5 mesačné dieť odmieta materské mlieko

fronculka
9. aug 2014

ahojte, maly je po horuckach lebo bol na ockovani do oboch noziciek, uz asi tyzden odmieta pit materske mlieko cez den vobec, v noci si da ale aj tak sa morduje s tym stale sa tlaci aj si pritom popace, malo mlieka nemam lebo mam stale plne prsniky kedze nepije.....vobec tomu nechapem moze mu nieco byt? poradte ma len 5 mesiacov

katarinamarkova
9. aug 2014

@fronculka a co papa cez den?

fronculka
autor
9. aug 2014

@katarinamarkova doteraz papal moje mlieko lenze ked teraz nechce tak som mu urobila kasicku zo zeleniny vymixovanu a tu pekne zje

katarinamarkova
9. aug 2014

@fronculka umele si nezacala davat?
len tak ma napadlo ci si ho hned pred ockovanim alebo tesne tesne po nom nekojila.....mozno si len chudatko spojilo mliecko s bolestou.
ak ano, len trpezlivost 🙂 ono na to pride ze to ta pichacka s mlieckom nema nic spolocne 🙂

monicm
9. aug 2014

@fronculka skúšala si zmeniť polohu?prípadne si nezačala jesť nejakú novú potravinu?

me_to_you
9. aug 2014

Tiez mi napadla chut mlieka...potraviny? Prip menzes napriklad?

fronculka
autor
9. aug 2014

@monicm nie nic nove stale jem rovnako ako som jedla, ani menzes nemam skusim ci to nieje po traume... ☹

anjelik2509
9. aug 2014

moja sa mi prednedávnom sama odstavila...Padol jej 6.mesiac a bum, začala mi odmietať prsník...Odtiahla sa, prehla sa ako luk a mrnčala, že nechce...Nejako sme to ešte potiahli do polky 8. mesiaca a teraz ju už nekojím...A tiež som nemala ani menštruáciu, ani nič také som nejedla čo by mi zmenilo chuť mlieka...Asi vedela, že jej už netreba, že má vitamíny odinakiaľ, tak si to sama stopla...

fronculka
autor
9. aug 2014

@katarinamarkova , @monicm, @me_to_you , @kadri, @anjelik2509, babi aky mate nazor na kravske mlieko? ma 5 mesiacov mohla by som ho s nim prikrmovat?

kadri
9. aug 2014

@fronculka nerozumiem, naco? pises, ze mas dost mlieka. ak si zacala s prikrmami, pokracuj a materske mlieko skus podavat inym sposobom, urcite lepsie ako kravske

luba41
9. aug 2014

my sme prechádzali štrajkom v 4,5mes..trvalo to 3 týždne / takisto som to spájala aj s očkovaním /..za bdelého stavu malá odmietala sa prisať..prisávala sa len v spánku a polospánku.. nestresovala som. nevzdala som to, prešlo to..takže skús vydržať, skús prikladať ked zaspáva, ked spí..takisto som sa bála, či vôbec pribrala za to štrajkové obdobie, ale nakoniec som zistila, že pribrala tak isto, ako ked sa normálne dojčila..
@fronculka

monicm
10. aug 2014

@fronculka na kravské je ešte je podľa mňa priskoro,tu by som čakala aspoň do roka.skús si odsávať a podávať iným spôsobom,tak najlepšie zistíš,či je to chuťou mlieka,alebo sa jej nepáči niečo konkr.ešte mi napadlo,nemôžeš mať ty na prsiach,alebo dcérka v puse kvasinky,alebo niečo podobné?a nechce vôbec mlieko,alebo chvíľočku pije a potom nechce.možno jej nechutí v tomto teple a tak si vytiahne len to predné na uhasenie smädu,zadné "nepotrebuje".prípadne skús predĺžiť intervaly dojčenia.neviem,ako fungujete,ale ak ste fungovali doteraz tak,že si jej ponúkla prsník ked začala plakať,tak ju skús najskôr nejako zabaviť,prebaliť.................. a prsník ponúkni až neskôr.možno ti plačom nedáva najavo už len to,že je hladná,ale to,že chce zábavu.deti sa menia a aj ich požiadavky,rozlúštiť ich občas je ťažšie ako najtajnejšia šifra 😉

luba41
10. aug 2014

@fronculka kontaktuj čo najskôr laktačnú poradkynu a riešte ten štrajk..to sa dá hravo zvládnuť..prsník jej ponúkaj, ale nenúť..skús vystihnuť tie zaspávania, spanie-ked jej nevadí "z čoho a kolko pije"..možno Ti nenápadne klesla tvorba mlieka / dudel, fľaša, umelé naťahovanie intervalov, neprikladanie hned na požiadanie a pod./.. proste vydržať..ak by nepila, tak odsávať a udržať tvorbu mliečka..