5 mesačný syn nechce fľašu

lula7878
23. aug 2012

Ahojte,

moj maly ma 5 mes a uz mu mliecko nestaci, nepribera a to kojim kazde 2h
aj v noci kazde 1,5-2h
ma uz vyssie naroky proste, riesila som to s doktorkou, ze je to normalny jav
telicko uz potrebuje viac ako dostava len z mojho mliecka
na prikrmy je ale este skoro ale v krajnom pripade zacneme skor ako v ukoncenom 6. mes

mam tommee tippe asi 10 flias a 10 cumlov 🙂
ked sme museli prikrmovat do 1 mesiaca tak mu fľaša nevadila - od 1 mes je cisto kojene dieta
Kupila som teraz teda nove cumle, novu avent flasu, k nej asi 3 cumle
avent poharik srkaci, dm poharik srkaci a nic
najprv totiz 3-4 dni pil aj z TTippe flase ale zrazu ako keby utalo a ani za svet uz asi tyzden
takze zatial je riesenim len kasa na veceru a okrem tej kase kojim ako diva 🙂
ale aj tak spi max 2,5-3 h
ale aspon uz pribera

rada by som predsa len to mliecko doplnala ale poradte ako, ked ziadnu flasu ani cumel na nej nechce?
krik odtahovacky odtlacanie flase uplny boj
prso a je spoko najviac 🙂

vraj ma daj flasu niekto iny aby necitil moje mliecko ale kedze som sama je to trochu problem
alebo len skusat skusat a skusat ponukat flasu 🙂
Skusala som 3 druhy mlieka Nutrilon beba a france lait
nutrilon vadil najmenej myslim

dakujem!

blumka
23. aug 2012

ak ma maly uz 5 mesiacov tak mozes zacat prikrmovat a nemusis ho trapit s flasou a umelym mliekom 😉

karchinka
23. aug 2012

a zkoušelas MAM flašku nebo alespoň savičku (měla by pasovat na avent flašku), jsou jiné než avent a fakt příjemné, hodně maminek si je pochvaluje... jinak nevím... ale my už přikrmujem, a to teprv budem mít 5 měs.- ale každé mimčo je jiné, ten náš už fakt příkrm vyloženě vyžadoval (taky jsme dneska našli první zub :D)

lula7878
autor
23. aug 2012

MAM skusim! dakujem!!! ak ani to uz nie tak ostaneme pri kasi a postupne prikrmy 🙂
ooo tak to gratulujeme 🙂 my sme zatial bez zubka 🙂
dakujem

maslenka47
23. aug 2012

MAM cumliky nepasuju na flase Avent, takze ked tak urcite celu flasu. A u nekojenych deti sa zacina s prikrmami od 4teho mesiaca, takze ak nestaci, a UM z flase nechce, tak smelo do toho. Ved vravis, ze uz papa kase - to je tiez len prikrm ;). Ked nechces este robit pokusy na zelenine, skus zemiakovu kasu - uvareny zemiak som nechala vychladnut, rozmackalaa a miesto normalneho mlieka som davala UM.

lula7878
autor
23. aug 2012

zemiak a zeleninku este pockam tyzden dva
kasa ako vravis je uz prikrm ano, ale aspon najblizsi mliecku 🙂
dakujem za vsetky infošky
zas som mudrejsia 🙂

ankaevka
23. aug 2012

@lula7878 niekde som čítala, že kojenie každé 2 hoďky počas 24 hodín je v poriadku a postačuje potrebám bábatka. A to ti plače po kojení a ešte by papkal? Raz nám vyšla poradňa hneď po týždni a malá pribrala na váhe 60g, lekárka povedala že je to úplne v poriadku a vôbec sa nemám stresovať. Išlo o to, že už v tej dobe vážila viac ako iné bábatká v príslušnom mesiaci, takže ak už ti váži celkom slušne, tak sa nemusíš pre to trápiť, že zrazu málo pribral. Ja som malú plne dojčila od začiatku a príkrmy som jej skúšala dávať už od ukončeného štvrtého mesiaca vždy s trojdňovými pauzami. Takže po ukončenom šiestom mesiaci som vedela, či na niečo nereagovala bolesťami bruška alebo nejakou alergickou reakciou a išli sme naplno už každý deň so zeleninkou 😎 .

majka1981
23. aug 2012

preco si myslis ze Ti neprospieva a mliecko nestaci? ake priznaky ma?
v tomto veku uz kludne mozes zacat prikrmovat zeleninu, ak si naozaj presvedcena ze mlieko nestaci. ale ver mi, ze staci 😉 . ja by som radsej dala zeleninu na miesto UM, lebo bude menej a menej mliecka.
co sa tyka casteho kojenia, tak kazde 2 hodiny nie je take zle - ved si vezmi ze je horucava a dieta potrebuje tekutiny!

kimmie
23. aug 2012

@lula7878 Mas zlateho chlapceka, mozem sa spytat, kolko vazi?
Urcite mas vela kamaratok ktorym deti prespia celu noc, ale vseobecne pravidlo je ze do roka sa dobre nevyspis. Moj ma teraz 7 mesiacov on do zaciatku 5 mesiacov jedol cez den kazdu hodinku (ja ho kojim), v noci obcas potiahol aj 4 hodiny ale vacsinou je kazde 2 hodiny hore. Pribera dobre, ale on je taky hlados. Teraz uz cez den papa kazde dve hodinky uz aj prikrmujeme ale to vzdy asi 3 krat oblizne lyzicku a ma dost, on skor cucka na osupanom jablku, varenej kukurici na klasku a tak.
Teraz mu napriklad ide prvy zub, vcera sme mali prisernu noc ale dnes rano som si vsimla malu dierku v jeho dasne, takze asi kvoli tomu. Ja by som urcite pokracovala iba v kojeni, Tvoj maly vyzera velmi zdravo. Urcite to ocenis ked nejake chripky na jesen pridu a Ty mu budes moct pomoct so svojou imunitou.
Moja susedka ma malu na UM a aj tak sa jej v noci budi kazde 3 hodiny a to ma 2 roky.
Pripadne si skus pospat cez den, nastastie sme na materskej. Ja si neviem predstavit ze v niektorych krajinach zeny s babatkami pracuju.

