4,5-mesačné bábätko sa nechce večer dojčiť

theanak
24. máj 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, či s tým máte niektorá skúsenosť. Mám 4,5 mesačné bábatko, cez deň je všetko v poriadku, kojím na požiadanie, spinká v kočíku na balkóne alebo na prechádzke 3x denne. Problém nastáva večer. Snažím sa ju kúpať aj ukladať v približne rovnakom čase, medzi 19:00 a 20:00 cca. Zaspávanie sa nezaobíde bez hysterického plaču, nepomáha nosenie, spievanie, nechce sa dojčiť a ak aj niečo potiahne tak z toho plaču vzápätí všetko vygrcká. Už som bola zúfalá a preto som jej pred pár dňami ponúkla UM. To jediné ju ukľudnilo. V noci som doteraz tiež dojčila bezproblémovo, ale dnes v noci horor, 2 hodiny sme boli hore, nič nepomáhalo, hoci sa aj nadojčila, aj tak bola nekľudná. Zabralo zasa len UM. Posledné týždne sa aj oveľa častejšie v noci budí. Myslíte, že jej už dojčenie nestačí? Veľmi by som chcela dojčiť aspoň do 1 roka. Mali ste to niektorá podobne? Že počas dňa bábatku dojčenie stačilo, ale večer už nie? Ďakujem za pomoc

ivangeline
25. máj 2023

Ano, mala. Vraj z unavy a vycerpania. Menej mlieka ale v noci to zas nabehne. V noci predsa odpocivas a vtedy sa najviac babo pije. Takze to nie je asi tym..ze nemas mlieko..

miimss
25. máj 2023

@theanak ja by som to nevzdávala, ak nechce nedávajte UM, len počkajte kým bude dosť hladná na to aby prijala prsník. To zle správanie a niekoľko hodinové bdenie v noci je normálne. Pravdepodobné ide o spánkovu regresiu. Odporúčam stránku buď na FB alebo instagrame lepší spánok bábätiek. Veľmi veľa dobrých informácií tam nájdete. Prajem pevné nervy 🙏

beata_k
25. máj 2023

@theanak Mozno dojcensky strajk alebo spankova regresia. Ale skor si myslim, ze je preunavena. Na 4,5 mesacne mi pride neskoro uspavat 19-20:00.

Materske mlieko je postacujuce. Neexistuje slabe.

theanak
autor
25. máj 2023

@beata_k Snazim sa jej nejako nastavit rezim inak, ale poobednajsi spanok ma okolo pol 4 tak na hodinku, hodinku a pol a potom vydrzi hore este 2h cca..plus kym sa mi ju podari uspat tak niekedy je hore aj 3 hodiny. To uz je ozaj preunavena. Skusim jej to nejako poposuvat, aby isla spinkat skor, aspon o pol 7.

theanak
autor
25. máj 2023

@miimss dakujem, pozriem si to na instagrame 🙂

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz