3,5m dojčené bábätko mierne chudne a odmieta UM

bublina_
10. nov 2018

Prosím vás o radu :( Mali ste niektorá problém že bábätko nepriberalo a zároveň odmietalo UM? Neviem ako to riešiť, Dr nás straší infúziami a nemocnicou, v pondelok ideme na preváženie.
Pôrodná hmotnosť bola 2950g
Za prvý mesiac pribrala na 3900g, dojčila som a raz za 2-3 dni dokŕmila Bebou keď jej nestačilo MM.
Potom pribrala za 3 týždne na 4700 no tu začala odmietať UM a priberanie sa veeľmi spomalilo - má 3,5m a za posledné 2 mesiace pribrala iba niečo vyše 400g a z toho posledné 2 týždne vôbec nič, naopak schudla 70g :(
Mám tiež pocit že mám málo mlieka, odsajem si max 70ml z oboch.. Neraďte zmenu mlieka ani ako zvýšiť laktáciu, v tomto som vyskúšala všetko, UM skrátka nechce žiadne, ani cez cievku..
Čo by ste robili na mojom mieste, alebo v čom môže byť problém ? :/ Ďakujem za rady ❤️

bublina_
autor
10. nov 2018

Este doplnim ze mava koliku (uz menej, predtym aj 5h vkuse) a posledne 3 tyzdne kaka 3-6x denne

asia83
10. nov 2018

@bublina_ Nebude mať alergiu na laktózu? Plače od hladu? Treba riešiť s dobrou pediatričkou.

evalin88
10. nov 2018

@bublina_ ked tak vela kaka musi jest dost.. zvlastne .. opytala by som sa dr. ci je v krajnom pripade mozne uz davat prikrmy.. tiez som mala problem okolo 3 mesiaca.. maly odmietal vsetko.. resp. Jedol len v noci cez den nechcel. Ked som zacala kasicky tak sa to zlepsilo. Teraz je velky jedak

miriam108
10. nov 2018

@bublina_ Moja odmietala UM, každé krmenie boj. Nakoniec len v polospánku papala. Nakoniec krvné testy ukázali alergiu na kravsku bielkovinu. Skús si požiadať o testy. Na prikrmi je ešte čas. Veľa šťastia.

janynyna
11. nov 2018

@bublina_ a neskúšala si sa pýtať na gastro. Ja som riešila ten istý problém. Nakoniec na doktorka poslala na gastro a tam malému zistili alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Doktorka na predpísala mliečko ale malý to vôbec nechce piť. Takže sa trápime ďalej.

mogaa
11. nov 2018

Ak má 3,5 mesiaca poraď sa s doktorkou či môžeš skúsiť príkrmy....Mali by byť od 4.mesiaca kedže bola aj prikrmovaná UM, tak tie 2 týždne by nemal byť až taký problém, ale poraď sa s pediatričkou....Tiež sa poraď či to nemôže byť tá alergia. Ak dieťa nechce papať , dokonca chudne tak treba dať nejaké všeobecné odporúčania bokom, prikrmovanie treba začať individuálne podľa stavu dieťaťa....Možno ešte tžden by ste mohli vydržať a potom pomaličky príkrmy, dôležité je aby prestala chudnúť...