4-dňový novorodenec málo papá

1. okt 2024

Ahojte, môj malý sa narodil pred 4 dňami v 38 ty s váhou 2490, teraz klesol na 2420. Od zajtra má vypiť 50 ml mlieka kazde tri hodiny, odsávam mu materské nakoľko aký je maličký hrozne ho to unaví a nenapije sa nič. Problém je že aj z fľašky ledva vypije teraz 40 ml, dnes som mu dokonca tých 40 ml musela rozdeliť na 20 a neskôr znova 20. Proste on hneď zaspí. Veľmi sa bojím že začne chudnúť. Ak teraz nezvláda 40 ml ako má zvládnuť zajtra 50 ?
Vo štvrtok ideme k pediatrovi .... Máte aj vy takýto skúsenosť ?

deti95060810
1. okt 2024

postili vás z nemocnice? ak áno tak je všetko Ok...
moja jedna dcéra v nemocnici schudla z 3300 na 3000 g... pustili nás na 4tý deň a doma sa pekne rozpapala... koľko vypila som nemala ani potuchy, pretože som ju kojila.

sofia1979
1. okt 2024

Len mu dávaj a často sem tam keď zaspinka stuchni. Ú nás napríklad púšťajú z nemocnice až keď zase pri berú detičky na pôvodnú váhu. Moja sa narodila 3240 klesla na 2600 a po 5dnoch nás púšťali mali sme 3280

maryetta
1. okt 2024

Je uplne ok ze schudne na zaciatku. A papa kolko vladze. Ale ak davas materske mliecko nemusis cakat 3 hodiny. Kludne ponukni aj skor.
Skus ale aj ponukat prsnik. Kusok aspon čo-to povytiahne.

kitycat
1. okt 2024

Ukludni sa ♥️

Tiez nas pustali z porodnice s 55ml a doma to bolo ledva 25-30ml ale bolo a pomaly priberala.
Babatko je male a cucanie mlieka ho velmi vycerpava a preto rychlo zaspi.
Je aj vzorec kolko by malo za den prijat ale terqz si nespomeniem

deti95060810
1. okt 2024

keď bude troška väčšie tak mesiac - dva, tak bude priberať okolo 150 - 200 g/týždeň...
nad 200 g je veľa, pod 100 g/týždeň je málo....
jedna moja dcéra nie že málo priberala, ale rovno chudla.... trápila som sa neskutočne.

luxus10
1. okt 2024

a je na flaske dostatocna dierka na cumli? inak za 5 dni klesne vaha novorodenca cca o 10 % z porodnej hmotnosti....telo vyplavuje plodovu vodu...

earlgrey
1. okt 2024

Tiež dcéra mala problém s mliekom...nevedela sa prisať...tak hneď sme prešli na fľašu, samozrejme som odsávala ale mala som hrozne málo mlieka, tak bola dokŕmovaná ešte v nemocnici umelým mliekom...nepustili nás pokiaľ nevypila aspoň tých 50ml...trvalo to hrozne dlho...ona vždy ale vždy spala...tak mi poradili, že keď vidím, že neťahá...mám prstom jemne štúchnuť pod bradu...a takto som to robila a vždy aj počas spánku začala mlieko piť...hoci to trvalo aj hodinu, ale vypila potrebné množstvo...a mohli sme ísť domov...(ináč bola zo začiatku kŕmená hadičkou, lebo vážne žiaden sací reflex nemala)...doma to už bola iné trápenie...ledva 20ml potiahla...mne mlieko úplne po pár dňoch odišlo ale to som neriešila, keďže som sa aj tak rozhodla s tým skončiť, lebo ledva som za hodinu odsala 40ml mlieka...takže bola na umelom mlieku a vôbec ale vôbec ho nechcela...pila vo veľmi malých množstvách...20-30ml...častejšie...ale v menších dávkach...ale na druhej strane musím povedať, že bola kľudná, neplakala, prvé mesiace väčšinou prespala...ale priberala cca 500g za mesiac, tak to lekári neriešili...