4,5 mesačné bábo málo pije

jana208
10. okt 2012

ahojte mamičky. mám 4 a pol mesačnú dcérku, ktorú dojčím. doteraz by bola najradšej na prsníku zavesená celý deň a pomaličky si pila, zaspávala pri prsníku, ukľudňovala sa tak. no teraz asi už dva týždne máme problém s kojením. pije asi 5 maximálne 10 minút a prestane, nechá prsník, začne plakať. neviete čím to môže byť - išlo by jej mliečko pomaly a to ju znervózňuje, alebo vypije teraz za krátky čas viacej mlieka ako keď bola maličká??
ja som už posledné dni zúfala, kúpila som NESTLé - prvú kašičku, a dvakrát denne po polovičnej dávke jej dávam, lebo sa bojím že je hladná, lebo nepije tak ako doteraz.
ďakujem.

cyklamenka
10. okt 2012

Ja riesim nieco podobne, ale mame len 3 mesiace :( Malemu sa tiez nepaci, ked mu prestane tiect prudom.. a obzuva si rucky, ale neplace, tak tiez spekulujem..

boka79
10. okt 2012

@jana208

ahopj je to pravcdepodobne straj, prezivali a prezivame to iste.. Deti do ca troch mesiacoch pri pomalom toku mlieka zaspavaju, neskor , ked su aktivnejsie im pomaly tok vadi.A zacina tym taky strajk , ktory moze prgredovat. Preto sa odporuca, teda u nas to zabralo, zvysit tok mlieka, teda celkovo zvysit mlieko, o dojc. strajku a mlieku najdete podrobne informacie na www. mamila.sk, tam je uplne vsetko. Ja by som to urcite skusila, casto prikladat, zrusit flasku, cumel, silik. klobuciky, ak teda mate, lebo to tiez casto taketo chovanie sposobuje a ja by som zavolala aj laktacnu poradkynu. Tiez na www.mamila.sk je zoznam. A dala by som si aj senovku a benedict.

My sme mali podobnu situaciu, najprv nadprodukciu, silny tok, maly si zvykol a potom sa to upravilo a uz sa mu nepacilo. A doteraz sa trapiem.

Este jedna rada, u nas zaberalo, vela dojcit, ked dieta zaspava, budi sa, v noci, pocas spanku a tak, aby malo dost zivin. Kasu by som ja osobne nedavala.

Urcite si zavolaj laktacnu, poradi Ti

euka210
11. okt 2012

no moze byt, ze vypije za 5minut, aj moj maly pil max. 10min. Ale moze byt aj laktacna kriza. Aj ja som mala, ze pije a zacne plakat...presne ako pises, sa hneva ze ide pomaly alebo ze nejde vobec...aj take som mala. Ale nedavaj kase, striedaj prsniky aj 2-3x dookola, sa to prisposobi, koj casto. Ja som to docasne vecer riesila tak, ze cez den som si odstriekavala to, co ostavalo po papani (bolo toho malo, ale aspon nieco) a vecer zohriala a po lyzickach krmila a potom prsnik a spat...za nejaky tyzden to preslo.

beton
11. okt 2012

nepises, ci pouzivate cumlik. ako ano, tak sa ho zbavit, upravit prisatie. a skusit stlacanie prsnika. http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/stlaca...
urcite pomoze laktacna poradkyna www.mamila.sk

mirkave
11. okt 2012

Najlepsie je zavolat laktacnej.poradi ti presne na mieru.

vendi77
12. okt 2012

@jana208, ahoj janka, môj malý mi toto začal robiť ked mal cca 2 a pol mesiaca , prisal sa na prsník, trochu papkal a potom začal plakať,,,, bolo to stále horšie a horšie, prestala som dojčiť, už zo zúfalstva, že mám asi fakt máloí mlieko alebo si nevie vytiahnuť atď. pokračovalo to lekármi, nemocnicou, detskou gastro až nakoniec zistili tichý reflux.... preto by som na tvojom mieste zašla čo najskor za detskou gastroenterologičkou, a poradila sa s ňou, mne pomohla až ona. existujú zahustené mliečka antirefluxné, ale dá sa aj dojčiť len predtým treba podať bábaetku nejaký antirefluxný sirupček alebo prípravok, čisto prírodný neboj, porad sa sňou , uľaví sa tebe aj bábetku ver mi. 🙂

jana208
autor
12. okt 2012

ďakujem všetkým za odpovede.
vendi77 si ma vystrašila, ale aj u nas je to presne tak, ako si to opísala. ahoj.

zuzkazarka
22. okt 2012

http://www.mamila.sk/post/pribeh-laktacna-kriza... vraj-laktačná kríza je mýtus....