4,5 mesačná dcérka začína odmietať prsník

alanka12
13. okt 2015

Mile mamičky, veľmi prosím o radu. Moja dcérka začala cez deň odmietať prsia, jeden úplne a druhý zatiaľ iba čiastočne . nechce sa ani pricucnut, odtahuje sa na opačnú stranu a naťahuje, robí mostík, plače
Kojenie v sede nepripadá do úvahy, keď tak iba v ľahu. pričom večer je to bez problémov, tak isto aj v noci. Cez den trochu prikrmujem UM, ale to už od narodenia, keďže sa mi spustilo mlieko až po 10 dňoch, doteraz nemala žiaden problém s kojenim a fľašou, keďže ako prvoradý bol vždy prsnik.Spíme spolu, takže ho má kedy chce.Cítim, že postupne strácam mlieko, a to by som nechcela, kojenie bolo fakt vydrete. Celkovo menej papá, odmietanie sa nesnazim kompenzovať UM, dávky sú stále rovnaké ako zacla bojkotovat. stravu mám stále rovnakú.neviem či mám vylúčiť dočasne fľašu, aby bola viac hladná, ale zatial som to vydržala iba pol.dňa. Nedalo mi to keď plakala. Ďakujem za akékoľvek rady, ktoré pomôžu.

monicm
13. okt 2015

@alanka12 A v ľahu to ide v poriadku? Aj cez deň? Ak hej, tak koj v ľahu. Prípadne, nedostala si náhodou menštruáciu? Aj to býva občas príčinou, prečo dieťa odmieta prsník.

sardinka335
13. okt 2015

@alanka12 hmm....ked citiš ze mas menej mlieka a z flaše ,,to teče,, 🙂 Asi ta flaša bude problém, skus doma prikrmovať tou cievkou na prsníku, nie je to sice ,,buhvico,, ale mala ti bude stimulovať tvorbu mlieka a zaroven sa nasyti tym dokrmom a ked budeš mať zase mlieka dosť tak tu cievku vyluč. V domacom prostredi sa to da takto robiť realtivne v pohode. Hlavne ak pišeš že kojenie mas vydrete tak toto skusit snad už nebude taky problém - ideálne zavolaj si laktačnu, podpori ta, povzbudi a pomoze aj s tou cievkou, ukaze...ale to je dobre čím skor nech sa problém neprehlbi.

alanka12
autor
13. okt 2015

@monicm v ľahu je to rovnako ako v sede, tiež preferuje iba jeden. Aj to s plačom, musím jej ho doslovne vnutit

luba41
13. okt 2015

a práve teraz sa prejavil vplyv tej flašky...preto sa na to pri dojčení stále upozornuje..v 99% prípadov dojčenie a flaška spolu nebudú fungovať dlhšie ako pár týždnov.. prečítaj protokol o štrajku na Mamila stránke, zavolaj si laktačnú - nech Ti s tým poradí..podávaním mlieka z flaše Ti postupne klesala tvorba mlieka..telo nemalo dostatočný dopyt od dieťaťa pre jeho tvorbu..prikrmovanie je v drvivej väčšine pírpadov nepotrebné, len matky "stresujú"- ked dieťa je často na prsníku, ked plače, ked vyžaduje pozornosť, ked nespí a pod...a všetko to prisudzujú nedostatku mlieka.. treba zvýšiť tvorbu MM, flaše sa hned zbaviť, ked dokrmovať-tak cievkou, zvýšiť telesný kontakt koža na kožu, spolu spať, mojkať sa a pod..
ponúkať prsník ked zaspáva, ked spí, ked je v polospánku / nie nasilu ked bdie/..takto si udržíš tvorbu a aj zvýšiš ..a jedného dna sa "chytí" ...len treba hned konať..
http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy...
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie...

katka708
13. okt 2015

určite by som zrušila flašu a skúsila nech poriadne vyhladne či jej nebude dobrý aj prsník. Nechcem plašiť ale u nás žiadna flaša nebola a aj tak koncom 4m prišlo toto - štrajk či ako to nazvať a malý plakal už keď videl že si vyťahujem hore tričko. na viac ako minútu sa neprisal. mlieka som mala dosť, až mi striekalo, skúšala som aj pred tým trochu odsať nech nemá taký tlak ale nič nezaberalo. jedine 1-2x za noc sa nakojil bez problémov. prestal priberať, doktorka mi nakázala skúsiť po kojení aj UM a do bol už úplný koniec. Dúfam, že vám sa ten štrajk podarí prekonať lepšie.........

bukovinka
13. okt 2015

moze to byt aj take obdobie mne to mala robila tiez priblizne v takom veku trvalo to iba chvilu a preslo ju to .... treba vydrzat a stale skusat ju prikladat , a to som kojila az do roka potom.