3,5 mesačné dieťa nechce papať

bulinka27
21. dec 2011

Ahojte maminy, chcem sa poradit, ci mate niektora skusenost s tym, ze Vam babo nechce papat. Nas maly 3,5 mesacny syn od zaciatku strajkuje pri papani. Je ''kojeny'' - kedze mi od zaciatku dost striekalo mliecko a nic nezaberalo, zacala som mliecko odsavat a davat mu ho do flasky. Takto fungujeme uz asi 2 mesiace. Mliecka mam dost - odsajem liter denne. Zvlastne je, ze v noci, ked sa prebudi, tak si ho dam k sebe do postele a spokojne sa koji (az na par vynimiek, ked sa moc preberie, tak chce uz flasku).
Problem vsak je, z je velmi zly jedak. Kazde jedenie je pre nas boj. Chvilku pekne papa a potom zacne cirkus. Vytacanie, plakanie, vypluvanie mliecka, atd - potom skusame s manzelom vselijake moznoe polohy, jeme za pochodu. v kresielku - no ako taki miazgovci. Kedze maly pribera (uz teraz ma cez 7 kg) nasa pani doktorka to neriesi. Pribera a to je hlavne, ale to, ze my pri tom ideme miestami skolabovat.....Su dni, ked papa pekne vypije aj 150 ml, ale inokedy mame dni, ked vypije 40 ml a trva mu to aj pol hodiny a potom je clovek pekne vyriadeny.
Uz sme skusali aj umele mliecko Nutrilon, Bebu, Hipp - ale aj pri tych je to rovnake ako pri odsatom materskom. Dakujem Vam za rady!

yvetulka
21. dec 2011

Ja osobne by som to neriešila, resp. ked nechce nedavaj a ani ho nenut. jednoducho ho nechaj vyhladnur, sam si bude potom pytat a az potom zbadas, ze aky je jedak. vela mamiciek ma problem s tymto prave preto, ze nutia deti do jedenia a onukuju ich zo vsetkych. deti su o to inteligentnejsie od nas, ze papaju len vtedy, ked su ozaj hladne, nie ako my, ze tlacime furt do seba. neboj, neublizis mu a ani ti neumrie od hladu. vela pevnych nervov prajem a hlavne pohodu, lebo nase zlaticka citia, kedy sme v akom rozpolozeni a podla toho sa aj spravaju, jednoducho su nase zrkadla.

lucia.kl
21. dec 2011

no ja by som moje dievčatá nemala šancu nakrmiť na rukách, boli naučené tak, že jedli samé v klude a nesmeli sme ich vyrušovať, ja som im vždy v lahu podložia flašku a za chvilku bolo mliečko zjedené... skús či to nieje aj tým, že chce mať kľud pri papaní, za vyskúšanie nič nedáš...

hoogy
21. dec 2011

@bulinka27 moj maly este ani ako pol rocny nevypil 150. boli sme naumelom tak som si to vedela pekne odsledovat. ked ti pekne pribera nestresuj sa kolko vypije. nepises v akych casovych intervaloch papa. nestresujte sa zbytocne s mm a davajte malemu radsej menej jednoducho nevie na raz tolko zjest.

bulinka27
autor
25. dec 2011

dakujem dievcata za rady....uz sme to medzicasom prestali aj riesit. presne ako pisete - malinky pribera, vyzera stastne a spokojne a to je hlavne. v tomto su deti mudrejsie ako my dospelaci - ked hladny nie je, tak proste nepapa. Za to nam niekedy len jedia oci 😀
pekne prezitie vianocnych sviatkov Vam a Vasim rodinkam 🙂

mon173
23. jan 2012

ahoj, mame ten isty problem. mala ma 3,5 mesiaca a "strajkuje". problem ale mame v tom, ze nechce jest ani odsate mliecko. davame po lyzickach, ale je to boj. :(

bulinka27
autor
27. jan 2012

viem si predstavit tie boje. nas maly sa uz celkom polepsil. pomohli nam homeopatika na podporu chuti do jedla. niekedy ho necham aj trosku vyhladoviet a vtedy kraaasne papa 🙂