5 mesačná dcérka je počas kojenia nervózna

marca1331
6. jún 2014

Mile maminky teraz fakt kazda dobra rada mi bude vzacna 🙂 mam skoro 5 mes.dcerku je kojena ,,ked kojim je nervozna ,uplakana,prisaje sa len ked sa postavim uf aj v noci a cucka len chvilku zas place zas cucka a zas a zas.cely den place som s toho smutna nwm ako jej pomoct,zo zaciatku to bolo super ,pekne priberala,ale uz pribera malo tak od 4 mes .uz papame,tak ju chcem ucit na flasu ,odporucila aj detska dr.ucim ju uz od 2 mes.a nechce vobec a skusila som hami zvracala,sunar nechcela,nutrilon bolest bruska.ani cajik nevypije,uz nevladzem .stale je hladna a nwm ako jej pomoct,dokonca som ju krmila lyzickou,striekackou atd.. Da sa neako ju naucit na tu flasu?? A vystridala som flase s roznymi tvarmi cumlov a nic..

briketa
6. jún 2014

@marca1331 konkretne k tej otazke ucenia na flasku: musi ju co najviac najviac krmit niekto iny, kym si nezvykne. U Teba vonia mlieko a pracuju hormony, logicky flasu odmieta. Ale taky tato, babka, tetka, kamoska, u tych je iba to co je vo flasi.

marca1331
autor
6. jún 2014

@briketa vdaka urcite skusim ked sa vrati tati z prace 🙂

ushuaia
6. jún 2014

@marca1331 u nas to bolo asi takto, v porodnici mi neukazili techniku kojenia (nerodila som na sk, no a bola tam aj recova bariera ). Presne ako pises prisala sa cuckala, hned plakala takto to bolo do kolecka, uz som bola na dne ,nervozna, unavena, proste som nevedela co s nou. Doma sme mali jednu krabicu UM, ak by nahodou...ja pouzivam France Lait, dala som jej flasu na sup vypila 60 ml, potom klud akoby utlo. Pouzivam Avent - ani dudlik iny nechce, tak vsetko som si nakupila u nas na SK 🙂 . potrapil nas aj reflux, zmenila som AR, dnes ma 8 mesiacov...mam problem dat do nej mlieko...cez den pekne papa tak aspon o 22 vypije mlieko.Nemas to vobec lahke, co tak kontaktovat laktacnu poradkynu, alebo ju prosto donuti hlad...tvrdo to znie, ja viem...

ushuaia
6. jún 2014

@marca1331 inak pravda aj co hovori @briketa...ale u nas aj ked citila moje mlieko, po flasi len zahrmelo a to som jej vzdy dala prsnik najskor a vzdy este potom vypila aj flasu...

marca1331
autor
6. jún 2014

@ushuaia no pri prvej to bolo take iste,neukazali nevedela som neslo nam,tak papala bez problemou mliecko hami z flase.ale pri druhej ked som videla ze to ide a kojenie sa mi pacilo bola som stastna a teraz toto som fakt smutna..chcela som kojit sice do pol roka ale bez problemov.ale trapime sa uz skoro 3 mes.

ivanazv
6. jún 2014

@marca1331 napadlo ma, či máš málo mliečka ty, alebo si ona nevie vytiahnut dostatok mliečka....a či je správne prisatá. Určite by som kontaktovala laktačnu por. aspon telefonicky sa poradit s nou.

ushuaia
6. jún 2014

@marca1331 skus kontaktovat predsa len laktacnu, ak nepomoze, mas jednoznacne malo mlieka, mala aj preto place - od hladu, tak by som skusila este vystriedat ine mliecne formuly, a tiez nech ju skusi krmit niekto iny...najhorsie je ze mala citi tvoju nervozitu...juj viem ta pochopit...snad sa nieco podari...

siska53
6. jún 2014

@briketa .na moju nezabralo ani to,ze som,ja bola v nemocnici a mali ju na starosti moj muz s mojou mamou. Nastastie som,bola,prec len 4dni a uz bola na prvych prikrmoch..tvrdohlavo odmietala flasu a iny sposob prepravy mlieka do pusy. Jedine lyzickou,z coho ju zduvalo..ked uz ta maminka musi takto to riesit,verim,ze ona nebude ten pripad,co my.

siska53
6. jún 2014

@marca1331 skus este laktacnu,nech vam,to skontroluje a prip.caje na podporu laktacie ci tie tabletky,ktore ju podporuju..
ak nic,musis verit,ze ked bude velmi hladna,chyti sa..
dovtedy jedine skusat,ponukat. Moj maly sa naucil v 4m.pit z flase,takze to vedel v pripade potreby striedat,ked som,obcas isla prec,alebo s nim na dlhsie von,no mala sa naucila az v roku..a to som,bola 4dni od nej prec v nemocke,natrapili sa,s nou,ze az..

drzim,paste.

luba41
6. jún 2014

podľa mna si len zbytočne kazíš dojčenie...kolko priberá, že je to málo? po 3 mesiaci veľa dojčených detičiek začne priberať menej...prečo by si ju mala učiť na fľašu, ked máš svoje mlieko?sama Ti dáva najavo, že nechce a nepotrebuje prikrmovať...Ty si z toho jej "odmietania" nervozna a to sa prenáša na nu...ked je hladná, asi tuší, že jej budeš nútiť niečo, čo nechce..
zavolaj si laktačnú poradkynu-skontroluje prisatie, poradí, vysvetlí, ukludní.. ak malá ozaj málo priberá a máš menej mlieka tak treba zlepšiť techniku dojčenia a nie dávať fľašu... "dobrá lekárka" , ktorej by záležalo na zdraví Tvojho dieťaťa , by Ti určite neradila dávať fľašu, ale podporila Ťa v dojčení..