3-mesačné bábätko odmieta prsník

12. okt 2023

Ahojte, kvôli mojím zdravotným ťažkostiam som musela na niekoľko dní prestať kojiť (čo som odsala som musela kvôli liekom vyliať), musela som mu dať UM. Teraz, keď už znova môžem kojiť, už drobec prsník odmieta a nechce sa prisať 😕. Poraďte ako ho znova naučiť na prsník?
Ďakujem za rady

slovakboy
12. okt 2023

Z fľašky mu to išlo ľahšie. Len to viem. Že to je asi príčina. Ako to riešiť to neviem.
Určite ti poradia.

angeli121212
12. okt 2023

Ja som mala chvíľu že malý nechcel z jedného prsníka mne pomohlo najskôr sa vnútorne upokojiť lebo keď som bola v strese tak to bolo len horšie a potom som vyskúšala kopu polôh kým som nenašla takú čo malému vyhovovala

anavixy
12. okt 2023

Vela kontaktu koza na kozu, dojcit v polospanku, skusat rozne polohy (pri strajku vraj zabera aj dojcit postojacky 🙈) dat tomu cas, ponukat ponukat ponukat 🍀

lilizzachy
12. okt 2023

Skús odsavat a dávať mu z fľašky ak inak nechce ... ak to inak nepôjde tak um.... ja som tiež takto skončila s dojčením po 4 mesiacoch ale mne sa prestalo tvoriť mlieko keď som len odsavala... najprv som to nevedela prijať ale časom som sa uspokojila s tým, že nie som prvá ani posledná a plno deti je na um 😉

jarus88
12. okt 2023

Dojčiť v polospánku, toto určite zaberie. Najmä v noci.

sono2
12. okt 2023

@lilizzachy asi si nepochopila otázku?

sono2
12. okt 2023

Normálne, nedať opäť fľašku, a ani cumeľ, ak používate.
Nočné dojčenie a v polospánku. Deti vtedy reagujú inštinktívne. Určite sa to opäť podarí.

lilizzachy
12. okt 2023

@sono2 pochopila ale nie je na škodu sa pripraviť aj na to že dieťa sa už neprisaje a čo potom? Bude hladovať?

lilizzachy
12. okt 2023

@sono2 nie je nič horšie ako vystresovaná matka že nemôže dojčiť a hladné dieťa ktoré plače lebo bohužiaľ si za ten čas zvyklo na niečo iné.... zbytočný stres a trápenie...nech autorka skúša dojčiť, samozrejme je to to najlepšie čo môže byť, ale keď to proste nepôjde sú aj iné možnosti chcela som ju podporiť že svet sa nezrúti ak nebude dojčiť dôležité je aby bolo dieťa spokojné a aj matka

majlo1234
12. okt 2023

Je to BEZNE. Pisem velkymi pismenami, pretoze mna to ako prvomatku absolutne sokovalo, nikdy predtym som o tom nepocula a viem, ze kopec mamiciek prestane dojcit, ked pride takyto necakany strajk a dietatu zrazu netecie nlieko prudom, ono sa hneva, nechce prsnik, a maminka, ktora sa konecne ako tak zastabilizovala s dojcenim, moze zacat bojovat od znova.
Rady tu uz padli, v podstate len dalej dojcit, ponukat prsnik v polospanku, koza na kozu, zmenit polohu, a dietatko sa rozdojci.
(Ja som teda statocne prerevala tri dni s dietatom hystericky, aby to teraz nevyznelo, ze som nejaka ultra schopna kojo bojovnicka, ale skrz ine okolnosti som nedokazala pripustit, ze sa nebude dojcit😀 a to sa mi “vypomstilo” v podobe dvojrocneho cicaka-len ta chcem povzbudit, ze je to len obdobie a prejde)

autor
13. okt 2023

Ďakujem všetkým za rady. Ja som z toho už pekne na nervy. Drobec cíti určite, že som z toho v strese, možno aj preto sa odťahuje, neviem. Skúsila som už aj cievku, ale tá sa mu asi moc ďaleko do úst pri ťahaní dala, len plakal a plakal pritom a odťahoval sa. Snáď sa nám to ešte podarí a prisaje sa 😞

sono2
13. okt 2023

@majlo1234 presne. Ja pri druhej som už presne vedela, že čo. Ono treba vedieť, čo chcem. Ja som chcela proste len dojčiť a druhú som odstavila v 3,5 rokoch. A teraz mi povie, že aj 5 ročne bubinky pijú ciciky. Moja bola u babky ako 3 ročná týždeň a keď prišlo prvá veta bola cici.

maryetta
13. okt 2023

Skus mu davat teda z flase. Lebo ked je tak hladny tak je jasne ze z prsnika tahat nasilu nebude. Duplom ked je to chlap a hladny.
To skor pomedzi to skusat ho prikladat. V polospanku. Resp ked nie je este uplne hladny. Ono na 90% vsetky deti prave v tomto obdobi maju aj strajk. Takze to nemusi byt prave tou flasou.

A veru. Zaklad je upokojit sa. Pripadne skusat aj inu polohu. Ci v sede. V lahu.

ziarifka
13. okt 2023

Ešte nám pomohlo kojiť koža na kožu, ale vo vani. "Na sucho" sa neprisala, ale v teplej vode, keď ležala na mne, tak bola ochotná piť. Vraj to deťom pripomína pobyt v plodovej vode, takže sú viac v pohode a môže to pri tom štrajku pomôcť. Dieťa spalo pri mne a dávala som prsník pri najmenšom pohybe. Ešte lepšie bolo, keď sa mi samo spustilo mlieko, a bábätko v tom spánku začalo automaticky ťahať.

ver123
12. okt 2024

Ahojte, ako ste dopadli? Prežívam práve štrajk nechce MM ani z prsníka ani z fľaše. Nerada by som prešla na umelé, ale uz druhý den sa poriadne nenajedol a je z toho nervózny. Má 3 mesiace.