Dobrý deň, keď mal maličký cca 1 mesiac, dávala som mu občas troška fenikloveho cajiku, kvôli brušku a dávala som mu ho doteraz, maličký bude mať 4 mesiace. Všetko bolo v poriadku, avšak v poslednej dobe si vyžaduje viac a viac čajíku a papa menej mliečka, v noci v pohode papa 2 krát ale cez deň vymýšľa s čajíkom. Vypije ho naozaj veľa a nechcem mu uškodiť. Chcem sa spýtať ci by nebolo lepšie dávať radsej umelé mliečko namiesto cajiku, popri materskemu mlieku, tak 2 krát za deň.? .. Stále ho ešte kojím. Hlavne nech sa vyhneme tomu cajiku. Ďakujem.
@caroline11 presne radsej cistu vodu ako um 🙂
nepotrebuje ani čaj, ani vodu..on uprednostnuje cumel , pretože už máte pokazené prisatie a cez den ti odmieta prsník-pretože ti tým klesla tvorba mlieka..tak ak chceš dalej dojčit,-zahodit cumel, flašu...za chvilu ti začne odmietat prsník aj v noci..
@luba41 myslela som si, ale vždy som si povedala, že keby sa naučil na fľašku tak už dávno.. Len aj keď sa snažím odnaucit tak to nejde, stále plače.. Ani mliečko nechce.. Tak rozmýšľam ci by som svoje nezačala odsavat, lebo papa pekne.. 🤔
Čaj je sladený?
@caroline11 skús vymeniť čaj za vodu a prípadne vydržať 2-3 dni plaču a len kojiť a kojiť... odsávanie je často cesta do záhuby kojenia
@pribinak úplne máličko, ani to nieje poznať, na to som si dala pozor.. Len mi asi uniklo to, že sa naučí na fľašku.. Aj ten čajík, je skôr len taka pre varená voda.. Len vypije dosť, no a nechcem mu nejak ublížiť.. 🙄
@caroline11 dojči čo najviac v polospanku a spánku, hned po zobudení, pri zaspávaní..tak si udržíš a zvýšiš tvorbu a potom sa chytí aj cez den..ale flaša a cumel úplne preč..tolko, kolko si dieta same vie vytiahnut - nikdy neodsaješ..rozhodnutie je na tebe..
@luba41 niekedy mám pocit že tým čajom sa ukludnuje, lebo skúšam všetko aby sa utisil.. Ale utisi sa len tým čajom.. Inak dokáže plakať aj trištvrte hodinu vkuse... Ked ho priložím tak nechce.. Ale keď je hladný tak sa naje pekne.. Len.. Je viac toho čaju za deň ako mliečka
To bude strajk, ak mu chceš dávať ten caj tak skus lyžičkou ale netreba ani to, treba ho trosku uspať a nakŕmiť, ja som tak s mojim "bojovala" pár týždňov a to nemal žiadny dudel ani fľašu nikdy, teda hlavne si musíš povedať ci kojiť chceš alebo nie lebo sú deti ktorým to fľaša úplne pokazí, držím palce 🙂
@caroline11 nebude priberat a aj tak začneš UM..stále je to tým cumlom-nie že by mu chutil čaj a pod..
@caroline11 Hm, to čo sa zdá tebe máličko, môže byt pre babo dosť. Skús teda nesladít a uvidis či mu bude tak chutiť. Urob aj menšiu dierku do cumlíka aby sa mu ťažšie pilo
S čajom, vodou a inými tekutinami okrem materského a umelého mlieka u takto malého dieťaťa opatrne. Ideálne vôbec nepodávať, ani ak je na UM. Existuje niečo také ako otrava vodou a u malých bábätiek sa to môže stať veľmi rýchlo. Čiže čaj zrušiť, nenahrádzať vodou a len dojčiť, ak v tom chceš pokračovať, môžeš skúsiť odsať a dať z fľašky, ak vám to obom bude vyhovovať.
Chcela by som dojčiť co najdlhšie, to je prvoradé.. Aby papal co najviac materského mliečka. Ďakujem Vám krásne za rady, poskúšam všetky. 😊
No cajik tecie rychlejsie.
