejde o to,ci je tucko,ale sladit polrocnemu dietatu? moja ma 18 mesiacov a netusi,co je to cukor a nechyba jej to.nie je to moc zdrave a neviem,preco kvoly cukru by mala viac vydrzat..velmi zvlastne.

koralinka
26. feb 2012

@estterka ale ja som nikde nenapísala že sladím 🙄 alebo že jej pchám cukor preboha - ved v tej kaše je - tak čo ho mam ako vybrať? taktiež pije iba čistu vodu - necukrovim jej ju, taktiež nesolim ani pod. - ale kaše ja jednoducho sladšia ako príkrm - a NECUKROVIM JEJ JU TEN CUKOR JE TAM V NEJ

koralinka
26. feb 2012

@estterka a aby tá výživa vydržala - zakonzervovana - nie aby mala bola hyperaktívna

estterka
26. feb 2012

@koralinka existuju kase aj bez cukru 😉 ty si sama napisala,ze je fajnova naucena na sladke..co je dost zvlastne pri tak malom dietati..

koralinka
26. feb 2012

@estterka na sladké nie na cukor že je nasypem do misky cukor a papaj, hovorím poslednýkrat - kaša je sladšia ako príkrm a jednoducho lubi viac kašu ako zeleninu.

estterka
26. feb 2012

@koralinka a z coho potom ma vitaminy? mne je to jedno v podstate,len je mi je to zvlastne 😝

koralinka
26. feb 2012

vitamíny má z výživy, resp. na desiatu dostava jablko(z našej záhrady ked sa už teda bavím o zdravom jedení) alebo banan, a príkrmy mi denne jeden zje - či už zeleninu s mäsom alebo iné+doteraz dostavala oddomna v MM, preto teraz ked odmieta MM aj UM - som z nej zúfala lebo bez mlieka ju nechcem nechať ešte je mala

akože ako mám 8 mes dať ešte vitaminy? kupiť krabičku vitaminov hello kitty?

estterka
26. feb 2012

@koralinka no ale ved ked ma strajk v dojceni,to sa da riesit 😉 len cukor by bolo fajn u takeho maleho drobca vylucit uplne-ono v tych kasiach-komercnych je presne preto,aby to deti jedli a rodicia kupovali. da sa kupit kasa-cisto len obilninu obsahuje a ty ju doma vo vode uvaris a dochutis sama ovocim napriklad. a vies co obsahuje,nie je sladena a je domaca 🙂

tinka648
26. feb 2012

Ja nasu malu kojim uz len rano a vecer (zatial tak zaspava na noc). Mame 8,5 mesiaca a chcela by som ju uz odnaucit zaspavat na prsniku. Poradte ako na to?
Taktiez, doktorka mi poradila jej cez den davat aj UM aby mala trosku viac "zahustenu" stravu (viac kalorii) no ale zatial mi maximalne odmieta UM. Vypluva flasticku z pusy akonahle citi, ze to je UM. Mozem pripadne zmiesat materske mliecko & pridat UM aby bola viac zasytena, a skusit ci jej to bude viac chutit kedze tam bude citit moje mliecko? Alebo je to hlupost? Nie je to urcite "vo flaske" pretoze moje mliecko z flase vypije raz-dva cize je to v UM.
poradte prosim.

edie63
26. feb 2012

@koralinka vyskusaj naozaj tie kase, co ti radi @estterka. 🙂 moja dcera tiez milovala instantne kase (nutrilon, hami a spol.), potom som objavila instantne kase v bio obchode (ryzova, kukuricna, ryzovo-pohankova a pod. kombinacie), neobsahuju cukor, len zalejem mliekom a pridam banan alebo jablko (prip. ine ovocie, len teraz v zime velky vyber nie je), dcera ich miluje (ona bola do roka kojena, odvtedy odmieta vsetky druhy UM, tak uz pije kravske mlieko). Robila som jej obycajnu kukuricnu kasu, kasu z ryzovych vlociek, z ovsenych vlociek a pod., a chuti jej (ona je tiez dost fajnova). 🙂

koralinka
26. feb 2012

@edie63 ale ja nemám problém s tým, že malá papá kašu takú akú papá ale to že zrazu prestala mlieko a ja jej nemam aké dať - pretože tú kašu papá už dva mesiace a všetko bolo OK a zrazu skrat a jednoducho - ona nechce mlieko-žiadne ani moje ani UM a pochybujem, že by to bolo zrazu teraz po 2 mesiacoch jedenia kaše