karchinka
23. aug 2012

@maslenka47 my máme většinu avent flašek a dvě MAM a teď jsem zkoušela ty cumlíky-savičky MAM a pasnou do aventovských flašek v pohodě, dokonce tam hezky sedí 🙂

maslenka47
23. aug 2012

@karchinka tiez mame doma oboje, oni tam pasuju ale netesnia.. alebo mam nejaky iny druh 🙂

eeffka
23. aug 2012

@lula7878
Moja má 6 mesiacov a vyskusamych asi 5 flasiek,ale som s ňou vybabrala,po kasi potrebuje napit a pytala cicku,tak ma naoadlo a aj vodu jej davam lyžičkou a vypije. Z flase nie.

sendy182
23. aug 2012

@lula7878 no tak chce len mamine mliečko......a môžeš začať pomaly prikrmovať......fľašu mu nedávaj vie koľko potrebuje mliečka....ani môj mladší syn nechcel fľašu vôbec plne kojený a dosť dlho......keď mu dávaš aj v noci mlieko tak budeš mať dosť mliečka neboj......nie každé dieťa rovnako rýchlo priberá .........niektoré v šiestom mesiaci viac rastú......možno aj z toho tepla mu nechutí rovnako papať.....zúbky..... je veľmi zlatý...... 🙂

olusenka
23. aug 2012

Já bych taky kojila, co to dá. A nedávala UM lahví. Asi chce prostě tvoje mléko. Je normální, že v tomhle věku přibírá málo. nepíšeš kolik měří a váží, to je důležité. Taky je důležité, zda počůrá dostatek plínek, zda je celkově spokojený a zda nehubne. Pokud je z této strany vše OK, tak bych si nedělala starosti. Měsíc bych to vydržela a za měsíc stejně asi začnete přikrmovat? Jakým systémem kojíš? My si prošli prakticky všemi růstovými spurty, trvalo to vždy pár dní, ale na 6.měsíci jsme měli problémy trvající snad měsíc. Byla to hrůza. Já kojila od jeho narození každé dvě hodiny, a v ten problémový měsíc někdy i každou hodinu.

strapco13
23. aug 2012

@lula7878 nedavaj nic ine , len ponukaj prsnik..ine dietatko nepotrebuje, materske mliecko pokryje vsetko
ale co znamena, ze nepribera..ake ma hmotnostne prirastky? koolko cika a kaka?
dojcenie je voac ako jedlo
v kazdom pripade bolo by dobre skontraktovat sa s laktacnpou poradkynou osobne www.mamila.sk tam najdes kontakty a poradkyna skontroluje dojcenie ukaze ti postupy ako zefektivnit dojcenie

zuzikkaa
25. aug 2012

@lula7878 ja ked som brala nedavno ATB a potrebovala som prerusit kojenie tiez sme mali problem s flaskou,,maly nechcel ani za svet chytit!! tak som si nanho vymyslela fintu-normalne som mu "akoze" isla dat prsnik a ked uz chytal tak sup dudel do pusy,,ale prsnikom som sa mu dotykala licka aby ma citil a fungovalo to....po tyzdni sme sa zase bezproblemov kojili 😀 😀

xmalij
25. aug 2012

deti prochazeji ve 3, 6 tydnu a 3 a 6 mesicu rustovy spurt, to mi rekla doktorka a presne to tak u nas platilo. Ja bych se radeji zamerila na to jak dostat z tebe vic mlicka 😉 a pokryt potreby maleho. Dej si vic klidu, pokud to jde, jez polivky, kojici caje, Ricinus communis z homeopatik a koj co to jde, vsak i na to tvoje mlicko se spravi.
Moje dcera nikdy neprijala lahev s dudlikem, zkousela jsem UM postupne jako nahradu mlicka az odstavim a nezadarilo. Zadne ji nechutnalo a s dudlem nevedela co delat 😀. Sedly ji az lahvicky s pitkem kvuli vode, kdyz jsem v 15 mes. odstavila, zacla pit rovnou Reisdrink nebo Oatmilk s vapnikem.
Davat kasi hned jako prvni prikrm nevidim jako stastny reseni...zacala bych klasicky zeleninou, vek na to ma, dneska se zacina driv i u kojenych deti....

xmalij
25. aug 2012

pisu jak hotentot 🙂...prochazeji rust. spurtem...

annamivo
30. aug 2018

@lula7878 ahoj kľudne prejdite na prikrm, aj náš doteraz -2,4r - nepil mlieko z fľaše asi iba raz, čaj áno ale ak potiahol a zistil že mlieko - ani moje - tak vyplul a koniec... Buď len kojit alebo čaj z fľaše... Inak kojila som do 2,2r 😁... Takže som najskôr dávala Nestlé jogurt od 4 mesiacov, zemiak rozpučeny, rôzne kašičky... a postupne pridávala iné jedlá... Takže hlavu hore, nič hrozné to nie je len viac rozmýšľania a chystania papať 😉

lula7878
autor
30. aug 2018

@annamivo dakujem ale uz ide do skoly 🙂 zvladli sme to 😃

annamivo
30. aug 2018

@lula7878 😂😂😂😂😂 tak to je super 👍