Uplne by som to zrusila.
Cisto kojene babo nepotrebuje tak tekutiny mimo materskeho mliecka.
Ak uz chces, tak lyzickou.
Je to namaha vysat mliecko oproti cajiku.
Zrus, lebo kojenie sa ti uplne pokazi.
Nam sa takto nenapadne vkradol cumlik a uplne nezvratne pokazil kojenie.
Nebolo cesty spat.
Drzim palce
@caroline11 Tak ako ti napisala mamicka na zaciatku, pokazene prisatie a neustalym pitim caju z flasky sa to prehlbuje. Prezivate dojcensky strajk. Viem, o com hovorim, mam 2 deti a zazila som to o obomi, so synom v riqdnej sile, trvalo to snad 4 mesiace. Treba trpezlivost, vnutorny pokoj, a psychicke uistenie, ze mas dost mlieka. Mne syn odmietal prsnik, Ani za nic prisat said, no v noci nemal problem. Tak som ho vzdy najskor uspavala, ja som uspavala v nosici, alebo satke, a v tom polospanku som mu prsnik ponukla, a takto me to krasne prekonali. Dnes bude mat uz 2 roky a na svoje mliecko neda dopustit😊. Vyskusajte to. Najdite so svoj sposob, prekonate to
@stanislavicenka Ved práve, že už aj ja mam pocit že už nieje cesty späť, ale napríklad dneska papal pekne, 8 krát za deň.. Ale pred spaním ten čajík musel byť a až potom zaspal, inak sa mi nedá uspať.. Skúsila som všetko.. S tým plačom to len tak nevzdá a ja som zasa ten čajík dala.. Našťastie mal len troska ráno a večer.. Boli sme celý deň vonku, tak tam mu neprišiel na um..
@caroline11 presne tak. Zial flasa mu pokazila prisatie tym padom, je mu pohodlnejsia flasa ako prsnik:(... odporucam uplne vynechat flasu. Kojene dieta nepotrebuje vodu , respektive ja dom uz ku prikrmom dava normalne z poharika plastoveho. Kojene deti vedia hned pit z pohara od narodenia. A teda ak mate pocit, ze caj musi byt, tak taktiez z poharika. Ikea ma super take.. Bolo by skoda, zajst do strajku, ze by odmietal prsnik uplne a takto ukoncit dojcenie...
@caroline11 s tym poharikom od ikei ma @egiginka pravdu 🙂 moja mala z neho krasne pije cajik asi od 5M 🙂 lebo najprv som ho podavala cez taku striekacku a potom som ju vymenila za poharik on ma tak sosacik
@smejko25 sosacik tiez nie je uplne ok pri zacinajucom odmietani prsnika, normalne z pohara, dietatko to hned pochopi... obe moje deti od tych cca 4m ako uz bolo teplo, tak trochu vodicky pili a pekne hned im to slo... v 9m obe uz same vedeli sa napit z pohara, bez drzania mnou.... ale co viem s istotou narodene babatka vedia.pit z pohara, je to pre ne prirodzenejsie ako flasa. Az potom fladove deti maju problem pit z pohara...
@smejko25 ako podla mna ten sosak nie je zbran hromadneho nicenia;))))), ale tym, ze mamicka pise, ze zacina preferovat cajik vk flasi pred prsnikom... tym padom ja ksobne v takej situacii vynechala vsetko co to dojcenie moze ohrozit. A je to skoda v takom malom veku dietatka...
@smejko25 nerobila by som si z toho stres, no moje baby su Januar - Februar a obom som v lete daval trochu vody a po jedle si pytali zapit. A presne je yo dobre ucit pitnemu rezimu, my klop klop s jedlom a pitim sme problem nemali... u nas zase boli ine🙂... ale ako rastu, tak hej male deti nale starosti , vke deti vrlke statosti .. ale urcite dpjcenie vnimam ako velmi , neskutocne obrovsky prudavok skrz imunitu a aj rozvoj mozgu a myslim si, ze aj vztah, ze to maju take usporiadane a ze teraz ako vacsie nemaju problem mi umoznit vela veci a aj dovera tam je.
@caroline11 vymen caj za vodu, um by som urcite nedavala.